ttyn 2012

1. januar 2012 skrev jeg dette:

«Håper dere kom dere helskinnet over i det nye året! I did! Det var så fint i går. Jeg elsker hvordan smellene og glitteret på himmelen gir meg følelsen av at et startskudd går av. Det blir så virkelig at 2011 endelig er et avsluttet kapittel, og selvom i dag føles akkurat ut som i går/i fjor tror jeg alle trenger den markeringen hver 31. desember. Selvom dusjen er like hverdagslig i dag som den var i forrige uke, gir denne kvelden med raketter, klemmer og ønsker om et godt nytt år oss et lite håp om at NÅ, nå blir det bedre. Dette året skal bli det beste. Det trenger ikke nødvendigvis å bli det, men det lille håpet som henger over oss i mørket etter den siste raketten har lyst opp himmelen er så deilig.

Jeg våknet opp med bestevenninnene mine, en iPhone full av ?savner deg?-meldinger og verdens beste foreldre under føttene (1. etg). Jeg er heldig, elsket og kunne ikke hatt en bedre start på året som skal bli det beste.»

Det er slutten av året som «skulle bli det beste», og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg virkelig gjorde det beste ut av det. Bli med tilbake til høydepunktene, da.

JANUAR, et tankespinn fra månen. Måtte velge mellom to drømmer; fortsette i Forsvaret eller reise verden rundt, en reise som allerede var bestilt og betalt med avreise 1. mars. Dilemma! Men verden ligger der ute alltid, et tilbud fra Forsvaret vokser ikke på trær. Jeg takket derfor ja, utsatte verden og bestemte meg for å leve ut TO drømmer, i stedet for en. Grenader/korporal Brudevold i Luftforsvarsstaben til tjænest, smil!

FEBRUAR, hektisk fra helvete! Var på luftmaktseminar, møtte krigshelt Wilhelm Mohr, leoparden fylte 1 år, var nominert til tittelen «Årets blogger» så jeg dro på Vixen Blogawards selvom jeg var syk, jobbet for Spirit, og avsluttet måneden med å dra på presse-og informasjonskurs med Heimevernet på Terningmoen.

MARS?Må tenke på at i dag skulle egentlig den lille jenta vår sittet på et fly ut i den store, vide verden helt alene?. Er glad for at det er en stund til! <3? Vakre mammaen min, så glad for at det (foreløpig) var grønnere på den andre siden for meg da jeg la fremtiden min! Og det grønne var stort sett det jeg drev med i hele mars, uniformen min og jeg feiret 2 årsdag, og så kom oppdraget: «DESIGN ET F-16 JAGERFLY». Mottatt og forstått, og så dro jeg til Paris.

APRIL, Paris! Reiste med en håndfull av mammas gamle bilder fra da hun var 20 og besøkte Frankrike, oppsøkte de samme stedene og tok de samme bildene. Daughter see, daughter do! Ellers spiste jeg hest (….), dro i manesjen med leoparden min (/holdt foredrag), fullførte GKL (Grunnkurs lederskap) og ble sersjant/presse- og informasjons»offiser» i Heimevernet! ENDA DRØM OPPNÅDD, stjerne i boka til meeeej!MAI, jagerflybabyen min ble ferdig! Og jeg jobbet, jobbet, jobbet, jobbet….. Og var kjendis. Både i Aftenposten og Dagbladet.

JUNI, militær backpacker! Jeg jobbet enda mer, som en grønn duracellkanin, Norge på kryss og tvers, helg etter helg, ikketidtilmellomrommellomsetningenemineengang. Men herregud, så himla kult jeg hadde det! Jeg og jagerflybaby på Norgesturné! Og så tok Sjøforsvaret meg med på fregattur. Og jeg ble 22 år og verdensmester.

JULI, hadde leopardy. Dødsstas. Bestemte meg for å sofasurfe verden rundt. Hadde liten ferie i Bergen. Trente masse (tok svette bilder for å inspirere). Ommøblerte den militære leiligheten min, og hodet mitt. For å rydde det klart for reise, som nå begynte å nærme seg.


AUGUST, bodde og jobbet fra Oslo. Både militært, og for Spirit under Øyafestivalen. Gjorde alt klart for min militære finale i hovedstaden i september, og så kom det en ny supermann inn i livet mitt!SEPTEMBER, da livet mitt gikk av hengslene. Militærkarrieren min eksploderte i en vill folkefest under flyshowet vårt i Oslo sentrum, før det hele brått var over og jeg sivilt stod på terskelen til resten av verden, med Sør-Afrika som første stopp. A september to remember!
(JA i trusa. Så naken føler man seg)

OKTOBER,  har allerede rukket å legge Cape Town bak meg, og kommet så langt som til Kwantu! Levde livets glade dager som frivillig på dyrereservatet, før turen gikk tilbake til Cape Town igjen, og Stellenbosch. Jeg praktiserte sofasurfing hos de fineste menneskene, besteg Table Mountain helt alene, fant vredet mitt mot resten verden i et township, dro på vinsmaking og ble generelt rikere på venner, erfaringer og minner for livet.
NOVEMBER, dro videre til India og Kina! Taj Mahal, ny hjertevinnende kultur, nye smaker, lukter, nye/INGEN trafikkregler. Og Kina, med sin ikke-eksisterende engelsk, enda flere nye smaker (hund?!), dynasti, Kung Fu, den kinesiske mur, en by som er forbudt. Jeg sov stort sett på nattog, og opplevde så mye på så liten tid at det er umulig å si når november ble desember!DESEMBER, fortsatt i Kina, videre til Filippinene, Guam og Hawaii. Møtte mennesker som trer inn i rekken av de som aldri vil bli glemt, surfet sofaer igjen, spiste andefoster, ble brun og blid og feiret jul på Guam med en 76 år gammel chamorro. Nå sitter jeg på Hawaii og lurer på hva faen det var som skjedde.


Jeg prøver å oppsummere 2012 måned for måned, steg for steg, men på slutten blir det bare grøt. Alt før september var et kakestykke å plassere, alt etter er totalt svevende. Så mye jeg har gjort, sett, lært, smakt, steder jeg har vært, jeg klarer bare ikke å fordøye alt sammen, ikke enda. Da jeg bladde bakover i bloggarkivet for å lage dette innlegget for dere, forstod jeg bare ikke hvorfor det var så fort gjort. Det var helt merkelig. For meg føles det ut som det har gått minst 4 år i dette året, mens bloggen påstår at det ikke er mer enn 12 måneder, og bare 3 av de på verdensturné. Tid er merkelig, og den har oppført seg som galskap helt siden jeg forlot mitt lille rede! Nå står plutselig et nytt år for tur, og jeg som vanligvis har en fantasi om hvordan det nye året skal bli, står rådvill på førstesiden av en helt tom dagbok. Jeg skal klamre meg til reisen min langt inn i 2013 også, men hva som skjer når siste destinasjon er et avsluttet kapittel er det ingen som vet. Og det både skremmer og girer meg opp….

GODT NYTT ÅR, verdens beste leserne mine! Håper dere får et dryss av drømmer og ønsker i oppfyllelse, og styrke nok til å stå oppreist i det motsatte. Dere er en himla fin hær å ha på slep når jeg reiser verden rundt alene, og det slepet håper jeg å ha med meg videre, hjerte!

A summary of 2012. What a life, what an adventure…. We really made the best of it <3 HAPPY NEW YEAR, super troop! I’m so glad to have you here to catch my stories. Please don’t stop. I wish you all the best, love you!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *