mitt nye hjem, Kwantu

HEI!

Det tar en mannsalder å være på internett her, så jeg skal prøve livstegne litt for dere ganske raskt. Jeg er trygt på plass i mitt nye hjem, Kwantu. Dere aner ikke hvor fint det er her! Jeg har lyst til å gråte Victoria Falls med gledestårer bare jeg nevner det.

Første del av reisen min har gått så bra at jeg nesten kan garantere at jeg blir ranet eller drept når jeg kommer til neste sted. Hvem er det som har lagt disse skinnene for meg? I går ble jeg kjørt til flyplassen av den supermannen av en host jeg hadde i Cape Town, kom meg problemfritt med flyet til Port Elizabeth, og der stod Jeff, sjåføren fra Kwantu, og ventet på meg og et par andre jenter som skulle samme sted. Kjøreturen ut til reservatet tok 1,5 time, og jo lenger vi kjørte jo mer Afrika ble det. Husene fortsvant, byen lå plutselig bak oss og når jeg tittet ut av bilvinduet kunne jeg se sebraer og sjiraffer som stod og gresset på slettene. Allerede DER var jeg speechless, tenk da hvor lite speech jeg har igjen etter det som kom senere!

Jentene jeg bor med er kjempeherlige. Sara fra Manchester, Michelle fra et annet sted i England og Renée fra Australia. Den andre voulenteergruppen har jeg ikke rukket å snakke så mye med enda, men det virker som en fin gjeng det også! Vi har allerede planlagt dagstur til helgen, og en av de andre jentene skal fortelle meg hvor jeg bør dra når jeg ankommer mitt siste hvilested (Brazil).

I dag var første dag på jobb, og den har vært helt ubeskrivelig. Vi startet 07:30, og det første som møtte meg da jeg kom ut var en ape som tittet på meg fra taket vårt. APE! Bilder kommer senere. Deretter gikk vi ned og møtte Dave, som skulle være lederen vår i hele dag. Han tok oss med inn i reservatet hvor dyrene er i (store) bur før de blir satt ut i det fri. Jeg catchet ikke helt hva han sa om de andre dyrene, men tigerne hadde de der inne for å avle flere, så de ikke dør ut. Det er bare 900 igjen i verden! De slippes altså ut i det fri igjen, og blir alt annet enn vant med mennesker og rutiner mens de er her. De forberedes på det ville liv, slik at de overlever når de kommer dit. Vi fikk også møte løvene, white lion (onkelen til den som er her på Kwantu spiller i filmen «White Lion»!) og cheetah. 09:30 var det frokost, og så begynte det virkelige eventyret.

Jeff kjørte oss ut til Kwantu Wilderness – hvor dyrene går fri. Der startet vi med fence-patrolling, gikk langs gjerdene og sjekket at alt var ok. Etter å ha gjort dette i noen timer, gikk arbeidet over i leopard-tracking. Det var så fantastisk der ute! Solen strålte, naturen var breathtaking og… AFRIKA. Enough said.

Jeg lover å fortelle dere (nesten) alt når jeg kommer til et sted med bedre internett. Dere skal få se det utrolige stedet vi bor og sover, hvor magisk hele gården her er og selvfølgelig alle dyrene (i Afrika, hehe). Foreløpig skriver jeg bare dagbok for hånd, i og med at tilgangen på nett er så…nn her. (Nå døde den igjen)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *