Yangshou


ph_priv, Yangshou, China

Åh, dere dreper meg med alle pakkekalenderbildene deres på instagram (@supermarie)… Dette er min første jul noensinne uten (klemzzz bortskjemt), og jeg har bare meg selv å takke, men åh, SÅ RART DET ER! De siste 20 timene har vi reist og reist, og jeg har stort sett bare sittet og sett ut av vinduene og latt julemusikk være soundtracken til det hele. Tankene fokuserte først på det kinesiske landskapet utenfor, før jeg lot de fade ut og røre i minnene fra alle julene som har vært. Hjemme i Norge, med pakkekaleder, barne-TV, den legendariske julebrusen og pepperkaker formet som hjerter. Neste jul kommer til å bli TRIPPEL så god som de 21 andre jeg har rukket å legge bak meg til nå! Bare pga alt savnet i år <3

Ellers har jeg gjort en hel haug siden sist. Etter jeg forlot dere har jeg besøkt en dyrehage for å se på pandaer, min siste dyrehage ever. Reisen har forandret meg på områder jeg ikke visste om, foran pandaene ble jeg introdusert for en ny del av meg selv. Å dra og se nesehorn stå innesperret på områder små som vaskerom, etter å ha sett de gå fri i Afrika… Det gikk bare ikke! For en tortur, både for meg og for dem! Skrittene mine har aldri føltes tyngre, ikke hjertet mitt heller, jeg hatet meg selv for å ha sponset virksomheten med 30 yuang. ALDRI igjen. Jeg må kaste opp bare av tanken på oss mennesker. Men det skulle jeg egentlig si i et innlegg for seg selv… Så, jo:

Utenom dyrehagen/torturkammeret har jeg lagt Yangtzee-elven bak meg, lært å spille Mahjong – et kinesisk spill (kjøpte et for å ta med hjem!), sett verdens største demning, busset, toget, nattoget og nå sitter jeg altså her. I Yangshou, den fineste byen så langt! Dette er AKKURAT hvordan jeg fantaserte om at Kina kom til å være! Ingen storby, men en landsby omrginget av majestetisk natur, det er så vakkert her. Hadde det ikke vært for regnet hadde jeg lagt meg ned og gitt det hele en klem. Jeg har kjøpt kinesisk stråhatt som jeg skal ha på meg i morgen, da skal vi sykle i fjellene, spise hos en bonde, bade i leire, i morgen blir for bra! Og dagen etter skal jeg lære Gong Fu. Med G, ja. Jeg har lengtet tilbake til Inda store deler av denne reisen, to be honest, men dette stedet gjør absolutt at jeg endelig kan gi slipp. Kina går mot slutten, og jeg kjenner på meg at det blir et perfekt formet punktum!

. <- Akkurat som den. Nå er det middag, prekæs!

Hello! I’m on again! Have had the best time the last couple of days, just enjoyed the boat trip down the Yangtzee River, went to see «Life of Pi» at the cimena, the three Gorges, the Dam, learned the chinese game Mahjong (LOVE IT, so much that I bought it for home, gonna teach my friends!), went to a Zoo to watch the pandas (HATED IT! Set them freeee ffs!) and so on… I have tons of pictures to show you later, now I’ve to get ready for dinner! We’re staying in Yangshou a couple of nights, and I’m so happy about it ’cause this place is AWESOME! Excactly like I wanted China to be like! Ah, you just have to come here and see yourself. I hope you’re all fine, and enjoy the first of December! I kind of miss my xmas-calendar that my mum always do for me, but I’ll hang in there. 🙂 Next year’s xmas gonna be twice as good, when I’m back home again! That’s for sure <3 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *