mer enn latter for å trene magen

Vær hilset!

Løytnanten tok meg med tvang meg med på styrketrening sist fredag, og der ble jeg minnet på en metode å trene mage på som ikke krever så mye av meg. Perfekt! Jeg har et supert treningssenter i hagen min, som jeg kan benytte meg av helt gratis når jeg vil, men det er alltid et sinnsykt tiltak å ta på seg skoene og gå ned dit. Jeg trenger å få treningen i fanget, så det her passer meg perfekt.

Det er i utgangspunktet bare vanlige situps, men denne holder du gående i minst 2 minutter uten pause. Den kjentes ekstremt effektiv ut dagen derpå, jeg kan ikke huske sist jeg var så støl i magen! Det gjorde vondt å le på lørdag. Håper dere skjønner oppskriften, den er ikke så vanskelig:

1. Sett på tidtakeren din og sørg for å holde deg gående i MINST to minutter. Engasjerende musikk er viktig, type Skrilex feat. Korn – Get up.
2. Legg deg på ryggen med hendene bak hodet og beina rett ut. Ta 10 situps i den stillingen.
3. Løft knærne men hold føttene i bakken, dette er vel den vanligste situpsstillingen. Ta 10 her også.
4. Hold stillingen, men spre beina. Altså slipp knærne  ut til hver sin side. 10 repitisjoner.
5. Strekk beina opp i været og hold dem samlet. 10 rep.
6. Spre beina mens du har de rett opp i været. 10 rep.
7. Senk leggene slik at du blir liggende med beina i 90 grader. 10 rep.

REPEAT helt til det har gått MINST 2 min. INGEN PAUSER!

Du kan også variere ved å ta høyre albu på venstre kne når du løfter opp overkroppen, lene begge beina over til høyre/venstre når du har de rett opp i været osv. Vær kreativ. Ved å variere beinstillingene mens du tar situps får du med deg mest mulig av magemusklene, samtidig som du klarer å holde på over lengre tid fordi du ikke sliter på samme sted gjennom hele økten. Å sette av 2 min til dette hver kveld må en eller annen gang resultere i en supermage! Det skal være min godnatt-sang i høst, iallfall. Det kommer en bikinisesong neste år også, verden går ikke under før det har blitt oktober 2012.

Dere kan bare stille spørsmål om trening, forresten. Naboen min er vm i det og kosthold, jeg tvinger henne til å gi dere svar når hun er hjemme fra ferie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *