gamedrive no. 1

God morgen! I dag er ikke været like fint i Cape Town, så jeg skal gjøre et forsøk på å dele mer fra dagboken jeg skrev da jeg var på Kwantu i stedet. Jeg gleder meg til å skru tiden tilbake og gjenoppleve dag for dag, for det var virkelig et eventyr som har satt seg i meg! Dere kan lese andre innlegg om Kwantu HER. Jeg var der fra 24. september til 8. oktober, vi har altså ikke kommet lenger enn til dag nr 2:

KL 17:30, 26. SEPTEMBER 2012, KWANTU GAME RESERVE:

Dette stedet er så uforutsigbart! Vi våknet til strålende sol og varme, nå er det helt grått og kaldt. Men selve dagen har vært enda vanskeligere å forutse.

07:30 møtte vi opp der vi pleier – ved sovesalen til den andre gruppen. Veien dit så forresten slik ut:

Derfra tok Dave oss nye (meg, de tre romjentene mine og Cathy og Dee-Dee fra Amerika) med i jeepen for en GAME DRIVE! En game drive er rett og slett bare en kjøretur rundt i det ville Afrika, for å se etter dyrene og slike ting. Vi kjørte til porten, og det første som møtte oss var to nydelige sjiraffer – de stod midt i veien, rett foran oss!

Dave stoppet bilen så vi fikk fanget de på kameraene våre. Herregud, så nydelige!

…og gay, som Dave bekymret utbrøt. For de er gutter begge to, men… Det har visst ingenting å si i dyreriket heller, smil! Det andre dyret vi så var en gjeng med strutser, som løp over gresset like ved der sjiraffene forsvant. I vill fart!

Mens vi beveget oss gjennom terrenget, i en åpen bil, så vi alt. Hauger med ulike antiloper, gnuer (både «blue» og «black»), buffalo, sebraer….

…og et helt vanvittig Afrika-landskap. Det var fullstendig breathtaking, kameraet mitt ble regelrett voldtatt der ute!

Etter den fantastiske reisen gjennom det ville Afrika, dro vi hjem for frokost 09:30. Så ble gruppen med nubs (altså oss) splittet og fordelt på de to som allerede eksisterte: «Steak and chips» og «Whiskeymonkeys». Sarah og jeg havnet i «Whiskeymonkeys», mens resten ble til chips. (De nåværende apene «dimmer» allerede til helgen!) S&C dro for å møte elefantene, mens vi skulle ut i Garden nr 3 for å jobbe, med spader og økser som ammunisjon. Hagearbeid har fått en helt ny betydning for meg etter dette, ass. Blomsterbeddene til mamma kan ikke engang måle seg.

Sarah, jeg og Krissy fra England ble satt til å grave hull til de afrikanske trærne som skal plantes i området. Resten av gruppen jobbet med å hugge ned de australske, som jeg har fortalt dere at stjeler mye vann og er ubrukelige, fordi ingen av dyrene spiser av de. Det føltes bra å være med på å gjøre for naturen og livet som rører seg der ute! Men jeg så så trøtt og jævlig ut, så dere får ikke se hvordan jeg så ut mens jeg gjorde det. Jeg var iallfall blid!

Vi holdt på i noen timer, før Dave plutselig ropte og vinket oss raskt inn i bilen. Vi skulle på rhino-tracking for å finne nesehornene våre, han var alvorlig og det virket som det virkelig hastet. De snakket oppskaket på engelsk rundt meg om hva det var som hadde hendt. Det eneste jeg forstod var at noe var alvorlig, og at nesehorn hadde blitt «poached»…? Jeg følte meg så dum, ordet var totalt ukjent for meg så jeg forstod ikke hva alvoret dreide seg om. I ettertid skjønner jeg hvorfor jeg var den eneste som fremdeles tok bilder av alt jeg så rundt meg under denne jakten etter nesehornene…

Fortsettelse følger >>

Just sharing my diary from Kwantu, please feel free to google translate it, lol.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *