Agra


ph_priv Agra (????), India

God morgen! Jeg er i Agra, byen som omtales «Agrabana» – paradis. Vi kom hit med tog rundt klokken 8 i dag tidlig, etter å ha reist fra New Dehli, så jeg er stuptrøtt! Reisen og tidsforskjellen jeg dro med meg fra Sør-Afrika hjelper ikke akkurat på den heller. Uansett, jeg ble positivt overrasket over standaren på Indian Railways! Det jeg eneste har hørt om togene i India fra før av er de man leser om på VG Nett, med antall omkomne, store branner, forferdelige tragedier på skinner. Hadde det ikke vært for at mamma leser bloggen min, og det faktum at jeg nå er togreisende i India, hadde jeg fortalt dere at det er 41 som omkommer i indisk togtrafikk daglig. Heldigvis har jeg bare én togreise igjen, på slutten av reisen. Og de serverer Mariekjeks som faktisk smaker ordentlig Mariekjeks på togene, så jeg ville iallfall dødd lykkelig.

Hvert togstopp her varer ikke mer enn 2-3 minutter, så det var litt av en ryggsekk-orgie som utspilte seg i vognen vår da vi skulle av. Haha! Fra togstasjonen og til hotellet kjørte vi tuktuk. Så jævlig fett! Trafikken her nede er totalt åndsfraværende, det kommer biler fra alle de 360 gradene vi har rundt oss, de tuter mer enn de har fremdrift og plutselig står det et malt esel bundet midt i veien. Så neste gang dere skal klage på noe i den norske trafikken – ikke gjør det.

Nå er vi på hotellet og puster litt, før vi skal ut på eventyr igjen. I dag skal vi først se Agra Fort, og etterpå…..Wait for it… Taj Mahal! Åh! Jeg sikler. I tuktuken fant jeg forresten ut at de tre guttene i gruppen skal til neste destinasjon samtidig som meg – OG gjennom samme program! Det betyr at de også må forlate India én dag tidligere, som meg, og vi får én dag i Bangkok sammen før vi reiser videre. Tilfeldighetene, dere. Tilfeldighetene!

Hva er søndagsplanene, Norge?

Morning! I’m in Agra – India. Google translate the rest, I’ve to run now! Agra Fort and Taj Mahal is waiting!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *