Krigens pris

Det ser liksom ut som amatøropptak av en dårlig regissert krigsfilm. Du vil iallfall at det er det det skal være.

Men så ser du plutselig kollegaer du har stått og smilt med på norsk jord, sitte ved siden av TV2-logoen og fortelle om bomber de selv har sluppet over et ekte land, på oppdrag for Norge og NATO.

Og så synker det inn at filmen du ser er en dokumentar fra virkeligheten, hvor kollegaer i det fjerne utfører jobbene sine, mens du sitter på solsiden og utfører din; designer en minnebok de skal få når de kommer hjem igjen. De bærer det samme flagget som deg på høyre skulder, det er en merkelig påminnelse om at dere står til tjeneste for landet begge to. Du (foreløpig) med photoshop, og de med skarp ammunisjon i sine egne våpen, og i våpen som er rettet mot dem selv.

Dere kan mene hva dere vil om Norges innsats i Afghanistan, men våre soldater fortjener og trenger vår støtte. De gjør bare det de har blitt satt til å gjøre av regjeringen, og de gjør det profesjonelt med respekt, ansvar og mot.

«Husk, det er det enkelte individ du støtter – mennesket i uniformen.«
Støtt våre soldater

(Som dere skjønner fant jeg til slutt en TV på Krigsskolen, savior of the night. Del 2 av Krigens Pris ser dere på TV2 neste onsdag, Del 1 legges sikkert ut på nett senere. Natta!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *