dirty business


foto_priv

God kveld! To innlegg fra Afrika på én dag, det er nesten til å bli bortskjemt av, der dere sitter. Jeg er hjemme på Kwantu igjen, snart klar for å samle krefter under dyna til en ny arbeidsuke! Nå har de fleste voulenteerene dratt hjem, så internettet får puste igjen – derfor så ivrig på sølveplet, allerede i morgen kommer det nemlig et nytt lass med arbeidskraft.

Tenkte å fortelle dere litt hva dagene mine går i, nå som jeg allikevel har dere her. Jeg våkner til enten aper på taket eller løvebrøl rundt 05-06, slumrer til 06:30 før jeg starter dagen på min måte. Enten går jeg en runde rundt med kameraet mitt, ler litt av apene, bruker lang tid på badet, eller bare nyter en afrikansk, god morgen og litt te. 07:30 starter arbeidet – uten frokost først. Arbeidsøkten er fra 07:30 – 09:30, og varierer fra fence-patrolling, fence-cleaning, gamedrive, whatever som trengs å bli gjort. Arbeidsoppgavene får vi aldri vite på forhånd, for som dere vet kan det dukke opp hasteoppdrag (ref. nesehorn-saken) og da blir ikke dagen som planlagt uansett.

Fence-patrolling går ut på å patruljere gjerdene til fots, vi går altså inn i det ville Afrika og sjekker at ingen har prøvd å bryte seg inn, at strømmen i gjerdet er som den skal, sånne ting. Vi gjorde det her om dagen. Lederen vår bare «Farene ved denne jobben er, naturlig nok; løvene, leopardene, nesehornene, elefantene osv. Hvis vi blir angrepet – ikke få panikk. If you panic – you will die.» Og så ledet han oss liksom lystig ut i territoriet dems. Det var litt spennende, å gå der og ha én livsfare på hver side. Et strømgjerde med 8000 volt på den ene siden, og livsfarlige ville dyr på den andre. Kjenner litt på livet da, forstår dere.

Fence-cleaning er bare at vi luker ugress som rører ved de elektriske gjerdene som beskytter dyrene, mens gamedrive er en kjøretur rundt i reservatet. Jeg elsker de kjøreturene! Da kjører vi på safari rundt i det ville Afrika, og hittil har vi sett både ville sjifraffer, antiloper av alle slag, gnuer, flodhest, sebraer, nesehorn og elefanter. Det meste! Jeg klarer ikke helt å tro mine egne øyne, for det er altfor sprøtt til å forstå at jeg nå plutselig er i kulissene til virkelighetens Løvenes Konge.

På bildet over ser dere litt av hva vi gjorde da vi møtte de menneskevante elefantene som bor her. Kwantu reddet 4 elefanter fra døden i en park lenger nord i Afrika, og disse er ikke vant til det kjølige klimaet her nede – så de blir tatt vare på av mennesker. Vi gjorde klart mat til dem, laget sengene deres, fjernet bæsj fra området deres og fikset «poo-riveren», som jeg stolt kalte den da vi var ferdig. Det var en faen så tung drittjobb, bokstavelig talt, men herregud, så stolt jeg var da vi var ferdige! Lederen vår var superimponert han også, ingen frivillige har noengang orket å ta den jobben vi gjorde – fordi det dreide seg om… rennende, oppsamlet, gammel elefantavføring. Men Sarah, jeg og Nicolas tok saken, og nå består elven ut fra «elefantstallen» av det den egentlig skal – rennende vann!

Tiden renner ut for meg her nå også, jeg tenker å dusje og sovne stille inn, før eventyrene nok en gang står i kø den kommende uken. Dere aner virkelig ikke hvor fint det er her, og hvor bra jeg har det! Skal fortelle dere masse mer senere, det gleder jeg meg til! Sov godt i natt, superhær!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *