about surfing someone’s couch


ph_priv @ my third CS-host in South Africa, Cape Town. 11th floor of heaven <3

Ukens leserspørsmål:
Du skriver så levende, og du får meg virkelig til å drømme meg bort til de magiske stedene du besøker 🙂 Jeg syns alle landene virker helt fantastiske, og så forskjellige! Jeg lurer på om din opplevelse av Couch-surfing, og hvordan du fant ut hvilken host du skulle bo hos? Virker som om du har vært virkelig heldig – eller at du er en type som får en god opplevelse uansett 🙂

Tusen takk for at du oppdaterer så ofte – og for alle de vakre bildene du tar! Reiseinspirasjon for sure 🙂

Hilsen Karen

Tusen takk, så snill du er! Jeg drømte meg bort jeg også, det var derfor jeg dro. Og jeg har elsket hver dag så langt! Jeg har foreløpig surfet på fire sofaer, og opplevelsen min så langt er U-PÅ-KLAGELIG! Alt har gått så fint, og alle har vært så snille! Jeg har skrevet litt om couchsurfing her også. Du finner hoster på couchsurfing.org, leter deg frem til de med mange (gode!) referanser, verified location og verified identity, og søker om et lite hjerterom hos dem. Skriv en lengre og personlig søknad til dem, IKKE copy-past-metoden! Vis at du virkelig vil bo hos akkurat dem, at du vil bli kjent med dem og landet deres. Couchsurfing er ikke bare en gratis sofa, ikke vær så utspekulert og utakknemlig at du tenker det, for det er så mye mer! Det er en skattekiste du må melke for alt det er verdt, vær ydmyk, takknemlig og åpensinnet, du kommer til å elske det! Og du får så mye igjen, alt du lærer, venner for livet, de nye måtene å se hverdagene på. Jeg kan ikke se meg selv ta inn på et hotell ever again. Bortsett fra i jula, da, vil ikke trenge meg på hos folk i den hellige høytiden….

Jeg har virkelig vært heldig! Mer enn jeg fortjener, jeg vet ikke hvem jeg skal takke først, for at alt går så lekende lett for meg. Jeg har følt meg så hjemme i fire fremmede hjem at det gjorde oppriktig vondt å reise derfra, det sier det meste om hvor gode hostene mine har vært mot meg. Stolt vist meg byen sin, tatt meg med på middager, laget middager, insistert på at jeg tok sengen – og de sofaen, introdusert meg for vennene deres, kulturen deres, alt jeg ikke engang kunne drømme om å få ut av en liten sofa! Men du kan selvfølgelig også være uheldig, og man skal være veldig forsiktig og på vakt når man entrer CS-verden. Verden er syk! Aldri bli varm i trøya, pass på dere selv og meld i fra til hele FACEBOOK om hvor det er du skal surfe. Jeg gir alltid mamma navnet på personen og link til CS-profilen til de jeg skal surfe hos, slik at politiet i verste fall har en IP-adr å gå etter dersom noe skulle skje meg. Så paranoid, men så nødvendig!

Just answering a question about couchsurfing! Google translate it if you’re interested 🙂 PS. I miss my lovley hosts! Hope to see you soon! <3 xxx

13 kommentarer

 1. Hei igjen!
  Jeg tror at en av grunnene til at du føler deg så heldig, er at du er så åpen, positiv og tilpasningsdyktig!
  Du har jo fortalt flere ganger om eviglange ventetider på flyplasser og sånn, når du ikke helt har visst hva du skal gjøre eller hvem du skal kontakte for hjelp, og mange hadde sikkert sett på det som et problem… Men med din innstilling, så går alt så greit likevel:) Du er god!

  Men du! Dette har jeg lurt på en stund! Har du ikke blitt matforgiftet? Jeg sliter fælt med matforgiftning/ekstremt dårlig mage/oppkast når jeg reiser utenfor Europa/Nord Amerika… Selv med all verdens vaksiner og medisiner.

 2. Så fin du var på håret på bildet 🙂

 3. alt virker egentlig magisk, synes jeg!

 4. ser ut som du har det helt fantastisk! utrolig inspirerende, en ting er sikkert.. så snart jeg er ferdig å studere skal jeg ta på meg ryggsekken og reise! lykke til videre på reisen din!

 5. dette høres så utrolig kult ut! må være bedre enn alle slags opplevelser for å leve tett innpå kulturen i et fremmed land. brukte du lang tid på å finne frem til hostene dine? 🙂

 6. Det virker som en fantastisk måte å reise på, men tror aldri jeg hadde turt å gjøre det. Er alt for skeptisk til fremmede folk, selv om jeg alltid klarer å forholde meg greit til dem.

 7. Takk for info 😀 Kan med sikkerhet si at couchsurfing er nok ikke noe jeg ville gjort på ferie, men dersom det noen gang blir reise rundt verden på meg, så håper jeg at jeg husker på den muligheten ^^

 8. kunne ikke vært mer enig med Karen, du bloggen din er virkelig super også som reiseblogg!! Virker som du har vært veldig heldig med dine hoster, men jeg tror også det har noe med å gjøre at de treffer en sånn open-minded person som deg 🙂 åpen for å lære, for å utforske, prøve, som virkelig er interessert! det må da være en grunn for at du har blitt behandlet så pent 😀 jeg ville hvertfall gladelig vist en sånn person rundt i mitt hjemland!

 9. Annemarie

  Det kribler i kroppen av å lese innleggene dine fra rundt om i verden! Jeg har lenge tenkt på å reise når jeg er ferdig med studiene, men etter å ha fulgt deg på denne reisen, er jeg helt sikker på at også jeg skal legge verden for mine føtter. Lyspunkt i eksamenstiden å lese om alt du opplever! Blir bittelitt misunnelig! 🙂

 10. Stas å få svar på to av kommentarene mine 😀 Uff, da jeg leste innlegget ditt om «velkomsten» din til Guam var jeg glad det var deg og ikke meg! Jeg hadde nok blitt skikkelig redd! Og følt meg skikkelig skyldig- uten at jeg var det. Du er så tøff Marie! 🙂

  Kos deg masse videre, hilsen Karen

 11. Jeg har også sett litt på dette! Hadde vært utrolig spennende å prøve en gang, men jeg vet nå ikke helt om jeg hadde turt det alene!

 12. […] 2. Gi beskjed til de hjemme om hvor du skal bo. Jeg bodde stort sett hjemme hos de lokale, som dere vet, og fant hoster via Couchsurfing.org. Jeg ga alltid mamma navnene og link til profilene til de jeg skulle bo hos, det gir trygghet både til de hjemme og til deg selv. Jeg nevnte det også for hostene mine, jeg, om at mamma visste hvem de var – bare for å slette enhver fristelse til å gjøre meg noe vondt, haha. Eget innlegg om couchsurfing finner dere HER. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *