POCKETBOOKS FOR YOUR TRAVEL

Bokkonseptet for backpackere er fantastisk. På hosteller verden over finner du bokhyller med bøker fra alle kanter, norske, danske, indiske, afrikanske, det er noe for enhver nasjon. Konseptet går ut på at dersom du har lest ut boken du har med deg, og trenger nytt lesestoff til reisen videre, setter du igjen boken din i hyllen og tar med deg en ny en. Og slik går gjenbruken fra hostell til hostell, fra verdenshjørne til verdenshjørne. De fleste reiser naturlig nok med bøker i pocketform, fordi de er lettere pakke ned og de veier litt mindre. Selv hadde jeg med meg en hel haug hjemmefra, fordi jeg elsker å lese men tok meg aldri tid da jeg var hjemme, så reisen skulle bli min storhetstid som bokorm. Det ble den så absolutt, alle de 5-6-7 (?) bøkene jeg hadde med meg er utlest, og jeg har fått påfyll hele to ganger OG plukket fra hosteller. Så mange gode bøker der ute! Jeg må legge til at det er mamma som er mitt mekka når det kommer til bøker. Hver eneste bok hun har plukket ut for meg har jeg ELSKET til permen! Jeg liker den følelsen av at selvom vi kanskje er vidt forskjellige når det kommer hvem vi er (ref. blått hår, militærtjeneste, verdensreise – mamma var liksom aldri helt der), så binder denne felles smaken for hva som er en god bok oss sammen igjen. Mamma <3

Her er noen tips til de bøkene jeg har lest så langt: (Kilde: Mamma, minus «Alene sammen» og «Bare for deg»)

Krokodillens gule øyne
Boken handler om søstrene Joséphine og Iris som bor i Frankrike, Paris. Det er en nydelig fortelling om livet, som får deg til å ville grine, og som får deg til å le. Den handler om kvinner, om kjærlighet, om krokodiller, drømmer og et liv bygget på en løgn. Jeg elsker hvordan forfatteren sjonglerer mellom ulike historier, ulike liv og hvordan hun river deg ut fra din egen virkelighet og rett inn i de stakkars skjebnene i Paris. Åh, så lei meg jeg var da boken var ferdig – jeg kunne ha lest den resten av livet! Det føltes iallfall sånn.

Reisen Hjem
Reisen hjem er fortellingen om vesle Sharla og den gamle damen Addy Shadd som blir ført sammen av to triste skjebner. En fortelling om et vennskap mellom en 6 åring og en 70 åring gir seg selv et vakkert utgangspunkt, og dette vennskapet med den lille gjør at Addy minnes sin egen barndom. Boken ga meg lyst til å rive meg inn i sidene og rette opp alt det urettferdige, den fikk meg til å smile og lagde øynene mine blanke. Anbefales!

Orkidéens hemmelighet
Denne boken er så full av kjærlighet og tragedier at jeg…. Okei, jeg gir opp – jeg er elendig på å gjenfortelle handlinger i bøker. Det tok meg én time å få frem de få setningene om bøkene over, nå klarer jeg ikke mer! Haha! Bøker skal LESES, ikke skrives om. Orkidéens hemmelighet gikk rett inn i listen min over favorittbøker – LES DEN. Punktum.

Alene sammen
Okei, sorry utbruddet. Jeg prøver igjen: Historien om tvillingene Marion og Shiva strekker seg over tre kontinenter. Afrika, India (Asia, ja), Amerika. Og den er helt umulig å legge fra seg, når du først har begynt! Det er kjærlighet, familie, livet og kirurgi. Samfunnsklasser, raseskille, alt beskrevet med de best formulerte setningene jeg noen gang har sett sort på hvitt. Dere vet hvor mye jeg elsker skrivekunsten, og kunsten å skrive, denne forfatteren er ingen forfatter – det er en KUNSTNER. Hvis ikke mine ord overbeviser dere, la terningkastene på bokomslaget gjøre det. (Fem, fem, fem!)

Bare for deg 
Jeg er en av de som NEKTER å lese Fifty Shades, og nå med god samvittighet – etter å ha hørt hvor dårlig den er skrevet… Bare for deg skal liksom være i samme gata – bare med et mye bedre språk, og innhold. Nå kan ikke jeg sammenligne de to bøkene – men jeg KAN si at jeg elsker denne boka! Det eneste jeg syns er skikkelig ræva er at fyren i historien beskrives som langhåra – med hår til skuldrene…. Når resten av det mesterverket av en mann beskrives som SÅ kjekk og maskulin, skjønner jeg ikke poenget med å ødelegge bildet med et så sleezy hår… Jeg er ikke ferdig med denne enda, er litt over halvveis – men so far, so good! Det tok meg ikke en dag engang, å komme langt over halvveis. Den er til å spise opp!

Har dere lest noen av de? Har dere eventuelt noen boktips å komme med? 

Just some tips about books to read for my Norwegian followers. And about the book concept in the hostels all over the world – I love it! You know? That thing when you can leave your book and grab another one to take with you? It’s such a cool thing when you’re travelling, you don’t need to bring many books from home ’cause the hostel world is a liberary. If you have any good books for me that I should read, please tell! I can read English aswell!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *