den siste dagen i mars

31. mars 2012, Paris, France. Forteller dere litt mer om gårsdagen, jeg, før jeg gir meg ut på dagen i dag. 


Peace @ Notre Dame


Hun bor i Frankrike. Enough said.


Det rosa treet, hjerte


Kjærlighetsbroen! Jeg liker konseptet, det er så nydelig. Kjærestepar drar til disse broene og låser en gravert hengelås til gjerdet, før de sammen kaster nøkkelen i elven. Broen ved Notre Dame var FULL av brennende kjærlighetshistorier fortalt med hengelåser. Lurer på hvor mange av parene bak disse låsene som fremdeles holder sammen, og hvordan de har det nå.

Etter å ha brukt opp dagen på shopping, og krysset Notre Dame av på listen over steder å dra til, dro vi hjem og belønnet oss med rødvin. Plutselig var leiligheten full av franskmenn, som tok oss med videre til en fransk fest. Franske fester har mye mer sjarm og varme over seg enn norske! Øl og vin i stråkurv, ikke i plastpose. Gitar og sang, ikke skrillex og lame remixer. Vertinnen hadde satt frem fransk baguette med fantastisk god «dip» elns, det smakte så utrolig godt, og flere av gjestene satt på gulvet! For meg som hater å sitte normalt var det helt perfekt. Det er ikke så mye «min drikke» og «din drikke» og «Faen, din kødd, du stjal en øl av meg» her heller. I Frankrike deler man gladelig med hvem som helst. Norge, se og lær.

I går var superhyggelig, men jeg skal innrømme at det faktum at jeg hadde stått opp 04:30 i går la en aldri så liten demper på humøret utover kvelden… Trøtt jente says hi. Apropos – den franske måten å hilse på….? Jeg måtte konsentrere meg veldig for å ikke bare slenge ut hånden, ta deres og riste ivrig løs i begynnelsen, men jo flere som kastet seg frem for å kysse meg på begge sider, jo mer kom jeg inn i den franske kyss-kyss hilsenen. De kjører stil her nede, det skal de ha!

Nå lager mannen i huset mat til oss, jeg blir virkelig skjemt bort. Hva vi skal i dag vet jeg ikke enda, men solen stråler ute så det ligger an til å bli en fin dag i dag også!

Hvordan står det til med dere i mitt lille land? Har dere noen gøye aprilsnarrer å fortelle meg om i dag? 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *