Paramaribo, Surinam


ph_priv, Paramaribo, Surinam

Vel, så måtte jeg begynne på pilla igjen… Den mot malaria, altså. Det er både dét og dengufeber her, så hvis flaksen min noen gang hadde tenkt å ta slutt, er det vel typisk at det skjer her! Men…n, og kvinner. I dag ringte jeg én av de mange taxiene hosten min ga meg nummerne til, og kom meg inn til sentrum av Paramaribo. Neinei, du må se for deg noe helt annet enn det fantasien din driver og styrer med nå. Utseendet på dette stedet er bare så kult, alt sammen! Fargerikt, luftig og anderledes enn noe annet jeg har sett tidligere på reisen. Dere skal få flere bilder senere, første dag på egen hånd i ny by er alltid litt anstrengt… Jeg følte ikke for å spre rundt meg med kart og kameraer, og lokke til meg all verdens overfallsmenn med det samme. Bedre å spre det litt utover, nå som jeg allikevel har tre flere dager i byen enn jeg hadde lyst til! Lysten min hellet nemlig mot jungelen, heller. Hosten min tipset meg om en helt fantastisk tur i går, hvor man reiser nedover i landet med jeep, drar inn i jungelen, utforsker og overnatter der i hengekøye, før man bruker dag nummer tre på å komme seg opp nord igjen. Men første mulighet var ikke før på fredag, og det kan ikke jeg. Jeg blir så sur…. inam. Heh!

Jeg ba sjåføren, Robert, om å slippe meg av ved Palmentuin – en hel park full av palmer. Like ved lå et superkoselig spisested, så jeg tok frokosten min der (deilig hjemmelaget brød med pesto og aioli-dips!) før jeg gikk mot byen. Det var en befrielse å vandre gatelangs her, sammenlignet med Trinidad. Byen har så mange nederlendere at de er vant med å se lyse og blonde, så jeg følte meg ikke som den vandrende målskiven jeg var på forrige sted. Og folk her er virkelig vennlige! Ruben, taxisjåføren som kjørte meg hjem igjen fra byen, ga meg e-postadressen sin, og ville ha historiene mine om hva jeg syns om om landet hans – Surinam, OG om neste destinasjon. Han ville bli som meg, en dag, og bare… reise. Skjønner’n godt jeg. Jeg ville også ha vært som meg, om jeg ikke var det – men det er jeg jo. FORNØYD!

Nå må jeg legge på (as if vi snakker i telefon….), host og jeg lager mat! Bakt potet og eplepai. Dere skal se jeg kommer hjem igjen som tidenes koneemne! (Hvis vi ser bortifra at jeg lager maten med en Bloody Mary som min høyre hånd…) God natt, superapor! Og takk for at dere svever rundt her i tide og utide <3

So I had to start on the pill again… The one against Malaria. It’s both that and dengufever here, so if my luck was planning to turn one day – this would be a typical place. But…t and forhead. Today I called one of the many taxis my host gave me the number to, and went into the center of Paramaribo. Noo, you’ve to imagine something completeley different than the things you’re fantasy is putting together right now. The look of this place is just so freakin’ cool! Colorful, full of space and outstanding compared to the other places I’ve seen so far during my travels. You’ll get more pics later, the first day in a new place is always like this. Too paranoid to throw my camera out there, I don’t wanna be the new goal for all of the bad guys in town, not yet. I’ve got plenty of days to come, now that my plans changed. I wanted to go to the jungle and stay there overnight, but it seems impossible before I leave… Too sad!

Anyway, I asked th driver – Robert, to take me to the Palmentuin. A garden full of palmtrees! Across the street there was a nice little place to eat and chill out, where I had my breakfast, before I went down to the city. It was so liberating to walk down the streets today, compared to Trinidad. This place has so many Dutch people, so they’re used to see white blondes like myself – I didn’t have to feel like a wandering target like I did in my last place. And people here are so friendly! Ruben, the taxi driver that brought me home after town, gave me his email and asked me to send him my thoughts about his country, Suriname, and also about my next destination. He wish to become like me, one day, just… traveling around. I can see why. I would have the same wish, if I wasn’t me. But I am! AND I’M GLAD!

Now I’ve to go, my host and I are making dinner! Baked potato and apple pie. Wait and see, I’ll return to Norway as a wife topic – I tell ya! (If you just ignore the fact that I’m making the food with a Bloody Mary right by my side) Good night, super monkeys! And thank you for following <3 I can’t really say that enough, can I 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *