10 things to do in Cape Town

Basert på mine egne interesser og fineste minner, ti forslag til hva dere kan gjøre i Cape Town, Sør-Afrika! Den byen er enorm, så mange ting, jeg kunne ønske jeg ble værende der i et helt år bare for å ha tid nok til å gjøre alt sammen! Jeg skal tilbake dit en gang, ingen tvil om det.

Based on my own interests and memories, ten suggestions to what to do while you’re in Cape Town, South Africa. That city is so huge, so much to do, I wish I could stay there for a whole year just to have enough time to do it all! I’ll go back there one day, that’s for sure.

cappetown8

1. Table Mountain
Det majestetiske fjellet som reiser seg i midten av Cape Town. Jeg elsker hvordan alle husene, alt det urbane liksom har lagt seg som små kattunger rundt sin mor der nede helt sør i Afrika, omringet av melk – såkalte verdenshav. Og når du allikevel er der nede og nyter de ni små liv, bør du sette av tid og krefter til å kose med det store opphavet også! Å komme seg opp Table Mountain var et svare strev, men det er så verdt det når du endelig er på toppen, blir overfalt av stillheten du finner der oppe, utsikten, mestringsfølelsen, det er et overveldende rituale! Og for all del – GÅ OPP, ikke ta Cable Car. Jeg lover at opplevelsen blir 2348 ganger bedre av å ta beina fatt, enda så mye hat du må lide deg gjennom underveis.

The majestic mountain that raises in the middle of Cape Town. I love how the houses and urban life has gathered around it as tiny kittens, surrounded by oceans. When you’re down there cuddling with the kittens, you shold take the time to get up on the mother aswell! The hike is beautiful, even though it’s hard – it’s so worth it when you’ve finally made it! The silence just hits you like a stunning wall, and the view is mezmerising…. And HIKE, don’t take the Cable Car. The whole experience is so much better by hiking up, it is worth all the pain, I promise!

caup11

2. Kapp det gode håp/Cape the good hope
Jeg kan si med en gang at jeg ikke er fan av typiske turistattraksjoner og, men… Det ER Kapp det gode håp, det sørligste punktet i hele verden, før Antarktis. Ingen land bortenfor. Man må, bare.

I can tell you straight away, I’m NOT a fan av typical tourist places to go, but… It’s Cape the good hope, the most south point in the whole world, until Antarctis. No lands beyond.  You just have to.

stbb3

3. Vinlandet/The wineland
En halvtime med tog så er du der. I den Sør-Afrikanske vinens hjem. Kjernen av Cape Town er fortryllende, men det er hektisk, og da er Stellenbosch den perfekte pustepausen. Her går alle barbeinte, eller i slippers, kriminaliteten føles fjernere, menneskene mer avslappet og naturen er til å bli bergtatt av. Ta deg en løpetur, finn en sofa å surfe på, ta en fest med studentene, drikk masse vin, Amarula, slapp av. Det er fremdeles i Cape Town, det føles bare ikke helt sånn!

30 minutes by train, and you’re there. In the home of the South African wine. The mid Cape Town is enchanting, but it’s hectic, and Stellenbosch is the perfect place to breath between the battles. Here everyone goes bare feet, or they’re wearing slippers, the crime feels further away, the people are more chilled and the nature… No words! Go for a run, find yourself a couch to surfe, go party with the students, drink alot of wine, Amarula, relaxe! You’re still in Cape Town, it just doesn’t feel like it. 

4. Waterfront V/A
Shopping, resturanter, sushi, ta deg en Savanna Dry og sett deg ned og bare se på folk. Ferja til Robben Island går like ved, akvariet ligger like bortenfor, du kan fint bruke tre dager i Waterfront-området uten å kjede eller repetere deg selv. Great place!

Shopping, resturants, sushi, get yourself a Savanna Dry, sit down and just watch the people. The ferry to Robben Island goes from the harbour, the aquarium is close to the shopping mall, you can easily use three days in this area without getting bored or repeat yourself. Great place! 

5. Greenmarket Square & Longstreet
Hvis du har tålmodighet nok til å avvise et tjuetalls selgere, eller liker å shoppe og prute er markedet på Greenmarket Square et fint sted å gå. Mange afrikanske billige skatter, og i gaten ovenfor finner du Longstreet, «partygata»! Dit må du dra ut for drinker på kvelden, på dagtid er det shoppingstrøk. Du finner bl.a. en butikk hvor du kan få skreddersydde sko av skinn! Prisene i Longstreet er dyrere enn i andre butikker, men du får også det du betaler for.

If you have the patient to reject a handfull of eager sellers, or like to bargain, Greenmarket is the place to go. African treasures to an ok price, and in the street above you find Longstreet – the partyplace! You’ve to go there in the night, in daytime it’s shopping. The prices in LS are a little higher, but you’ll get what you pay for!

6. Biscuit Mill Market
Åh, jeg elsket dette markedet! Hver lørdag rigger de i stand BMM i Woodstock, med frukt, krydder, mat, drikke, klær, vesker, de fineste tingene. Det er den perfekte møteplassen, som tatt ut av et filmsett – bare uten kameraer og med tilfeldighetene som regissør! Jeg elsker hosten min for at han tok meg med dit.

Oh, I love this market! Every Saturday in Woodstock, with fruits, vegetables, spices, drinks, clothes, bags, the most beautiful things. It’s the perfect meeting place, as taken out of a movie! I really loved my host for bringing me there. 

7. The beach
Selvsagt! Cape Town har alt fra uteliv til fjell og natur til hvite strender, det er alt du trenger i hele verden i én by! Strendene jeg foretrekker er Camps Bay, med masse resturanter og drinker bare noen meter fra der sanden starter, og Table View som er stille og rolig, 30 min med MyCitiBus fra sentrum. MyCitiBus er et superbra tilbud som kom like etter world cup, men husk også å hoppe inn i «voldtektsbussene»! Det er så kultur og så gøy!

Of course! Cape Town has it all, even white beaches, everything you need from the whole world in ONE city! I prefer Camps Bay and Table View. Take the MyCitiBus, it’s a great system, and also the minitbuses – the taxis you’re sharing with others. So culture, and so much fun!

8. Bo Kaap
Det muslimske, fargesprakende området én gate unna sentrum! Det er som å tre inn i en annen verden, så fredelig, så fargerikt, så verdt å få med seg.

The colourful muslim area, just one street away from the center of CT! It’s like entering a new world, so peaceful and beautiful.

9. Kirstenbosch Botanical Garden
Også som en ny verden! Hagen er ENORM, like utenfor sentrum, med de vakreste blomstene du kan tenke deg. Det er flere som gifter seg der inne, det er beskrivende nok for hvorfor du bør dra dit. Ta med en flaske vin, et pledd, to glass og en fin mann – drømmedate! Eller bare en bok og deg selv, i mitt hode er en date med selvstendigheten like sexy som en annen en.

Another new world in CT! The garden is HUGE, right outside mid CT, with the most beautiful flowers you can imagine. People get married in that place, that is a description for itself! Bring a bottle of wine, a blanket, two glasses and a man – date of your dreams! Or just yourself and a book, in my head a date with the independence is just as sexy as any other date.

10. Stay out to watch the sunset
The burning clouds, the ocean, the breeze. I’ll let the picture speak for itself.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *