wilderness

(fortsettelse fra dag 1 ved Kwantu)

KL 21:10, 25. SEPTEMBER 2012, KWANTU:

Etter frokost kjørte Jeff, sjåføren, oss et lite stykke ut fra den lille Kwantu-landsbyen. Vi kom ikke lenger enn til et skilt som sa «Kwantu – the wilderness», og derfra ledet Dave oss til fots.


Dave. Førstemann til kjøttdisk – han vant. Neida. (Joda)


Porten inn til det åpne Afrika.


Første oppdrag i Wilderness var fence-patrolle. Vi gikk langs dette gjerdet og sjekket at alt var i orden, at ingen hadde prøvd å bryte seg inn, at det ikke var noen hull, sånne ting. Solen strålte, vi hadde en deilig, kjølig bris i ansiktet hele veien, det var perfekt!


Vi måtte stoppe relativt ofte for å børste av oss flått. Jeg tror jeg hadde 5-6 sittende på buksebeina etter bare de første kilometerne. Vanligvis hadde jeg freaket ut, av en eller annen grunn gjorde jeg ikke det her. Jeg bare knipset de rolig vekk, og fortsatte marsjen. Kanskje fordi flått var de minste problemene våre der inne, å møte på en gretten struts eller leopard hadde kanskje satt i gang noen andre reaksjoner.


Afrika <3


Etter noen timer med fence-patrolle, startet vi med leopard-tracking for å finne leopardene. «MEN FÖRHELVETE, JEG ER JO HER«, ropte jeg.


Vi fant dessverre (/heldigvis?) aldri noen spor, men Dave viste oss leopardenes hjem. Det var nesten som å se en eksotisk episode av «Cribs» på MTV.


Oppover i fjellet lå grottene de levde i. Jeg må ommøblere når jeg kommer hjem igjen, skjønner jeg.


60-70 år gamle skilpadder lå plutselig foran oss i stien.

Turen viste seg til slutt å være en 7-timers deilig marsj i det villeste Afrika. Det er noe av det vakreste jeg har vært med på! Selvom vi ikke så det vi hadde kommet for å finne, krysset både sebraer, sjeldne fuglearter, skilpadder, slange, gnuer og masse antiloper veien vår. Det var helt sprøtt, å bevege seg fritt i naturen sammen med dem. Det var så… Afrika!

Vi rakk hjem igjen til middag (maten her er kjempegod!), og nå er det lese- og sovetid. Jeg er helt utkjørt!

Some pictures from the 7 hours-walk we had the first day at Kwantu. The first KMs we did fence-patrolle, before we startet leopard-tracking to find the leos. No luck, but we did found their home! The water and caves you can see in the pictures above. It was so beautiful out there, I really want to go back some day. Oh, take me BACK! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *