MORDERE

KL 17:30, 26. SEPTEMBER 2012, KWANTU GAME RESERVE:

! Fortsettelse fra dette innlegget.

Tidligere den dagen sirklet det et helikopter over oss under morgenens Game Drive. Jeg så da at Dave mislikte det, kastet nervøse blikk opp, og nå forstod jeg hvorfor. Det var fordi fire nesehorn hadde blitt drept for hornene sine ved naboreservatet, Lalibela Game Reserve.

Fy faen, jeg ble så forbanna inni meg. Jeg SKAMMER meg over å være menneske, og jeg hater hva noen av oss GJØR mot verden! Forsvarsløse dyr, for faen!

Tragedien førte dermed til at vi måtte ut på et hasteoppdrag ved Kwantu Game Reserve, for å finne våre egne nesehorn. Det viste seg å være som å lete etter en nål i en høystakk, ironisk nok – med tanke på hvor digre nesehorn egentlig er. Etter timer med leting, bitende kulde (jo, faktisk!), kikkerter og «Der! Nei, det var en stein….» fant vi dem endelig. I levende live og god behold!

Bianca og Thor stod og gjorde whatever et nesehorn gjør på andre siden av åsen foran oss. For en lettelse!

På vei tilbake fant vi nr 3 og 4 også. Happy times!

Å vite at fire nesehorn vegg-i-vegg (gjerde-i-gjerde) med vårt eget reservat var blitt drept og kuttet hornene av bare en liten stund tidligere, gjorde noe med stemningen på Kwantu. Når nesehornjegere først slår til ett sted, slår de som regel til flere steder, kunne Dave fortelle oss, så på grunn av hornmassakren ved Lalibela kunne vi ikke dra på Night Drive i reservatet vårt, det hadde vært livsfarlig. Nesehornjegere skyter hvis de blir tatt på fersken. Hadde det vært opp til meg skulle kulen heller gått den andre veien….

På kvelden så vi grusomme bilder av de drepte nesehornene rulle over skjermen på Sør Afrikansk nyhetssending. Jeg hadde bare lyst til å grine.

«Ulovlig jakt på neshorn har økt kraftig de siste årene. Dette majestetiske dyret jages brutalt, hornet kuttes av for å selges og resten av dyret blir liggende igjen. I Sør-Afrika har antall neshorn tatt av krypskyttere økt fra 13 i 2007 til 448 i fjor. Og i år kan opptil 600 neshorn lide samme skjebne! Det er kriminelle nettverk som står bak den ulovlige jakten på det populære og truede neshornet. Hornet er blant annet svært ettertraktet som ingrediens i asiatisk naturmedisin.» kilde: WWF.NO

Skrevet i dag: På mitt høyre håndledd danser et enkelt perlekjede i skrivende stund, med en liten mynt med innriss av et nesehorn på. Jeg kjøpte fire av de på Cape Point, til ære for de fire drepte. Pengene går til bekjempelsen av krypskyttere. Å bo i Norge skåner oss for mye elendighet, dere. Denne reisen har allerede ført meg midt oppi to av de virkelig store, og viljen til å gjøre noe er så stor at den eksploderer snart i brystet mitt. Jeg mener det, vi må GJØRE noe! At vi vant i lotto da vi åpnet øynene våre for aller første gang og tilfeldigvis befant oss i Norge, betyr ikke at vi skal lukke de igjen for alt annet der ute. La oss iallfall prøve å gjøre de små tingene vi kan for å bidra til en bedre verden. 

For eksempel, i denne saken: BLI NESEHORNFADDER!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *