more to explore


Maranhenses dunes, Brazil

Nei, nå er det nok. Nå gidder jeg ikke reise «jorden rundt alene» lenger. Alene har aldri betydd alene, så nå har jeg bestemt meg for å reise videre på egen hånd. Reisen rundt fra Sør-Afrika til Brasil vært som en dans på roser for meg, med all min flaks og alle menneskene jeg har kunnet lene meg på underveis. Jeg føler jeg bare har skrytt på meg at jeg har reist så langt alene, for i praksis har jeg jo nesten aldri vært det! Bortsett fra i himmelen. Men nå. Nå starter det virkelige eventyret, det jeg skal legge ut på helt på egen hånd. Og jeg er så gira!

Jeg sitter her for meg selv og legger planer for månedene mine i Brasil. Hvor jeg skal reise, hva jeg skal se, hvilke regioner jeg må søke etter sofaer i. Og det er så GØY! I tidligere land har jeg stort sett holdt meg til byene rundt flyplassen, for å rekke flyet som skulle ta meg med videre, men nå har jeg så mye tid! Og det er så mye jeg vil rekke over!

Jeg kan nesten ikke tro at jeg skriver det her. For én måned siden satt jeg og lurte på når jeg skulle bestille flybillett fra Belém til Sao Paulo, hvor flyet mitt tilbake til Norge går fra. Belém – Sao Paulo har nemlig vært den eneste planlangte distansen på reisen hvor jeg måtte klare meg helt selv, hvor flybilletten ikke var en del av pakken. Det stresset meg litt, og tanken på å skulle komme meg ned dit på andre måter enn med fly ville jeg ikke slippe til engang. SÅ lat, SÅ engstlig, SÅ lite lyst til å utfordre meg selv. Og her sitter jeg, altså. Helt på andre siden av meg selv, eller den jeg pleide å være. Uten flybillett, og med ti byer i Brasil som jeg bare dør etter å se før jeg skal hjem. Og jeg skal reise dit til fots om jeg må, fly er iallfall ikke et alternativ. Vil dere se ruten min?

Ja, sa folk! Jeg startet altså i Belém, nord i Brasil. Herfra tar jeg buss til Sao Luis i morgen kveld – en 12 timers kjøretur. I Sao Luis skal jeg se Maranhenses dunes (bildet), det er mitt eneste mål og jeg drar ikke derfra før jeg har oppnådd det! Videre fra Sao Luis drar jeg til Jericoacoara for et par dager – etter tips fra en av dere! Takk! Det er en fiskelandsby på SAND! Hvor fantastisk?! Videre drar jeg til Recife og Salvador før jeg (forhåpentligvis) rekker til Rio for det store karnevalet. Etter Rio vil jeg se hovedstaden, Brasilia, Ouro Preto, Curitiba og Florianopolis. Og Sao Paulo, før jeg er nødt til å returnere hjem…. Hvor lenge jeg blir i hver by vet jeg ikke enda, det lar jeg være opp til tilfeldighetene igjen. Magien ved å backpacke!

Virker som flere av dere har kjennskap til Brasil – så om det er mer dere mener jeg bør se, smake, gjøre, skriv det gjerne til meg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *