GUAM!


ph_priv, Guam. Just realized how retarded I looked while I was posing on the tinyest balcony in the world, so I had to match my face, lol.

Hafa Adai! Jeg er på Guam! Det krever sikkert en forklaring, hver gang jeg har fortalt andre europeere at jeg skal til Guam for å feire jul, har de nemlig kastet opp spørsmålstegn. Guam er en øy i Stillehavet, mellom Filippinene og Hawaii. Amerikansk territorium, en gjennomsnittstemperatur på 27 grader hele året, det er det landet i verden med flest slanger i, og 30% av øya er militært. Andersen Air Force Base. Altså føler jeg meg kjempehjemme! Jeg og slangene. Vi skal få det så fint til jul, at.

Det fine hjertet mitt, derimot, fikk kjørt seg i natt da jeg hadde satt føttene mine på den amerikanske jorden. Det banket så hardt at ribbeina skalv, jeg trodde nesten ikke de ville slippe meg inn! At en jente på min alder, arbeidsledig, liksom skulle reise jorden rundt på egenhånd fant de mistenkelig – så jeg ble tatt inn på bakrommet, for intervju ála tusen spørsmål om meg, mitt og reisen min. De seks hjelperne vi lærte om i norsken på barneskolen spratt frem i tide og utide. Offiseren var kjempehyggelig, selvom jeg allerede følte meg som en tungt kriminell der jeg satt. Det gjør jeg alltid, når jeg snakker med mennesker som håndhever loven, uansett hvor uskyldig til beinet jeg er. Etter noe som føltes som en evighet på bakrommet, ga han meg til slutt papirene mine tilbake, forklarte hvor uvanlig den ensomme oppdagelsesferden min var, og at det var derfor de måtte sjekke.  «Selvfølgelig», smilte jeg lettet og begynte å puste igjen. Og så kastet jeg et blikk på verdenskartet han hadde i stort format på veggen sin, mens reisen jeg har lagt bak meg passerte i revy, og tenkte – herregud. Det er jo faktisk ganske utrolig…. 

22 år og verdensmester, hæ? Nå skal hun ut og spise frokost! Skrives senere, superpeople! Takk igjen, det er en fryd å logge på til så mange ord for tiden. Jeg blir så glad av dere!

Hi! I’m on Guam! An American Island in the Pacific Ocean, between the Philippines and Hawaii. It’s the land with most snakes in the whole world, and I’ll be celebrating Christmas with them – haha! I’m starving, so I’ll write you more later. Have a nice one!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *