TRAVEL PT II

Hva er du mest stolt over av det du har fått til eller lært om deg selv på reisen din?
Jeg er generelt sett en litt lat og lett engstelig person når det gjelder å organisere ting for meg selv, og tar gjerne trygge snarveier fremfor å ta sjanser. Derfor er jeg utrolig stolt over at jeg forlot min trygge havn, kastet meg ut av komfortsonen og tvang meg selv til å vokse i stedet! I Belém i Brasil, hvor jeg ankom 19. januar, hadde jeg som dere vet planer om å ta fly ned til Sao Paulo og bli der helt til slutten, 30. mars, fordi det var der mitt neste fly skulle gå fra. Enkelt, dyrt men greit. I stedet valgte jeg å reise med buss nedover hele Brasil, kjøpte billetter og styrte og ordnet helt selv. For eksempel. Det er jeg mest stolt over, og jeg har lært at jeg KAN – når jeg først får meg til å prøve.

Hvis du kunne plukke ut bare et av landene du har vært i, hvilket var det beste å reise til?
Jeg velger å tolke «best» som hvilket land som var det praktisk enkleste og beste å reise til alene som nybegynnerbackpacker, og det må bli Filippinene. Der snakker de engelsk, altså kan du komme deg rundt enkelt som bare dét, samtidig som de er rik på kultur, variasjoner fra by til by, kjærlighet og tropisk klima!


ph_priv, Boracay, Philippines

Hei! Jeg fulgt bloggen din i flere ÅR uten å legge igjen en eneste kommentar (sorry!), så tenkte at det var på tide. Det har vært utrolig inspirerende å følge verdensreisen din, og jeg er i gang med planleggingen av min egen lille jordomseiling. I den forbindelse lurer jeg på om hvordan du la opp budjettet? Hva brukte du på fly? Overnatting? Ja, hva kostet egentlig hele sulamitten totalt?
Hei! Så hyggelig å høre! Og så kult – du har all verden (hehe) å glede deg til! Når det kom til budsjett var jeg veldig dårlig på å ha kontroll, mamma satt i Norge og styrte kontoene mine. Tanken var å ligge innafor 10 000,- i måneden, og det skulle da inkludere bosteder, mat og lommepenger. I og med at jeg bodde hjemme hos folk sparte jeg mye på dét, så jeg tror faktisk jeg klarte å holde meg langt under det jeg hadde regnet med å bruke. Fly: 35 000,-. Overnatting: Vet ikke. Bodde bare på et par hosteller og et par hoteller, resten var sofaer hos de lokale. Totalbeløp er jeg ikke sikker på, men jeg reiste meg ikke blakk – så jeg er fornøyd! Å reise kommer ikke så mye an på penger som man tror, om du tørr og har lyst kan det gjøres veldig veldig billig!

Hva tenker du om global oppvarming? Var det noe fokus på dette i de landene du besøkte og med folka du møtte?
I flere land snakket de om at været var så forandret, at regntiden var forsinket, at det regnet når det egentlig skulle være tørke, slike ting. Og de nevnte det alltid i sammenheng med den globale oppvarmingen – så ja, det var en snakkis blant de jeg var med! Selv tenker jeg at det er drittskummelt, det vi mennesker driver med. Vi river den vakre verdenen vår i filler, og jeg syns det er ekkelt å forestille meg hvordan det én dag ender. Vi får nok som fortjent.

Hva er det mest lærerike du har tatt med deg hjem etter reisen? 🙂
At verden ikke er så iskald som media har fått meg til å tro. Perspektivet mitt på livet har blitt enda mer skjerpet, og jeg har lært mye nytt om meg selv.

Hva gjorde du de lange timene mellom hver destinasjon?
Sov, leste, hørte på musikk, spiste litt…. Pusset tenner og stelte meg på offentlige toaletter. Åh, det rotløse livet! Jeg savner det allerede.

Hvilke land vil (skal?) du tilbake til, og hvilke land vil du reise til nå?
Jeg føler meg ikke ferdig med Filippinene. Ikke India, USA eller Afrika heller. Jeg vil reise til Botswana, Cuba, Russland, Italia, Peru, Island, Zimbabwe, Israel, listen blir stadig lengre…

..og til slutt, hvordan går det med deg? du er super!
Takk som spør! Det går veldig bra. Jeg lærer fremdeles meg selv å kjenne på nytt, hvem jeg har blitt etter reisen, og hva Norge har blitt for meg. Jeg prøver også å finne min plass og ro i hverdagen igjen, men det går smått! Jeg er så rastløs!


ph_priv, Boracay, Philippines

Hva var den største opplevelsen i løpet av turen?
Det spørsmålet går ikke, jeg har så mange store opplevelser å fordøye at å rangere dem i skrivende stund er umulig. La meg fordøye litt først, så kanskje vi kan prøve igjen. For å nevne noen: å danse rundt bålet midt i den indiske ørkenen etter å ha ridd ut dit på kameler, å se en gigantisk hval hoppe opp og ta piruett 10 m bak båten vår i Stillehavet, å mate elefanter fra hånden, å holde antiloper i Afrika nede med bare hendene, Township, sanddyner, you see?

Var det stress med mensen under verdensreisen?
Ikke mer enn vanlig. Bortsett fra at de ikke solgte tamponger i alle land.

Hei! 🙂 Hvordan var reiseruta egentilg lagt opp (hvilke land og hvor var du i de ulike landene)?
Sør-Afrika: Cape Town, Port Elizabeth og Stellenbosch (ligger i CT, men verdt å nevne allikevel). India: New Dehli, Agra, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Ranakpur, Mumbai, Goa. Kina: Beijing, Shanghai, Xi’an, Yangshou, Hong Kong. Filippinene: Manila, Iloilo og Boracay. Guam: over hele øya. Hawaii: Waikiki og Molokai. USA: California, Los Angeles og Newport/Orange County. Trinidad&Tobago: Trinidad. Surinam: Paramaribo. Brasil: Belém, Sao Luis, Bareirinhas (the dunes), Jericoacoara, Recife, Olinda, Salvador, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Florianópolis, Foz do Iguazu, Bonito, Pantanal, Santos. Argentina: Iguazu. Brasil igjen > Norge.

Hvilket land overrasket deg mest?
Kina var dyrere enn jeg trodde. Sør-Afrika var kaldere enn jeg hadde tenkt. Ellers hadde jeg ingen store forventninger før jeg reiste, jeg var åpen for alt, så overraskelsene stod ikke akkurat i kø!

Hva var den største nedturen?
Rio.

Når du var i Sør-Afrika jobbet du jo frivillig, hvordan fikk du ordnet dette?
Kilroy fikser det meste!

Hva er det mest spennende du har spist?
Frosk, hund, snegler, kyllingføtter og andefoster.

Det kommer mer senere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *