destination: ALANYA

Deres ønske er min lov. Min lille Tyrkiaguide.

Tyrkia, Alanya

Utesteder og klubber:
Jeg var i Alanya med Alanyavante mennesker, som visste alt om hvor man burde gå og hvor man ikke burde gå. Den klubben jeg likte best var Hollywood, men vi var også på The Doors, Istanbul og Havanna. Kan anbefale alle fire stedene, egentlig! The Doors hadde en mer «rocka» stil enn de andre stedene, musikken deretter, men jeg ville nok ikke dratt tilbake dit igjen. Det var bare scandinavere der og du kunne like godt dratt ut på byen i Oslo en sommerkveld og møtt de samme menneskene. Men hvis du ikke har noe i mot å bli svett og full med andre kleine turister fra Norden, er aboslutt the Doors stedet! Hollywood og Istanbul hadde et bredere spekter av mennesker, og der får du mer følelsen av å faktisk være i Tyrkia. Istanbul hadde det beste bartendershowet og det beste lokale, mens Hollywood likte jeg sikkert så godt bare fordi jeg ble kjent med tyrkerne der, og fikk gratis alkohol og kjæreste. Neidajoda.

Robin Hood nærmet vi oss ikke, etter å ha blitt advart mot at du plutselig kan få en sprøyte stukket i låret på vei inn på klubben. Sett heller aldri fra dere drinker, gå aldri alene og PASS PÅ HVERANDRE i den tyrkiske natten! Det første jeg fikk høre da jeg kom til Alanya var at vi ikke måtte finne på å gå alene. Turistsesongen synger på sitt siste vers i september, og da er mange av tyrkerne desperate etter å få lagt en siste turist på rygg før vinteren (tørketiden) setter inn. Grøsser ved tanken.

Åh, noe fint! Et sted gikk vi forbi en uteligger som passet på oss, det gjorde meg så glad! Venninnen min fortalte meg at han passet på hver eneste jente som gikk alene forbi i mørket, og hvis noen fulgte etter henne fulgte han etter vedkommende igjen for å se til at hun kom seg trygt hjem. Verden har blitt så grusom at jeg faktisk måper over at det fortsatt finnes så gode mennesker der ute.

Spisesteder:
Vi spiste mye loff, ost og syltetøy på hotellet, men middagene spiste vi alltid ute. Og nattmat, etter de lange nettene på byen. Den spiste vi som regel på Flash, der har de utrolig god tomatsuppe, brødet de serverer før måltidet er også helt fantastisk. Det ligger like ved 25 m gata, gaten ovenfor den som går nede langs stranda. Et annet sted dere bør få med dere er Pelle’s Picasso. For det første er maten der veldig god, men det beste med stedet er servitørene. De er superhyggelige, morsomme og…. DE DANSER!

(kunstpause)

….I BAR OVERKROPP! Den veltrente, brune, svette magen…. Å, nei.


Tyrkia by day
Hvis du tørr å sloss med de store bølgene, bør du dra på Kleopatrastranda og nyte livet. Det er den fineste stranden, men bølgene er så store at det er forbudt for pingler å bade der. Jeg sikter til meg selv. Jeg kom meg aldri lenger enn til vannkanten, før bølgene skremte meg opp på land igjen. Hvis du er pingel og vil svømme, bør du velge en strand som ligger lenger til venstre for Kleopatra. Der er bølgene mye roligere.

Taxiene er veldig billig i Tyrkia, men i år oppdaget jeg også busssystemet. Det koster 1,25 lire (=ca 4 kr) uansett hvor langt du skal, og det er ganske enkelt å finne rett buss. Vi bodde rett ved 25 m gata, og tok bussen inn til sentrum nesten daglig. Overfylte og svette, men god stemning! Det er ganske spennende å sitte på når busssjåførene kaster seg rundt i syltrange gater, rundt krasse hjørner og peiser på i den intense trafikken. Det gir deg liksom følelsen av å være i det store utland.

HAMAM. Dere må ikke finne på å gå glipp av det. Tyrkisk bad med massasje og velvære, de skrubber av alle døde hudceller, åpner porer, renser deg helt og får deg til å føle deg nyfødt og skinnende ren. Etter hamam setter brunfargen seg bedre i huden også, fordi de skrubber av døde hudceller. Jeg har tatt det en gang før, men var VELDIG i tvil på om jeg skulle ta det i år. Jeg har jo fått psoriasis siden sist jeg var i Tyrkia, og vet at jeg helst ikke skal tørke meg hardt med håndkle etter jeg har dusjet engang, for da kan flekkene blusse opp igjen. Jeg skal bare klappe meg forsiktig tørr. Tanken på da å bli skrubbet så hardt at døde hudceller ble skrellet av gjorde meg veldig skeptisk, men jeg er jo så sta…. Jeg nekter å la psoriasis stå i veien for noe som helst, og valgte å gå for skrubben allikevel. Nå som leoparden har smeltet seg i ett med huden var det heldigvis ikke noe problem. Vi ble skrubbet, smurt inn i leire, såpet inn med skum og avsluttet med oljemassasje. Alt gjort av tyrkiske kvinner, i fjor ble jeg skrubbet av menn. Det spørs litt hvilket bad du drar på, hør med hotellet ditt! Vårt hotell fikset free pickupservice også – noe de fleste stedene tilbyr, uansett om du skal ha tyrkisk bad, på shopping eller resturant. Jeg var i den syvende himmel og følte meg som et spebarn da vi var ferdige! Hamam i mitt hjerte.

Dere BØR også komme dere til Dimcay. Nydelig sted, uten så mange turister. Friskere luft og kaldere vann, det gjør godt for sjelen etter mange dager i kokende hete.

Vi fant selvfølgelig militærbasen der nede også, der må du ikke tenke tanken på å prøve ta bilde.

Ellers bodde vi på Erkaptan Hotel og tilbrakte de fleste dagene i solsengene ved bassenget. Hotellet anbefales på det sterkeste. Vi hadde aircondition, eget kjøkken, stor stue, stort soverom, stort bad, veranda med utsikt både til havet og fjellene. Vaskedamene skal egentlig ikke ta oppvasken, men hun gjorde DET også! Gjett om vi tipset. Det eneste jeg stusset litt på med hotellet var at resepsjonisten ringte meg på hotelltelefonen etter at jeg hadde takket for praten og gått opp på rommet, en natt jeg kom hjem alene. Jeg vet jeg er pen, men han kan jo ikke bruke stillingen sin for å sjekke damer….

Hvis dere har vært i Tyrkia og har noen gode tips på lur, feel free til å dele dem i kommentarfeltet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *