skyte- og bloggtjeneste

Hallo!

Jeg rakk visst å skrive til dere allikevel!

Nå har vi nettopp kommet inn fra skytebanen, hvor vi har hatt skyteøvelse helt siden tidlig morgen. Jeg er rød og varm i kinnene, og solen stråler utenfor. Awesome! Jeg så for meg at vi skulle komme inn igjen som våte, grønne katter, men dråpene dro heldigvis videre etter å ha vannet oss frem til lunsj. Nei, gode gamle AG3, det var godt å friske opp forholdet vårt igjen! Selvom vi egentlig sjelden er på talefot, for jeg er links-skytter* og AG3 er ikke så overdrevent inkluderende ovenfor den typen soldater. Men vi har funnet ut av forholdet vårt på vår egen måte allikevel, så jeg fikk en innernier og flere gode samlinger! Stort sett, iallfall. (Kan ikke skryte på meg noe her, for hele laget så hvordan jeg skjøt og de leser jo alt (!!) jeg skriver… De har til og med begynt å få kontroll på hvem av DERE som kommenterer oftest. «Ja, hun der Maren….» Herre-jævla-gud.)

Apropos, lagføreren bare: «Marie? Du har bloggtjeneste frem til middag.» Jeg kunne jo ikke annet enn å iverksette, så nå ligger jeg her og skriver, da. Når jeg egentlig kunne ha sovet. En god soldat sover mens h*n kan, vet dere. Minus meg. For jeg må blogge. Det gjør ingenting, jeg sovner sjeldent i dagslys allikevel.

En påminnelse fra dagens leksjon på kinnet. Mitt første skudd var på nippet til å gi meg idiotmerke**, og ikke lenge etterpå spyttet AG3’en en tomhylse  rett i ansiktet på meg, som dere ser. Den tonen. Typisk oss! (Det gjør ikke vondt, altså. Du blir bare litt svart av det.)


Tomhylseplukk i feltlua etter endt tjeneste

Nå har vi som sagt et lite pusterom, før vi knekker i gang med tjenesten som kan vare til langt ut i natten hvis vi ikke er lure nok. Vi skal ut med våpen, hjelm, skrekk (neida) og GRU***, og løse lagsoppgaver underveis. Type FOS****-oppgaver, sa de. Og jeg har sett FOS fra sidelinjen, så jeg gleder meg bigtime til å løpe rundt med dreamteam og toppe heila driden! Dessuten elsker jeg de oppgavene hvor vi aldri får vite hva som skjer på forhånd. Det er så gøy!

Men først er det middag. Snakkes i morgen, englefjes! Håper dere og tastaturet overlever de grønne fingerne mine, for ingenting gir meg mer å skrive om enn de dagene jeg får være militær igjen. Love it! Hejdå!

*skyter med venstre. Enda jeg er høyrehendt. Jeg er altså kryssdominant i øynene, forstå det de som kan….
**Blåmerke man får i ansiktet etter rekylen fra våpenet, altså den kraften som «slår» tilbake på deg når du avgir et skudd. Jeg fikk et på rekrutten, kom hjem fra skyteøvelse med blåveis – haha! Kløna. Det skjer bare hvis man ikke får skytestillingen sin helt til….
***Stridsvest med grunnutrustning, vannflaske, sanitetsutstyr, etc
****Forsvarets Opptak og Seleksjon

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *