last day in Brüssel

FOR ET VÆR! Jeg var så heldig å få en forsmak på våren da jeg var i Belgia sist uke, men i dag kom den endelig til vårt lille land også. Magisk! Like magisk som Kaizers Orcestra i går, men det er en annen historie. Okei, Brüssel, baby:

Søndag 26. februar

Herregud, som folk stirret på føttene mine da vi gikk rundt i gatene. De hadde tydeligvis vanskelig for å tro at det var fysisk mulig å gå med en av hver converse. Jeg følte meg som en alien med alle de blikkene som regnet fra all over the place. «Get over it«, prøvde jeg å svare med tankekraft hver gang noen surret fast blikket i skolissene mine. To ulike sko er den nye formen for dyp utringning, etter oppmerksomheten å dømme.

Vi brukte altså timene frem mot avreise på å gå rundt i byen, se litt i butikker og spise belgisk vaffel. Det var det eneste målet jeg hadde satt meg for reisen; å spise den vaffelen der den opprinnelig kom fra. Nam! Og belgisk sjokolade, herregud… Vi var også innom museet på Grand Place, jeg er så fantastisk kulturell! Museet var fullt av statuer av en naken baby med mannekropp, som stod og tisset. «Mannekken pis», het den visst, og var et slags absurd kjennetegn for byen. Måtte kjøpe med meg en sånn babymann hjem, så nå står det en og tisser på TV’en min as we speak.

Da Norge begynte å kalle, dro vi til flyplassen og slo ihjel den siste tiden der. På vei til gaten fikk vi plutselig øye på forsvarssjefen. «Å FAEN, der er sjefen!», tenkte jeg og priset meg lykkelig for at jeg gikk kledd i sivilt, så jeg slapp den angsten for å gå kledd feil og bli refset på stedet. En rotete hestehale eller en dobb for mye i øret er ikke til å kimse av…. Vi gikk ombord på flyet, fant setene våre i businessclass (igjen?!) på samme rad som forsvarssjefen, og jeg følte meg litt stor selv der jeg satt. Sjefen og jeg, liksom. Men det var visst «ingenting» i forhold til de neste som skulle ramle ned i setene rundt oss. Jeg løftet blikket etter å ha skrudd av telefonen, og der kom plutselig Ari Behn inn midtgangen. Etterfulgt av Märtha. Etterfulgt av dronning Sonja. Og der stod plutselig KONGEN! Som om ikke Forsvarssjefen var en høy nok militær sjef å tilfeldigvis møte på ute, plutselig hadde vi SELVESTE Kongen sittende et par rader foran oss. «Deres majesteter, mine damer og herrer», sa flyvertinnen over høytaleren og så reiste vi hjemover til vårt lille land.

Så satt jeg der, da, i businessclass med forsvarssjefen, dronningen, kongen og resten av familien. Med to forskjellige converse på føttene mine. Hvordan i all verden havnet jeg der?

We had a nice day the last day in Belgium. Went to the museum, bought chocolate and ate waffles. I wore two different type of converse on my feet, and wtf – it felt like the whole city stared! Two different shoes is the new boob. Obviously. At the flight back home to Norway, we shared the business-class with our chief of Defence and the whole royal Family. Just like that, totally out of the blue! Marie, the King, the Queen and the chief of Defence. How did I get into THAT? Never mind, I mean; Of course. Just another day of my life. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *