this is one uknown destination

Hei superhær! Veldig gode forslag dere lirer av dere, og geografisk sett er dere ikke helt på bærtur… Men jeg er i Paramaribo, Surinam! Landet ligger nord for Brasil og var en nederlandsk koloni helt til det ble selvstendig i 1975. Det er altså nederlandsk det går i, og engelsk. For andreetasjens skyld, følg med i engelsktimene, dere! Blir ikke no’ greie på’ræ som verdensreisende uten det!

Heller ikke nå er reisen min hit spennende lesing. Flyet var halvfullt, så det tok av tidligere enn planlagt. Jeg ankom Surinam én time før jeg skulle, svevde gjennom passkontrollen, bagasjen min stod klar og logret som en bikkje da jeg kom til båndet, og plutselig satt jeg i en taxi (som sjåføren kalte for «buss», fordi jeg insisterte på at jeg ville ta buss inn til byen – og ikke taxi, for det var billigere. Hvis å døpe om bilen din er alt som kreves…. Da er vi alle bussjåfører.) med to andre backpackere. De ble sluppet av på en bed & breakfast, selv ble jeg kjørt til døren til min nye host. Og «buss» lønte seg visst – jeg kunne velge beløp selv!

Kjøreturen fra flyplassen og inn til selve Paramaribo tok oss en times tid. For min del en time med fascinasjon for de nye omgivelsene utenfor. Det ser så kult ut her! Ikke «kult» som i «gøy», men «kult» som i «det-her-er-et-bilde-jeg-kunne-lett-hatt-på-veggen». Husene var fargerike, koselige og så mer eller mindre hjemmesnekra ut. Og rundt de var en frodig, tropisk vegetasjon i den reneste grønnfargen. Jeg ble helsjarmert! I hagene langs veien stod de innfødte og festet blikket til hver bil som passerte. De skled så perfekt inn i det kule landskapet! Det var en gang et kamera – i veska. Neste gang, jeg lover! Trafikken her er for øvrig indisk. Ikke fullt så ekstremt, kanskje, men de tar seg absolutt friheter her også, som går utover både nerver og timeplanen for når livet skal passere i revy. Men – jeg kom meg helskinnet frem, for et selvvalgt beløp – og min nye «sofa» er en dobbeltseng! I hagen er det et basseng, jeg har allerede fått egen nøkkel, og passordet til internettet er 9×9. Få strakser etter at hosten min, Peter (kjempefyr!), tok meg i mot ved porten, stod kyllingen han hadde stelt i stand på bordet, og ølen i kjøleskapet. Jeg skulle vært sofamanager, så flink som jeg er til å finne de rette rundt om i verden!

Nå er det nattan, ha en strålende mandag når den tid kommer, dere! Min kommer bare fire timer etter deres, så jeg har snart tatt dere igjen med tiden, smil.

Hi super troop! Very good suggestions, and geographicly you’re not completely out… But I’m in Paramaribo, Suriname! It’s «on top» of Brazil and was a dutch colony until its independence in 1975. The language is therefor dutch, and english! For 2nd floor’s sake – pay attention in the English classes, guys! You’re not gonna make it as a worldtraveller without that!

Even this travel’s a boring story. Everyting goes so smooth for me! The flight left earlier than scheduled, ’cause of the lack of passangers, so I arrived Suriname 1 hour before I was supposed to. I was flying through the passport control, by backpack was waiting for me in the arrival hall and before I knew I was in a taxi with to others – on my way to my couch. The drive to Paramaribo city took about an hour. It was one hour with fascination for the new look outside. It’s so cool here! Not «cool» as in fun, but as in «I want this view to be a pic on my wall». The houses were so colorful, cozy and had like a homemade-look. Surrounded by tropical vegetation as green as you can imagine. I was totally charmed! In the yards the natives were standing, staring at every car that passed. They fit perfectly into the cool surroundings! I once was a camera… In my purse. Next time, I promise! The trafic here is Indian, by the way. Not as bad, maybe, but they sure take some liberties that makes your life pass by in revue earlier than you thought. But – I arrived safely and my new «couch» is a double bed! In the backyard there’s a pool, I’ve already got my own key and the password for the wifi is 9×9. Right after my new host, Peter (great guy!), welcomed me by the gate – the chicken he had prepared was on the table, and the beer in the fridge. I should’ve been a couch manager, as good as I am to choose the best ones! 

Now it’s bedtime! Have a super Monday! Mine’s coming just 4 hours after yours, so timewise I’m almost there now. Smile!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *