you were wondering

Spennende å lese om reisene dine.. Likte spes godt innlegget om kroppshysteri. Mye gjenkjennbart. Lurer på hvordan du vurderer folk du treffer på veien, som f eks Mark. Hva gjør at du tør stole på vilt fremmede?
Så bra! Jeg er ganske flink til å lese mennesker, så det går stort sett på dét – og på magefølelse. Pluss den hellige karmaen min, da. Og jeg holder meg selvfølgelig i trygge omgivelser, og spontanlager meg små våpen/rømningsveier jeg kan ty til dersom noe uventet plutselig skulle oppstå. Paranoid, vet dere! Men ikke så mye at jeg lar det ødelegge reisen. Og det er ikke akkurat som om jeg legger LIVET mitt i andres hender, jeg slår bare av en prat, avtaler eventuelle reiser med de og tar det meste som det kommer. Jeg stoler heller ikke for mye på de jeg møter i den forstand, men jeg velger å gi de en sjanse! Dømmekraften min har så langt vist seg å være ganske god. (Minus hosten i Rio, men det var ærlig talt ikke min feil. Han jeg EGENTLIG skulle bo hos sendte meg bare videre til kameraten sin i stedet…. Type!)


ph_priv, Beijing, China

Hei! Jeg bare lurte på en ting. Bor du bare hos menn når du reiser? (det virker sånn). Ikke noe galt med det, men hadde du ikke synes det hadde vært tryggere å bo hos jenter/damer? 🙂
Det har vært mange av de! Jeg har fått napp hos et par familier også, og bodd hos én dame, men stort sett menn… Det er rett og slett fordi flest menn er aktive på couchsurfing! Hadde jeg kunnet velge hadde jeg nok bodd hos flere jenter og familier enn det jeg har gjort, for menn vil alltid være menn og det ødelegger litt når alt jeg er ute etter er å oppleve kulturen, landet og byen deres. Men for all del, de fleste jeg har bodd hos til nå vært helt fantastiske! Med bare ett eneste unntak. Jentene jeg har søkt hos har enten ikke hatt mulighet, ikke svart og utrolig mange av dem mangler referanser og sikkerhet nok til at jeg tørr å ta sjansen på dem. Når det er sagt at jeg fått en liten sperre for å sove hos menn etter episoden i Rio, så nå søker jeg stort sett bare hos jenter. 

Lurer på hvordan standaren på flyene som transporterer deg rundt om kring i verden er. Hvordan er flymaten ombord? Flyplassene har sikkert ulike standarer i forhold til hviket land du besøker. Er litt flygal selv.
Må skryte av deg hvor bra du skriver. God tur videre.
Den har vært veldig bra! Qatar og Emirates har vært de beste, de andre har vært typiske fly – i samme standard som SAS, sikkert. De eneste gangene jeg har flydd mindre passasjerfly, har vært på Filippinene og Hawaii. Flymaten har også vært god overalt, men nå er ikke jeg så kresen så ikke stol på meg… Flyplassene har stort sett vært det samme overalt, bortsett fra – igjen, på Filippinene og Molokai, som var veldig små og enkle. Under ser du feks bagasjebåndet på Molokai. MANUELT, uten løpende bånd. Fantastisk sjarmerende! Tusen takk! 


ph_priv, bagasjebåndet på Molokai, Hawaii, lol

En ting jeg lurte på nå er: hvordan har de du har møtt reagert på at du er fra Norge? Altså, vet de hvor det er, hva spør de om, hva svarer du?
Noen er usikre på hvor det er, men stort sett lyser de opp og fortelle meg hvor KALDT det er i landet mitt, og dyrt. SÅ dyrt! Utenom dét forbinder de Norge med Breivik, tragisk nok kan det virke som det var han som satt landet vårt på verdenskartet…. De spør om hva vi spiser, jeg svarer poteter, fisk og kjøtt. Brasilanerne spør om vi har noe som ligner på karneval, jeg svarer med å fortelle om russekonseptet vårt, og om 17. mai. De spør om menneskene, jeg svarer kalde. For etter å ha sett verden, er det dét inntrykket jeg sitter igjen med av mitt eget folk. Så får vi se når jeg kommer hjem igjen og ser Norge med nye øyne, om det er fortjent eller ikke. Hvor er smilene våre, varmen og de gode hjertene? De spør om hvordan vi klarer å kjøre bil når det er snø, jeg svarer at vi har «pigs on the wheels». (Jo, jeg sa faktisk det, haha!) De spør om språket vårt, de tror det er engelsk – jeg forteller at vi snakker norsk. De lurer på hvorfor vi har så god engelsk, jeg svarer at vi har engelske tv-programmer med norske undertekster – noe som gjør at vi uten å være klar over det lærer uttalelsen av de forskjellige ordene godt. I Tyskland dubber de alle engelske programmer, det er derfor deres engelsk er så full av aksent. De spør om hva som er å se i Norge, jeg svarer fjellene, naturen, midnattsolen og nordlyset. De blir så fascinert når jeg forteller om midnattssolen! Og jeg blir så stolt. For Norge er vakkert, jeg gleder meg til å gjenoppdage dét. 

Hei! Hvordan har du gjort det med lading av mac, mobil og kamera? Har du gått tom for strøm ofte, eller er karmaen her og?:)
Jeg har ikke hatt noen problemer med å lade ved hjelp av en adapter, i noen av landene har til og med stikkontaktene vært de samme som hjemme – f.eks. i Brasil! Strømmen kommer og går som hjemme, hehe. 

Hvordan blir ting med Forsvaret når du kommer hjem igjen?
Jeg har ikke gitt opp, og de har ikke gitt opp meg heller. I «verste» fall blir det befalskole/krigsskole, kanskje. 

Jeg skal også på Rihanna i Oslo i sommer, er det dit du skal også?
Jepp! Bestevenninnen min og meg, og jeg gleder meg sånn!

Spennende å høre så masse fra Brasil! Lurer på hvordan det er å reise med en så stor og dyr Macbook. Det er vel 15 tommer du har? er det ikke litt upraktisk og farlig. Hvordan passer du på den?
Jeg kjøpte Macbook Air 13″ før jeg reiste hjemmefra, for å slippe å bekymre meg for at hele livet mitt i bilder skulle bli borte dersom noe skulle skje med sølveplet mitt. Dessuten er Air mye lettere og mindre å dra på! Jeg vokter den med livet mitt, låser den inn på hosteller, hos CS-hostene mine er den alltid trygg og på buss/tog sover jeg med den omtrent i armene mine, hehe. 

Samlet opp noen spørsmål dere har stilt den siste tiden! Så om dere føler jeg overser kommentarene/spørsmålene deres, så gjør jeg aldri det. Jeg sitter og ruger på dem til jeg får inn nok til å lage et helt innlegg, bare. Dere finner alle spørsmål jeg har svart på tidligere HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *