the eight wonder of the world


ph_priv, Xi’an – China

Hey livssnyltere! (snyltet 9 måneder av noens liv jeg også, så dere trenger ikke føle så veldig på det. Vi har alle vært der.)

I dag følte jeg meg bittelitt bedre enn i går kveld, så jeg samlet meg sammen og ble med ut for å se på Terra Cotta-krigerne, en liten kjøretur utenfor the City Walls of Xi’an. The Terra Cotta Warriors and Horses-samlingen er (uoffisielt) the eight wonder of the world, det er det verdt å lufte feberen sin for!

Krigerne av leire ble funnet under bakken i Shaanxi-provinsen, øst i Xi’an, så sent som på 70-tallet – helt tilfeldig av en gruppe med bønder som skulle grave litt i jorda si, bare. Èn av dem satt ute i gangen på museet i dag, over 80 år og verdensmester! Jeg kjøpte en eske med fem miniatyrkrigere som skal bli med meg hjem, og hadde SÅ lyst til at han skulle signere den for meg, men han holdt seg visst bare til å sette navnet sitt i bøkene om denne underjordsarméen… Det kommer til å ta noen dager før jeg kommer over det, i mine øyne, hjerteløse salgstrikset der. Jeg hadde jo blitt så glad!

Det tok fire tiår å lage alle disse TC-krigerne, et mesterverk som inkluderte 700 000 arbeidere for 2000 år siden, og hittil har de funnet over 8000 soldater der nede. Og området er fremdeles en skattekiste! De ble laget etter ønske fra Kinas første keiser, Ying Zheng, som også stod bak den kinesiske muren. Hele historien til dette landet er dødsfascinerende, ennå jeg egentlig aldri har vært en særlig interessert jente når det kommer til sånt. Men den kan jeg fortelle senere, når jeg er pensjonist og har gjort om bloggen min (for aller siste gang) til en historieblogg. Herregud, skyt meg før den tid.

Si meg, hvordan er mandagen deres? 

Hi! Today we went to see the Terra Cotta Warriors And Horses-collection, 1 hour outside of the City Walls of Xi’an. I felt a little better from my cold yesterday, and I’m glad I went ’cause it was so cool! Especially when we got the story behind all that aswell! The collection is, unofficial, the eight wonder of the world – so I’ve seen two within a week. The great wall of China, and now this. Lucky, lucky! We also saw the farmer who actually found the first warriors underground when he was digging for water in the 1970s, sitting in the museum signing books. I wanted him to sign my box of miniature-warriors aswell, but he only signed the stupid books… Such a disappointment! 🙁 
It took four decades to create the TC-warriors, and included 700 000 workers, 2000 years ago. By now they have discovered 8000 of the soldiers! That’s just amazing. The whole history about this army and China is so fascinating, you really should get into it one day. Now – it’s dinnertime! Later!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *