I’ll eat my mangos for lunch

Først bare:

Og så bare:

Vi kommer til å dø, tenkte jeg tvert. For mørke skyer topper fobi-listen min. Det er mormor, og jeg. Jeg føler meg som et truet rådyr på glattisen når himmelen tér seg på den måten, knusende klar over hva som har en tendens til å skjule seg bak det mørke himmelteppet. Og i Filippinene, da, si meg – hvor mange døde ikke her i forrige uke pga skyer som dette?!

Mindsettet mitt hoppet tilbake noen år, til da jeg førte værdagbok – akkurat som bestefar. Jente på 13-14 fører værdagbok. Så fantastisk nerd det høres ut nå! Men jeg var helt seriøs, dere. Jeg førte antall millimeter regn, krysset av for sol, sky eller nedbør, noterte meg med rynket panne hver gang det kom tordenvær. Etter ett år med slavisk føring av norske værtendenser så jeg et mønster – det tordnet ca 1-2 ganger i måneden, og sommerens siste lynshow gikk av i september. Nå stod jeg her i den hvite filipinske sanden uten noen bok å dele observasjonene mine med; jeg la merke til at gruppen med sorte skyer snek seg faretruende i vår retning – det hadde fortjent en liten, manisk notat! Bestefar, tar du det for meg? Jeg må evaku….

….og 10 minutter senere var den hvite sanden grå av regndråper, og det var det. Hysterisk. Så mange følelser i sving for 10 min med lokal byge. Men den VAR pakket inn i utseendet til en naturkatastrofe, null tull! Solen har fremdeles ikke tatt tilbake himmelen, men regnet har iallfall stoppet – så nå skal jeg ut og løpe langs strandkanten igjen. TAKK for at dere danser i kommentarfeltet mitt igjen, jeg har savnet dere! I dag kjøpte jeg postkort, så hold øye med innboksene deres i kveld <3 Og husk at mailene mine kan havne i søppelpost. Senere!

Before/after-pics from today. The sun is gone! I was scared to death when I saw the black sky coming our way, haha, that’s my biggest fear in the world. I HATE thunderstorms…. Before the rain, I spent my sunny morning with James, from Imagine Nation Photo – the business my host’s running. I didn’t get to cook or do anything in return for him hosting me and giving me the BEST time in the Philippines, so the least I can do is to tell you guys to go like their fb-page and spread the word! They’re doing a great job capturing happy couples in pixels, they deserve your likes. Now I want to make my body happy aswell, so I’m out for a run along the beach! Again! See you later!

30 kommentarer

 1. Dette ser herlig ut! Og jeg hadde ikke vært så tøff selv om sånne skyer kom flyvende.. Ikke at været her i Norge har vært noe å skryte av i det siste….

 2. Utrolig creepy skyer! Særlig med det grønne fra vannet i tillegg.

 3. At du klarer å skrive så bra selv om du skriver om skyer, inspirerende!

 4. Litt av en reise du har tatt ut på!! ÅÅ kos deg, å nyt tiden, hvert et sekund av den 😀

 5. Storm er ganske så uggent her i Norge, men i utlandet er det bare kjempe skummelt!

 6. siv kristin

  hadde nok ikkje vore så tøff i trynet eg heller, heh.. kva er det på det øverste bldet for noke?:)

 7. Jeg er superparanoid når det gjelder det meste. Ikke lenge siden jeg løp ut av en cafe fordi jeg var SIKKER på at det satt en selvmordsbomber på boret ved siden av meg! Når det gjelder skyer har jeg ikke bekymret meg noe særlig ennå, da.. bør jeg?

 8. Wæææ, så skummelt! Skjønner at du ble redd!

 9. Hopper av glede hver gang jeg ser at Supermarie har postet et nytt innlegg! Du skriver fantastisk bra. Kos deg ute i verden. Snart er det min tur også 🙂

 10. Til og med torden og dårlig vær tar seg bra ut på bloggen din!!

 11. Anne kristine

  ååå, forstår godt at du følte deg truet av di skyene! de så skumle ut! men det ser ut som du koser deg der ute i verden! 😀

 12. Uff, så ille! Men herregud, så fint

 13. så helt herlig ut på det øverste bilde. Ikke helt det nederste bilde

 14. DU er SÅ flink til å formidle verden! TAKK!

 15. haha du er så søt! glad du overlevde naturkatastrofen i forkledning. det så rimelig skummelt ut!

 16. Uff liker ikke mørke skyer jeg heller! 🙁

 17. Utrolig kjekt å følge med på reisen din gjennom verden! <3
  Jeg elsker å reise selv og synes det er helt genialt at du er i Fillippinene nå, for dit skal nemlig jeg i februar.. Så da leser jeg gjennom alle dine opplevelser på veien.. Kos deg så lenge, øyeblikket er ditt!

 18. så utrolig stilig den oppbyggingen og det lille «alteret» der var! var det dypt i rundt?

  Marie svarer: Ja, sant? 🙂 Nei, vannet rakk meg til like over knærne, bare. Det er veldig langgrunt her!

 19. Så utrolig stilig det var med den «øya» i vannet der ^^ idyllisk! der fikk jeg lyst å være <3 Hva er det som er på toppen der da? 🙂

 20. shit, bra det gikk bra! Værbok – så gøy!

 21. haha, du skriver så bra.. jeg synes faktisk det er spennende med svarte skyer jeg! Har aldri ført værdagbok, men er litt interesert i torden og naturkatastrofer 🙂

 22. De aller fleste slike forkledninger er nettopp kun dette, en forkledning. Bare se på trailerne. Det er bare ytterst få som faktisk fører med seg katastrofer. Resten bare passerer forbi og blir borte igjen.
  Ikke la noe som helst stoppe deg i å nyte alt på reisen din. Absolutt alt. Personlig syntes jeg bildet med skyene var veldig fint! Hilsen en som har sittet og fulgt med på tordenvær med barnslig fryd. Som voksen…

 23. Det er noe annet med været på slike steder.. Regn i Uganda var jo en opplevelse for seg selv.. kommer ikke til å glemme det så lett nei..

 24. For ca 1 år siden kom jeg tilfeldigvis over bloggen din. Du var da en grafisk designer i militæret med barter på veggene, gode beskrivelser og morsomme fortellinger, men jeg glemte den litt av etter hvert. En stund senere satt jeg på rommet mitt og lurte så fælt på hva jeg skulle finne på, og det var da jeg kom på bloggen din. Du var fortsatt i militæret, bilder av et fly med det norske flagg kretset rundt på bloggen din og du fortsatte å beskrive livet i grønn uniform. Det hendte at jeg siden dukket litt innom bloggen for en liten oppdatering, men det dabbet til slutt av. Sommerferien kom og gikk, skolen startet og høsten byttet plass med sommeren. Jeg hadde tenkt å ta en liten tur innom bloggen din for å se om det hadde skjedd noe nytt, og det hadde det jo! Jeg havnet plutselig midt inne i planleggingen for en reise rundt jordkloden. Ingen grønn uniform eller bart på veggen, men heller pass og en koffert. Siden den gang har jeg vært en trofast leser som henger på slep på reisen din verden over. Fortsett med den gode skrivingen, og opplev verden!

 25. Sukk, alt ej kan sei! Her på Sunnmøre våkna vi til store, mjuke snøfnugg overalt! Va i grunnen deilig å gå til jobb kl 7 uten noken andre rundt mej, og ej va den første som gikk i snøen! 😀

 26. oi, herregud, trodde du skulle skrive om et forferdelig tordenvær nå! for de skyene så jo ut som verdens undergang, haha.

 27. Vi danser alltid, det er bare det at når noen danser så fint som deg så får alle vi andre sånn fryktelig prestasjonsangst.

 28. Likte alteret eller hva det på det øverste bildet! 🙂

 29. Til det første bilde der: WOW! Dit vil jeg også!

  Til tropisk regn: det er ganske fantastisk, selv om det kan komme utrolig mye vann ned i hodet på deg iløpet av 10 minutter er det fortsatt bare 10 minutter også blir man tørr igjen på null tid. Null tull 🙂

  Kos deg videre:)

 30. Det der ser ut som en FILM, Marie!!!! SIIIIICK banana!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *