den store bloggsperren

Til dager hvor ordene ikke finnes, men du allikevel har lyst til å gi leserne dine noe å komme til, har jeg laget noen tips til hva dere kan fylle bloggen deres med:

? Lag et innlegg med inspirerende bilder, fra weheartit og tumblr. Selv pleier jeg å søke på «quotes», «text» og «inspo» der inne, eller mer konkrete ting som «travel», «dreams», hva enn det er du vil inspirere leserne dine med. Etter å ha trykket «søk«, pleier jeg å velge «Most popular» på toppen av søkeresultatene – da kommer de vakreste bildene opp først! Husk kredittering, gjerne mer spisset enn å bare skrive «weheartit«. Weheartit har som regel en mer nøyaktig kildehenvisning like over det bildet du trykker på, så du finner ofte den opprinnelige kilden der inne. Bildene som er hentet fra bloggen min, og lagt ut på weheartit, linker f.eks. til «supermarie.net«. Det er en god nok kredittering, ikke «foto: weheartit».

? Lag egne inspirerende bilder med fine ord på. Bruk bilder du selv har tatt, rediger de fint og legg til inspirerende quotes du finner ved hjelp av google. Husk kredittering her også, hvis du finner ut hvem som har laget sitatet. Eksempler på slike innlegg finner dere her og her.

? Finn lister på nettet, de er perfekte når du ikke aner hva du selv kan skrive om. Jeg finner som regel listene mine på andre blogger, mange herfra. Hun er listegal! Andre tips for å finne lister er å google «meme«, «list+blog» eller gå inn på blogg.no og søke på «liste» der.

? Hopp tilbake ett år i arkivet ditt, enten i bildearkivet du har på maskinen din eller i arkivet på bloggen din. Lag et innlegg om hva du gjorde for nøyaktig ett år siden, det er gøy for din egen del, kanskje for de faste leserne dine som har fulgt deg lenge og helt sikkert spennende for nye lesere å se hva du drev med før de fant deg.

? Dra ut og GJØR noe, så du får noe å blogge om! Oppsøk steder du aldri har vært, gjør ting du vanligvis ikke gjør og husk å ha med kameraet. Forslag kan være å ta en ridetime, en dansetime, hva som helst. Ikke sitt og vent på at inspirasjonen skal komme til deg, gå ut og finn den selv!

? Prøv deg som fotograf! Ta kreative bilder og lag et rent fotoinnlegg, inspirasjon til det kan du finne på deviantart.com, weheartit og tumblr. Bruk masker, smink deg opp, finn fine ting å lage et bilde med. Her finner dere innlegget jeg har skrevet om det å ta kreative bilder.

? Lag dine egne lister! Eksempler: Favorittskoene dine, 10 fine ting som har skjedd i dag, 10 fine ting i nærheten av deg akkurat nå, 10 forbilder, din egen blogg-toppliste, favorittmat, ønskeliste – bare fantasien setter grenser for hva du kan liste opp.

Dette hjelper iallfall meg når fingerne mine trenger bloggkrykker. Har dere flere tips å legge til, superapor?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *