den forbudte byen


ph_priv

Åårh, bloggjävlar! Jeg har mistet photoshopen min, og sølveplet mitt har allerede stappfull hardisk…. Det suger gleden ut av blogghjertet mitt, men jeg skal hamstre minnekort og eksterne harddisker mens jeg er i Kina, billig vet dere, og krysse fingrene for at jeg finner en eller annen måte å redigere bildene mine på etterhvert. Selve redigeringen er ikke så farlig, det er det at jeg ikke får forminsket alle bildene mine som plager meg. Bloggen kommer til å ta ååår og dag og laste opp for dere når jeg må bruke så himla store bilder! Er det noen av dere som trenger å jobbe med karmaen deres som vil låne meg en photoshopserialcode? Joda.

I dag tok vi turen til den forbudte byen. Vi fikk høre noen utrolige historier om det gamle Kina der inne, om dynastier, keisere, doorkeepers, lykketallet 9. Og greia med 4! Det var en fin en, visste dere at hvis regningen din ender på tallet 4 her, si feks 94, så gjør de den om til 90 i stedet? For uttaler du tallet «4» på kinesisk, ligner det ordet veldig på det kinesiske ordet for «død». Og det vil ingen snakke om eller ha noe med å gjøre, så derfor unngår de rett og slett hele tallet. Hvor fint?!

Vi brukte hele dagen på å komme oss gjennom den forbudte byen, fra inngang til utgang. Det var så vakkert der inne, dere skulle sett (GI MEG PHOTOSHOP!), kinesisk arkitektur er evig spesielt! Jeg liker virkelig disse landene som rundt hvert eneste hjørne forteller deg at det er der du er. India med tuktukene, kuene som vandrer gatelangs, den indiske looken. Kina med arkitekturen, folkeslaget, alle fargene. I Europa har vi har vi liksom ingen sånne særpreg, en gate i London kunne like godt vært i Stockholm. Men nå er jeg i Kina, og vi skal snart på Kung Fu show, så jeg får dele mer med dere senere! Håper dere har det fint, supermennesker. Kulden her i Beijing får meg til å savne Norge litt, håper dere tar vare på mitt lille land mens jeg er borte <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *