Ingleses

Jeg har med meg kopier av alle pass, alle visum og alle reisedokumenter jeg kunne finne på å trenge, men i dag gikk det opp for meg at jeg har glemt det viktigste – fødselsattesten min. Jeg har blitt så svart at mamma og pappa kommer ikke til å TRO meg når jeg kommer hjem og påstår at de er opphavet mitt! Jeg har vondt for å tro det selv, at jeg er norsk, så hver dag gjør jeg (tydeligvis) den samme feilen. Sprader rundt på stranda uten solkrem, ‘jeg har jo så godt grunnlag nå at jeg trenger ikke krem før om en halvtimes tid, jeeeg!’….. Og hver kveld ligger jeg som en rød dupp i et hav av aftersun fra Piz Buin…. Den nordiske kroppen din ER ikke laget for å bøse med solstrålene i Brasil, Marie!

Snakker om været, jeg våknet med angst og et vilt bankende hjerte i natt, av et kraftig regnvær utenfor. Jeg kan reise helt alene fra nord til sør i Brasil, uten å kunne språket, men sender du en byge over taket jeg sover under – DA bryter jeg sammen. Det gikk bra, sovnet igjen og våknet like blid som solen – som hadde gjenopptatt kontrollen utenfor, litt senere. Ellers i dag, akkurat som i går; frokost, stranda (Ingleses denne gangen), snart leggetid. Jeg har fått spørsmål om hvilke bøker jeg leser på tur, tenkte å lage et eget innlegg om de senere. Mamma er min bibliotekar, hun ER så flink til å finne de beste bøkene! Så det er takket være henne at alle fly- og bussreiser har gått så fort som de har gjort rundt om i verden. I skrivende stund leser jeg ‘Alene sammen’, og den har formuleringer en dødelig forfatter bare kan drømme om å finne på. SÅ velskrevet, og historien (så langt) er til å miste pusten av! Men, det skulle vi jo snakke om senere… Nå er det MEG dere skulle lese om. Jeg er på min 155. dag som backpacker, den 19. hadde jeg og reisen min 5 måneders jubileum. Jeg krysser fremdeles alt jeg har for at forholdet vårt skal unngå den delen hvor ‘døden skiller oss ad’.

I morgen skal jeg se om jeg finner noe annet enn strandliv å gjøre i Florianópolis. Jeg tror den stakkars huden min stiller seg bak dét forslaget…. God natt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *