christmas on Guam 2012


ph_priv, Guam

Gikk en tur langs stranden ved Tumon Bay i dag. Så 6 av verdens største bombefly, men ikke én resturant. Turismen her er helt snål! Stedet har alt av potensiale til å bli en Hawaii nr 2 (tror jeg, har ikke vært der (enda)) – men de har liksom ikke skjønt det. Lange, nydelige sandstrender rammet inn av vakre trær – men ingenting som lokker deg ned dit, du må finne ut av det selv. Og det var ikke så lett, veien ned dit fra byen var så ulogisk! Jeg tror øya er Japans svar på Gran Canaria, da, for slik nordmenn rømmer dit når de vil ha varme – rømmer japanerne hit til Guam. Det kryr! Men det gjør det vel egentlig over hele verden, kryr av japanske turister altså. No offence, Japan.

Men – glem turismen. I helgen har jeg avtalt å møte en lokal 75-åring, som kan fortelle litt om hva man bør se, steder man bør dra, komme med div inside information om øya og sikkert litt om krigen. Det blir spennende, jeg gleder meg! I morgen er planen å leie bil, og kjøre rundt hele øya, den er jo så liten og fin. Jeg vil prøve å finne chamorroene, befolkningen som opprinnelig er fra Guam. De menneskene jeg har sett til nå er stort sett en blanding av amerikanere, spanjoler, filippinere og igjen – japanske turister…. Hele øya er uansett ment for biler, tror jeg. Det er så lange avstander mellom alt sammen (i den grad du får til «lange» i et land på bare 48 x 10 km, da) og du får lange blikk om du er en av de få som er ute og går. Det er nemlig ikke normalt her, i det hele tatt. Skjønner dere? S to the nål!

Ps. Har ikke sett noen slanger enda! Skal holde dere oppdatert. Hjerte.

Went for a walk along the beach in Tumon Bay today. We saw 6 of the World’s biggest bombers in the world, but not even one resturant. The tourism here is so strange! They have so much potencial to be Hawaii pt. II, but they haven’t really got it. Beautiful beaches, framed by pretty trees – but nothing that tells you to go down there. The path was really hidden, you’ve to figure it out yourself! I think the Island is Japan’s answer to Norwegian’s Gran Canaria. We go there to seek the heat, Japan goes to Guam. They were all over the place! But – nevermind the tourism. This weekend I’ve planned to meet a local 75-year-old that wants to tell me about the Island. Places to go, things to see, and maybe some stories from the WW2. So exciting – I look forward to meet him! Tomorrow we’ve planned to rent a car aswell, to explore the whole country. I’m looking forward to see more of this funny place! 
Ps. Haven’t seen any snakes – yet, even though this is the place with most snakes in the whole world. Well, I’ll keep you updated! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *