Sur(e) I (n)am!


ph_priv, the cathedral, Zuz & Zo fav place, old house, street in Paramaribo, Suriname

Det er siste dag i Surinam, og jeg har brukt den på å ta farvel. Tok farvel med to kort på postkontoret i dag, ett til familien min – og ett til en herlig leser, Jannicke, som lyser opp kommentarfeltet mitt rett som det er. Jeg tok farvel med Zuz & Zo, favorittstedet mitt i Paramaribo, spiste mitt siste måltid og fikk lykkeønskninger fra servitøren. Han vet hvem jeg er nå, jeg er hun som trenger den ene engelske menyen de har på huset – hun eneste blant kundene som ikke forstår nederlandsk. Jeg tok farvel med palmene i Palmentuin. Jeg tok farvel med det kule synet av Paramaribos gater, på vei hjem fra byen i en taxi. Jeg tok farvel med taxitjenesten, de som alltid har plukket meg opp i slitne biler fra 90 tallet rundt kl 12, de som sender meg en ny sjåfør hver eneste gang – i håp om å lure meg med litt før høy pris hver eneste gang. Jeg er ikke så lett å lure. I dag tok jeg farvel, og jeg gjorde det ved å betale en litt for høy pris med vilje – som takk for at de har fått meg trygt frem og tilbake hele uken. I kveld skal jeg ta farvel med hosten min, som har lært meg gleden ved å drive kokkekunst, og sørget for at oppholdet mitt i Surinam ble en vinner, og i natt tar jeg farvel med Surinam.

Neste destinasjon er, uvirkelig nok, mitt siste hvilested på reisen min rundt jorden allerede. Og med karneval i Rio sier det meg at det blir et punktum jeg aldri vil glemme! <3

It’s my last day in Suriname, and I’ve spent it on goodbyes. I said goodbye to two postcards at the postoffice this morning, one for my famile – and one for a lovley reader, Jannicke, that’s lightening up my comment field anytime. I said goodbye to Zuz & Zo, my fav place in Paramaribo, had my last meal and got ‘good luck!’ wishes from the waiter. He knows who I am now, I’m the girl that needs that ONE English menu they have, the only one that doesn’t understand Dutch. I said goodbye to the palms in Palmentuin. I said goodbye to that cool sight of the street of Paramaribo, on my way home in the taxi. I said goodbye to the taxi service, the one that has always picked me up in tired cars at noon, they who always send me a new driver to fool me with too high prices. I’m not easy to fool. Today I said goodbye, and I did it with paying too much by purpose – as a thank you for bringing me home everyday. Tonight I’ll say goodbye to my host, that taught me how to enjoy cooking, and made sure that my stay in Suriname became a winner. Tonight I’ll say goodbye to Suriname.

My next destination is, unbelievable enough, my last on my travel around the world. And with the Carneval in Rio – I’ll be the perfect final ever! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *