puis la mère, la fille

Når dagen starter med at jeg våkner opp til knallblå himmel, og frokostbordet er dekket med kaffe, croissant og baguette….

…da er livet i Paris magisk!

I dag har Ida vist meg enda mer av byen, vi lette blant annet opp noen av de stedene mamma var på på bildene jeg tok med fra fotoalbumet hennes. Først fant vi henne sittende, 20 år gammel, på trappen ved Sacre Coeur:


En eller annen sleazy jævel prøvde å sjekke henne opp i dag, ser dere. Han er 30 år for seint ute, for å si det sånn. Ta han, pappa.


Jeg satt meg ned på akkurat samme sted, 30 år etter at mamma satt der. Det føltes kult! Jeg var tydeligvis ikke like interessant for han fyren som mamma var, men han skal absolutt ha for poseringen.

Sacre Coeur i virkeligheten så presis ut som på mammas bilde, hvis dere bare plusser på et par mennesker rundt omkring. Det var nydelig! Vi gikk inn i mesterverket også, den var fylt opp av en utrolig vakker arkitektur og en veldig religiøs atmosfære. Orgelmusikken, de syngende nonnene og den lille menigheten som automatisk ble en turistattraksjon der de satt, gjorde stemningen i en så flott kirke til akkurat det den burde være. Mektig. Jeg følte meg litt som sigøyneren Esmeralda der jeg gikk, når hun går gjennom kirken i tegnefilmen «Ringeren i Notre Dame», vet dere. Og så fikk jeg frysninger, og vi gikk ut i solen igjen.

Det neste vi fant fra bildene var Triumfbuen:


Mamma says hello! Gjerdet hun satt på var der ikke lenger, og noe rart hadde skjedd med lyktestolpen – så den passet ikke inn i bildet… Bilene har også oppgradert seg siden sist, ser dere. Men ellers var bygningen like breathtaking som for 30 år siden! Vi klarte til og med å rote oss inn under den, da vi egentlig skulle finne Metroen. Fint, det.


Datter says hello too! Feil hånd, jeg vet….

Jeg har masse flere bilder fra i dag som dere skal få se, men jeg måtte bare vise mamma at avkommet hennes fysisk har gått i hennes fotspor i Paris først. Kult, vel? De to siste bildene fra albumet hennes skal vi oppsøke i morgen eller tirsdag. Elsker å ha en personlig guide her nede, som ikke bare viser meg alt jeg ber om å få se, men hun gir meg faen meg mat og soveplass også. Evig takknemlig! Ida er super! Hun har skrevet om dagen vår HER, hvis dere vil lese. Nå ligger vi på lading igjen, slitne i beina og trøtte etter i går….

Ps. Jeg og leoparden er visst midtsidepike i papirutgaven av dagens VG. Har ikke sett det selv, men får stadig meldinger om at saken ble bra. Snakkes senere!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *