dobbelt så super

Åååårh! Jeg er helt kake, gelè, pudding, jeg er HELE jævla konditoriet! Jeg vakler når jeg går og skjelver i alle kroppsdeler, unntatt tissen. Har dere hørt om «tabata»? Google det.

«Tabata interval training is the single most effective type of high intensity interval training, its also the most intense by far, and surprisingly its the shortest in duration, it only last for four minutes… but those four minutes produce remarkable effects. You can use tabata for weight loss as well most improving performance in most aerobic and anaerobic sport.»

Det bør prøves, elskes og hates. 20 sekunder intens arbeid, 10 sekunder pause, 20 sekunder intens arbeid og sånn fortsetter det i 4 beinharde minutter på hver eneste stasjon med forskjellige styrkeøvelser. For hele kroppen. I 24 jævlige minutter har jeg stønnet og svettet rundt i hallen i dag. Det høres ikke så grusomt ut, men det er virkelig det hvis du gir alt du har, gjennom hele økten. Og som vanlig skulle jeg på død og liv i tillegg prøve å være like god som han jeg trente med…. Piloten og grafikerlærlingen, liksom. Det er som å sette Sid fra Istid og Hulken mot hverandre. Jeg er Sid…….

Tabata er dritbra, for det første er det supermotiverene at treningen varer så kort. For det andre er det så mye variasjon i øvelsene, at det ikke blir ensformig å trene. Å jävlar, jeg gruer meg til i morgen, da er jeg mest sannsynlig så støl at jeg er invalid.

Jeg har funnet enda en måte å motivere meg selv på, forresten. Kanskje den kan hjelpe for noen av dere også. Jeg er alltid full av beundring når jeg ser andre være så selvdisiplinerte at de gjør øvelsene til the bitter end, uansett hvor smertefullt det er. Selv er jeg typen til å snike meg unna, lure meg selv og la latskapen seire gang på gang. Bortsett fra de gangene jeg klarer å sette meg inn i rett tankegang, som i dag. Jeg tenkte at hvis jeg hadde sett meg selv fra utsiden, hvordan jeg ga opp når jeg egentlig hadde mer å gi, og hvordan jeg la meg ned mellom pushupsene hver gang instruktøren så en annen vei, hadde jeg hevet øyenbrynet og tenkt «du svake menneske….«. I dag ville jeg bli sett på av meg selv som en av de andre rundt meg, de som gir alt og biter tennene sammen. Smerte er jo egentlig bare en sivil plage, sier de. Det er svakhet som forlater kroppen.

Så, motivasjonstips #345236: Se deg selv fra utsiden. Hvordan vil du se ut i treningsrommet? Vil du se ut som den unnasluntreren du er, eller vil du være en inspirasjon for sånne som meg i treningsrommet? De som gir alt får meg til å ville gi alt, for det ser så fantastisk bra ut. Hvis du ser bortifra de forvridde ansiktsuttrykkene de setter opp når de er på 20 sekunder planke for 4. gang, da….

ÅHHH, JEG GELÉER MEG I HJEL SNART!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *