happy new y.. day!

God morgen! Det varmer meg innerst i hjerteroten at dere har blitt flinkere til å kommentere, da skyter skrivelysten til himmels! Det var godt å lese alle drømmene dere har for 2012, men i går tenkte jeg… Hvorfor vente?

Jeg syns ikke vi bare skal vie én dag i året til å gi oss selv en ny start. Hva er det med 1. Januar 00:00 som motiverer oss til månen? Akkurat når rakettene går i tusen biter og legger seg som glitter på nattehimmelen, jubler vi der nede på jorden og hever glassene for «et HELT nytt liv». I år som i fjor. De første ukene hvert eneste år yrer det av løfter og håp om et bedre år enn det forrige. Vi glemmer at vi har uker, måneder, dager og timer, vi kaster oss over hele det nye året på en gang og lover oss selv at dette skal bli bra. The best. Vi facebooker at vi skal vise våre blide åsyn på treningsstudio oftere enn noen gang, vi skal nå opptil flere nye mål «i 2012», vi skal bli bedre mennesker, slutte å snuse, bruke mer tid på de viktige tingene, klisjè klisjè, vi gir oss selv en helt ny start «i 2012». 1. januar har vi plutselig «hele verden» for våre føtter, og vi regjerer den ene og alene. Og så svever vi på det her i et par uker.

Det gir oss selvfølgelig en inspirerende start på året, og motivasjonen fyller oss til hårfestet. Aldri har vi gått hardere inn for noe…. ….helt til januar bikker februar, gleden over et nytt år legger seg og hverdagen slår inn. Vi faller tilbake i gamle rutiner. Tar en snus, tar en røyk. Målet var jo å slutte i 2012, 2012 er langt i fra over så vi tar oss god tid til å nå målet. Vi sleper oss til treningsstudioet den ene gangen som vi gjorde i det forrige året, gir hverdagen plass og legger drømmer og mål på 2012-hylla. Igjen. Noe får vi utrettet, men vi gir ikke alt. Nyttårsekstasen falmer og vi faller tilbake i hverdagsfella når nattehimmelen slutter å glitre. Nyttårsillusjonene om et bedre liv blir svakere, jo flere hverdager som går.

Jeg syns heller vi skal vie hver eneste dag i året til å gi oss selv en ny start. Det burde gi oss mer glede og motivasjon å åpne øynene en helt ny morgen, enn å se tusenlapper sprenge ut i glitter og stas på himmelen – den ene natten i året. At motivajonen kun skal renne over på grunn av kruttrøyk og stjerneskudd makes no sense at all. Vi kan heller starte hver eneste dag med et indre fyrverkeri og løfter om en bedre dag, ikke bare et bedre år. Hvis hver single dag blir fylt med drømmer og mål, er det lettere å oppnå den store drømmen og målet om at DETTE året skal bli bedre enn de forrige. Vi skal bli et bedre menneske «i dag», ikke «i 2012». Vi skal gi oss selv en helt ny start i dag, ikke «i 2012». For min del yter jeg best når jeg jobber under press. Hvis jeg setter som mål at jeg skal spise sunnere «i 2012», blir deadlinen for abstrakt og langt unna, og jeg får ikke tak på verken den eller målet. Målet må hete «Jeg skal spise sunnere I DAG». Da slår deadlinen for målet ditt deg i ansiktet, du må yte under presset fra deg selv som henger over deg hele dagen – i stedet for et svakt press som slumrer gjennom et helt år. Jeg tror vi når drømmer og mål raskere ved å stille oss de samme kravene og sette de samme målene vi gjorde den nyttårsnatten, men med en kortere tidsfrist. Ikke bruk «I 2012 skal jeg…», bruk «IDAG skal jeg…». Langtidsmål er bra å ha, men du får gjort mer om målene dine får frist i dag, helst i går.

Ta en dag av gangen. Ikke et år av gangen.

Så jeg omformulerer spørsmålet fra i går… Hvilken drøm eller hva slags mål har dere for i dag?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *