she’s inside, you’re out

Du tror du ser:
Ei lita blond ei
Store øyne
Et smil det sjeldent kommer ord ut av

Intet mer.

Ingen dybde, ingen historier, hun bare er der. Veggpryd. Hun ler høflig av vitsene dine (selvom hun syns de suger) svarer ok og rett frem på alt du måtte lire av deg, lager små, lette spøker, gir deg et vagt førsteinntrykk du kan bite på, eller la være. Hun virker helt ålreit, egentlig. Verken mer eller mindre. Hun skiller seg ikke ut, hun er ikke spesiell.

Ikke la deg lure.
Det er en fasade, hun leser deg.

Det du egentlig ser på er en supertjej. Et fyrverkeri som drømmer stort, danser og synger av full hals med de hun allerede har lest – og forstått, som sine egne. Hun tenker mye, men slipper det ikke ut med mindre du er en av de som har ventet lenge nok på å få det. Hun er en stjerne, et dop, et bokmerke – ei du ikke bare vil lese og bli ferdig med i det du blar om til siste side, når du først ser henne er hun et bokmerke du vil ha med deg gjennom hver eneste side, og hver eneste bok du skal lese fra nå av og til evigheten. Hun snakker som en foss når du treffer de rette knapper og bokstaver, og får deg til å le der du egentlig har satt punktum. Hun er unik, hun er en historieforteller, hun ER virkelig spesiell.

Poenget mitt er at hun er verdt det. Ikke la deg lure av en fasade det er lett å snu ryggen til, det sjenerte og reserverte er kun fordi hun trenger mer tid på deg. Det at hun ikke finner det normalt å vrenge innsiden ut, som andre gjerne gladelig gjør, betyr ikke at hun er kjip og grå. Det betyr heller det motsatte, men hun sparer fargene sine til de som fortjener å se dem.

Så, hva ser du nå?


ph_priv, sunrise in Pushkar, India

Slår et slag for de introverte i dag. Jeg vet det, jeg; dere lever i deres eget univers, som de færreste har tålmodighet til å prøve å komme seg inn i. Men de som tar seg tid, jeg kan banne på at de ikke angrer. Dere er et ess, dere har bare ikke det store behovet for å gjøre en big deal ut av det.

Strikes a blow for the introvert people today! I know, we’re living in our own universe that very few have the patience to try to access. But the ones who do never regrets it, I swear. You’re stars, you just don’t feel the need to make a big deal about it. 

59 kommentarer

  1. Takk <3

  2. Tusen takk

  3. Ja! Ja! Ja! (Inni meg, så klart.) Takk!

  4. Marie, jeg elsker hvordan du skriver!

  5. I <3 U

  6. Camilla

    <3

  7. Leser denne hver gang jeg trenger noe oppmuntrende og jeg trengte det virkelig nå – så takk!

  8. så vakkert! kjenner meg igjen :’)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *