backpacking Q&As

God søndag! Jeg har samlet opp alle bekymringene deres, jeg, så får vi de ut av verden med det samme:

Hvor mye kostet egentlig denne opplevelsen, disse 6 måndene med fantastiske hendelser, som venter på deg nå. Hva måtte du betale for det? Har utrolig lyst til å hoppe etter dine fotspor!
Åh, GJØR DET! Jeg elsker det mer og mer for hvert eneste skritt jeg tar! Men nok om det: Allerede før jeg reiste kilte beløpet mitt 100 000 på magen, altså like under det. I tillegg kommer hoteller/hosteller, mat, lommepenger, ting som evt dukker opp av utgifter underveis på turen. Men du kan selvsagt få det mye billigere, kommer helt an på hva du vil og har råd til! Grunnen til at min reise ble såpass dyr, er alle programmene jeg kjøpte. Som feks voulenteer-programmet ved Kwantu, og de to jeg skal gjennom i India og Kina. Flybillettene i seg selv var billige, og hvis du tørr å surfe sofaer bor du jo så og si gratis hvor enn du drar.


foto_priv. Meg og det ville Afrika <3

Reiser du på egen hånd, eller gjennom en organisasjon?
Jeg reiser alene, men Kilroy hjalp meg med å sette opp hele ruten med flybilletter og programmer.

Hvordan fikk du jobb i det reservatet? Og hvordan er det opplegget?
Du betaler for å jobbe der 🙂 Opplegget på Kwantu er helt fantastisk, skal dele dag for dag med dere så snart tiden (og wifi) strekker til! Du er der frivillig, og det er tross alt ferien din, så det blir litt hva du gjør det til. Men hvis du vil få mest mulig ut av pengene, og se mest mulig av det ville Afrika, jobber du relativt hardt hver eneste dag fra tidlig om morgenen til sen ettermiddag. Det er så verdt alt strevet, tro meg!

Hei! jeg og venninna mi skal også til Cape Town på vår verdensreise. Vi tråler couchsurfing.org etter hosts. Kunne du ikke linket til dem du bor hos sine profiler på denne sida, om du har benytta deg av den? 🙂
Så gøy! Dere bør finne de hostene på CS som både har ‘verified location’ og ‘identity checked’, og deretter søke hos de som har mange (og positive) referanser. Og ha alltid en god unnskyldning i ermet, for hvorfor du «»»»plutselig ikke kan sove der allikevel»»», i tilfelle du får en dårlig følelse av personen, eller du skjønner at stedet ikke er noe for deg. Som en sikkerhet har jeg også gitt mamma tilgang til alle couchsurfing-profilene til de jeg surfer hos, slik at hvis noe skulle skje har etterforskerne iallfall en liten IP-adr å gå etter. (Ja, jeg er paranoid) Lykke til!

Har et lite spørsmål om det med coachsurfing. Hvordan vet du hvem du kommer til? Er det noe sikkerhet rundt det? Eller kan du plutselig ende opp hos en psykopat? 😛
Det vet du ikke, og risikoen for å havne i feil hender er selvfølgelig der. Verden er gal! Men på couchsurfing har de iallfall en ordning slik at du kan betale for å bevise at du faktisk er den du utgir deg for å være. Både location, altså der du bor, og identiteten din. Dessuten kan tidligere surfere legge igjen noen ord om hvordan deres stay hos deg var, og hvis en person har feks 50 positive referanser er sjansen for at h*n er en ålreit type ganske stor! De jeg har snakket med innen couchsurfing-miljøet sier at CS er et veldig avslappet sted med åpensinnede mennesker, og de fleste er faktisk oppriktig bare ute etter å se verden og vise sin del av den til mennesker som har lyst til å se. Good spirit!

Hvordan har du ordnet alle disse “hostene”? 🙂
couchsurfing.org

Du skriver at du bor, og skal bo til hostfamilier. Hvordan “fikser” du det, evnt. hvordan får tak i dem? :- )
Jeg kontakter de på couchsurfing, skriver litt om meg selv, hvem jeg er og hva jeg vil med reisen min, skriver kort om hva jeg tenker rundt deres profil og begrunner hvorfor jeg ønsker å bo hos akkurat DEM. Og så krysser jeg fingerne for at datoene passer og at teksten min var sjarmerende nok til at de åpner hjemmet sitt! Hvis dere prøver dette hjemme: VÆR SKEPTISK, forsiktig og ekstremt paranoid. Verden ER et sykt sted, aldri tvil på det – så pass på dere selv der ute og lytt til magefølelsen de gangene den forteller deg noe annet enn at du er sulten.

Hvor mye betaler du for hele opplegget på reisen din, og hvor mye av det har du eventuelt fikset selv? Det er kanskje mulig å få hjelp av et firma til det meste?
Kilroy har gjort det meste for meg. Det eneste jeg fikset selv var hvilke destinasjoner, vaksiner, visum (det kan evt visumservice hjelpe deg med), og motet til å reise.

Håper det var til litt hjelp! Jeg har bare rukket å komme til første destinasjon på reisen, og har bare hatt én couchsurfing-host så langt, så det er ikke så mange erfaringer å dele enda. Men for all del – bare spør hvis det er mer dere lurer på, jeg skal svare så godt jeg kan! (Og norsken min…. Herregud. Hvor ble den av?)

4 kommentarer

 1. Dette er så spennende, Marie!

 2. Hvis jeg noen gang skal ut på verdensreise som deg, blir det på hotel for å si det sånn. Etter en traumatisk opplevelse med å bo hos et fremmed menneske, kommer jeg nok aldri igjen til å stole på fremmede mennesker som åpner opp hjemmet sitt for andre, det blir for vanskelig for meg. Jeg har fortsatt problemer med å plutselig overnatte hos noen som enten venner eller familie kjenner og jeg gråter meg i søvn om jeg blir forlatt alene på et fremmed sted, derfor hvis jeg skal ut på verdensreise blir det dyrt, men igjen jeg får se verden og det er sikkert en del som tenker at en opplevelse ikke skal ødelegge. Men akkurat den opplevelsen unner jeg ikke min verste fiende engang, det er ingen som fortjener noe så vondt som det jeg opplevde, på et fremmed sted, i et land på det afrikanske kontinentet, jeg var maks uheldig og det skal jeg aldri bli igjen. Derfor vil jeg ikke bo i bofellesskap, jeg er livredd for å bo sammen med andre mennesker jeg ikke kjenner og jeg vil heller ikke dele leilighet med noen som venner eller familie kjenner, for jeg kjenner dem ikke. Jeg kan fint bo i bofellesskap med venner, fordi jeg kjenner dem, men fremmede, det takler jeg ikke, jeg får helt panikk, derfor blir det dyrt for meg å bo også, men sånn får det heller være. Opplevelsen har lært meg at det finnes onde mennesker i verden som ikke fortjener å finnes, jeg håper ikke du er like uheldig, det regner jeg med at du ikke blir, du virker innmari klok og ikke minst så er du morsom og super og får til alt, sånn egentlig. Lykke til videre på verdensreisen din.

 3. Heia!

  Syns du svarer bra jeg, selv om du bare har hatt en CSerfaring så langt. Spennende å følge med på reisen din videre. Håper å få til noe liknende etter jeg er ferdig med det jeg gjør nå.

  Bare et lite tips til andre som leser denne bloggen om CS:
  Det Marie skriver om i hvordan hun skaffer seg host gjennom couchsurfing er superviktig! Du MÅ skrive en personal request der du forklarer hvem du er og hvorfor dere er en god match. Det er sånn du får de gode hostene og det er det som gjør det verdt å være med.

  Som vert er det kjedelig å få et standardskriv man skjønner du har sent til alle du har spurt og der du føler at folk kun vil sove gratis. Couchsurfing er ikke en gratis hostel-service, det handler om kulturutveksling og bli kjent med nye mennesker. Veldig viktig å huske!

  Hilsen ei som både har surfet og vært vert og fått noen venner for livet 🙂

 4. […] Alt har gått så fint, og alle har vært så snille! Jeg har skrevet litt om couchsurfing her også. Du finner hoster på couchsurfing.org, leter deg frem til de med mange (gode!) referanser, […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *