elephantastic


ph_priv, Jaipur, India

Åh, for en DAG, dere! Vi kom ikke tilbake til hotellet før NÅ, og klokken er over midnatt! Jeg vet ikke engang hvor jeg skal starte her jeg sitter. Vi har gjort tusen utrolige ting i dag, kunne ønske dere var tissen i båndet mitt* akkurat nå, så dere fikk sett alt sammen!

Det første vi gjorde var å ha deilig frokost ved hotellet, før tuktuk’ene tok oss med up, up and away til The Monkey Temple. Det ligger et stykke utenfor Jaipur, og er ikke engang nevnt i guidebøkene, så det var ikke særlig preget av turismen. Jeg liker det best sånn! Turistområder blir ofte så preget av virksomheten at jeg føler at alt blir kunstig. Og når jeg kommer til et land er det landet som det er jeg kommer for å se, ikke et teaterstykke av hvordan det kunne vært. Med ALT for mange i salen….

The Monkey Temple var et så fantastisk nydelig sted, dere. Så stille, midt mellom de indiske fjellene, himmelen var faktisk BLÅ (uten støv og eksos), og jeg er bare så glad jeg fikk sjansen til å se alt sammen. Jeg skal vise dere bilder og fortelle mer senere, må bare lire av meg dagens timeplan i full fart nå, så jeg husker det senere. No time for dagbokskriving for hånd her nede, nemlig, det går i ett! Vi kjøpte fór ved inngangen, og matet apene som boltret seg rundt der inne – fra hånd til munn. SÅ rart å føle de små fingerne grafse på dine for å ta tak i maten, haha! I India bringer det lykke å mate aper, så jeg klinte til og matet 3-4. (Pappa, du skjønner at du har å reise deg opp i løpet av et par år, nå?) Etter apene gikk vi ned igjen til tempelet, tok av oss på føttene og gled inn. Der fikk vi malt en orange strek i pannen, som også skal bringe lykke. Herregud, så lykkelig jeg kommer til å være ved utgangen av India!

Etter apedansen dro vi videre til Amber Fort med tuktuk. Der matet vi fiskene, fra høyre hånd, – for i India gjør de alt som er «right» med «the right hand». Det bringer lykke det også. Å mate fiskene. Og duene. Så det gjorde vi óg. Første mann til lykkelig i alle sine dager, jeg vant!

Etter en omvisning inne på Amber dro vi til det lokale markedet, hvor indere handler. Vi fikk se hvordan de lager håndlagde indiske tepper, kjøpte skjerf av kashmere og silke før vi dro innom hotellet for 10 minutter, og ut igjen for å se en Bollywood-film på den fineste kinoen i hele India. Det var óg en opplevelse! Uansett hvordan dere ser for dere at en Bollywoodfilm er – de er bedre enn det.

NÅ er jeg trøtt, og i morgen tidlig går reisen videre sørover med buss, så jeg må sove litt! Jeg trodde ingenting kunne toppe det vi opplevde i dag, men i neste by vi kommer til skal vi ikke bare ta kaka – men hele jævla bakeriet. Timeplanen for de to neste dagene, jeg har ikke ord nok. Åh, som jeg gleder meg!

*holdt på å skrive «tissen min i bånd akkurat nå», men så smakte jeg litt på den setningen og den… Vel, jeg droppet den.

What a DAY…. We just came back to the hotel, and the clock is like midnight! We’ve done so much great today, I don’t know where to begin. I’m just gonna list everything up, and tell you more about each adventure later – ok? First we went to the Monkey Temple, such a quiet and beautiful place to be. And it isn’t even mentioned in the guidebooks, so it wasn’t many tourists there! Love it. After feeding the monkeys (brings you good luck!) from hand to mouth, we went to see the Amber Fort, the local market where the indians are shopping and in the evening we went to India’s finest cinema to catch a Bollywood-movie. That was so much fun! Can’t wait to tell you more, but now I’ve to sleep. Tomorrow our journey continues further south in India, so I’ll see you next time! Goodnight!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *