about surfing someone’s couch


ph_priv @ my third CS-host in South Africa, Cape Town. 11th floor of heaven <3

Ukens leserspørsmål:
Du skriver så levende, og du får meg virkelig til å drømme meg bort til de magiske stedene du besøker 🙂 Jeg syns alle landene virker helt fantastiske, og så forskjellige! Jeg lurer på om din opplevelse av Couch-surfing, og hvordan du fant ut hvilken host du skulle bo hos? Virker som om du har vært virkelig heldig ? eller at du er en type som får en god opplevelse uansett 🙂

Tusen takk for at du oppdaterer så ofte ? og for alle de vakre bildene du tar! Reiseinspirasjon for sure 🙂

Hilsen Karen

Tusen takk, så snill du er! Jeg drømte meg bort jeg også, det var derfor jeg dro. Og jeg har elsket hver dag så langt! Jeg har foreløpig surfet på fire sofaer, og opplevelsen min så langt er U-PÅ-KLAGELIG! Alt har gått så fint, og alle har vært så snille! Jeg har skrevet litt om couchsurfing her også. Du finner hoster på couchsurfing.org, leter deg frem til de med mange (gode!) referanser, verified location og verified identity, og søker om et lite hjerterom hos dem. Skriv en lengre og personlig søknad til dem, IKKE copy-past-metoden! Vis at du virkelig vil bo hos akkurat dem, at du vil bli kjent med dem og landet deres. Couchsurfing er ikke bare en gratis sofa, ikke vær så utspekulert og utakknemlig at du tenker det, for det er så mye mer! Det er en skattekiste du må melke for alt det er verdt, vær ydmyk, takknemlig og åpensinnet, du kommer til å elske det! Og du får så mye igjen, alt du lærer, venner for livet, de nye måtene å se hverdagene på. Jeg kan ikke se meg selv ta inn på et hotell ever again. Bortsett fra i jula, da, vil ikke trenge meg på hos folk i den hellige høytiden….

Jeg har virkelig vært heldig! Mer enn jeg fortjener, jeg vet ikke hvem jeg skal takke først, for at alt går så lekende lett for meg. Jeg har følt meg så hjemme i fire fremmede hjem at det gjorde oppriktig vondt å reise derfra, det sier det meste om hvor gode hostene mine har vært mot meg. Stolt vist meg byen sin, tatt meg med på middager, laget middager, insistert på at jeg tok sengen – og de sofaen, introdusert meg for vennene deres, kulturen deres, alt jeg ikke engang kunne drømme om å få ut av en liten sofa! Men du kan selvfølgelig også være uheldig, og man skal være veldig forsiktig og på vakt når man entrer CS-verden. Verden er syk! Aldri bli varm i trøya, pass på dere selv og meld i fra til hele FACEBOOK om hvor det er du skal surfe. Jeg gir alltid mamma navnet på personen og link til CS-profilen til de jeg skal surfe hos, slik at politiet i verste fall har en IP-adr å gå etter dersom noe skulle skje meg. Så paranoid, men så nødvendig!

Just answering a question about couchsurfing! Google translate it if you’re interested 🙂 PS. I miss my lovley hosts! Hope to see you soon! <3 xxx

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *