backpacking Q&As

God søndag! Jeg har samlet opp alle bekymringene deres, jeg, så får vi de ut av verden med det samme:

Hvor mye kostet egentlig denne opplevelsen, disse 6 måndene med fantastiske hendelser, som venter på deg nå. Hva måtte du betale for det? Har utrolig lyst til å hoppe etter dine fotspor!
Åh, GJØR DET! Jeg elsker det mer og mer for hvert eneste skritt jeg tar! Men nok om det: Allerede før jeg reiste kilte beløpet mitt 100 000 på magen, altså like under det. I tillegg kommer hoteller/hosteller, mat, lommepenger, ting som evt dukker opp av utgifter underveis på turen. Men du kan selvsagt få det mye billigere, kommer helt an på hva du vil og har råd til! Grunnen til at min reise ble såpass dyr, er alle programmene jeg kjøpte. Som feks voulenteer-programmet ved Kwantu, og de to jeg skal gjennom i India og Kina. Flybillettene i seg selv var billige, og hvis du tørr å surfe sofaer bor du jo så og si gratis hvor enn du drar.


foto_priv. Meg og det ville Afrika <3

Reiser du på egen hånd, eller gjennom en organisasjon?
Jeg reiser alene, men Kilroy hjalp meg med å sette opp hele ruten med flybilletter og programmer.

Hvordan fikk du jobb i det reservatet? Og hvordan er det opplegget?
Du betaler for å jobbe der 🙂 Opplegget på Kwantu er helt fantastisk, skal dele dag for dag med dere så snart tiden (og wifi) strekker til! Du er der frivillig, og det er tross alt ferien din, så det blir litt hva du gjør det til. Men hvis du vil få mest mulig ut av pengene, og se mest mulig av det ville Afrika, jobber du relativt hardt hver eneste dag fra tidlig om morgenen til sen ettermiddag. Det er så verdt alt strevet, tro meg!

Hei! jeg og venninna mi skal også til Cape Town på vår verdensreise. Vi tråler couchsurfing.org etter hosts. Kunne du ikke linket til dem du bor hos sine profiler på denne sida, om du har benytta deg av den? 🙂
Så gøy! Dere bør finne de hostene på CS som både har ‘verified location’ og ‘identity checked’, og deretter søke hos de som har mange (og positive) referanser. Og ha alltid en god unnskyldning i ermet, for hvorfor du «»»»plutselig ikke kan sove der allikevel»»», i tilfelle du får en dårlig følelse av personen, eller du skjønner at stedet ikke er noe for deg. Som en sikkerhet har jeg også gitt mamma tilgang til alle couchsurfing-profilene til de jeg surfer hos, slik at hvis noe skulle skje har etterforskerne iallfall en liten IP-adr å gå etter. (Ja, jeg er paranoid) Lykke til!

Har et lite spørsmål om det med coachsurfing. Hvordan vet du hvem du kommer til? Er det noe sikkerhet rundt det? Eller kan du plutselig ende opp hos en psykopat? 😛
Det vet du ikke, og risikoen for å havne i feil hender er selvfølgelig der. Verden er gal! Men på couchsurfing har de iallfall en ordning slik at du kan betale for å bevise at du faktisk er den du utgir deg for å være. Både location, altså der du bor, og identiteten din. Dessuten kan tidligere surfere legge igjen noen ord om hvordan deres stay hos deg var, og hvis en person har feks 50 positive referanser er sjansen for at h*n er en ålreit type ganske stor! De jeg har snakket med innen couchsurfing-miljøet sier at CS er et veldig avslappet sted med åpensinnede mennesker, og de fleste er faktisk oppriktig bare ute etter å se verden og vise sin del av den til mennesker som har lyst til å se. Good spirit!

Hvordan har du ordnet alle disse ?hostene?? 🙂
couchsurfing.org

Du skriver at du bor, og skal bo til hostfamilier. Hvordan ?fikser? du det, evnt. hvordan får tak i dem? :- )
Jeg kontakter de på couchsurfing, skriver litt om meg selv, hvem jeg er og hva jeg vil med reisen min, skriver kort om hva jeg tenker rundt deres profil og begrunner hvorfor jeg ønsker å bo hos akkurat DEM. Og så krysser jeg fingerne for at datoene passer og at teksten min var sjarmerende nok til at de åpner hjemmet sitt! Hvis dere prøver dette hjemme: VÆR SKEPTISK, forsiktig og ekstremt paranoid. Verden ER et sykt sted, aldri tvil på det – så pass på dere selv der ute og lytt til magefølelsen de gangene den forteller deg noe annet enn at du er sulten.

Hvor mye betaler du for hele opplegget på reisen din, og hvor mye av det har du eventuelt fikset selv? Det er kanskje mulig å få hjelp av et firma til det meste?
Kilroy har gjort det meste for meg. Det eneste jeg fikset selv var hvilke destinasjoner, vaksiner, visum (det kan evt visumservice hjelpe deg med), og motet til å reise.

Håper det var til litt hjelp! Jeg har bare rukket å komme til første destinasjon på reisen, og har bare hatt én couchsurfing-host så langt, så det er ikke så mange erfaringer å dele enda. Men for all del – bare spør hvis det er mer dere lurer på, jeg skal svare så godt jeg kan! (Og norsken min…. Herregud. Hvor ble den av?)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *