leopardsummer

Hei, fine mennesker med tanker om at dere ikke er fine nok for resten av verden. Dere ER det.

Skjønnhetsidealene vi får servert på forsiden av magasinet og modellene i motebladene har ikke akkurat leopardhud de heller. Jeg er et avvik fra hvordan samfunnet mener det er «greit» å se ut. Jeg står fullstendig naken og forsvarsløs hvis noen har lyst til å fortelle meg hvor ekkel jeg er med kattedyrmønsteret mitt, rustningen la jeg ned i det øyeblikket jeg sluttet å sensurere bildene av meg selv og valgte å gå i manesjen med leoparden over hele meg. Publikum peker ikke og ler, slik jeg trodde de skulle gjøre, de gir stående applaus. Du forventer alltid det, ikke sant? Du forventer at andre henger seg opp i de feilene du ser ved deg selv, og så velger du heller å gjemme deg fordi du ikke strekker til. Hvor mange har fortalt meg at jeg, avviket sjæl, ikke er fin nok for resten av verden?

Ingen.

De som ikke applauderer tenker nok sitt, men de holder det iallfall for seg selv eller snur seg bort. Ser du et anderledes menneske på gata følger kanskje blikket ditt vedkommende litt lenger enn normalt, du tenker kanskje «wow, modig» eller «oi, sært«, og så er h*n glemt. Helt glemt! Det du mener er katastrofalt på deg selv, det du tenker du skal spare resten av verden for, er det ingen andre som bryr seg om. De ser det, tenker sitt og life goes on. Det er ikke hvordan kroppen din ser ut som betyr noe, det er hva du gjør med den, hvor du drar med den, ting du oppnår med den som outfit. Det er innsiden som teller, verdens viktigste klisjè. Dere sier jeg inspirerer ved å vise frem en kropp som ikke er «normal», vær den inspirasjonskilden selv, dere. Gå ut og skinn, ikke gjør diamant om til kull, som Kaizers ville sagt. Peniser! (Som i at dere er pene, altså. Pene mennesker i flertall.)

Herregud, nå sklir jeg helt ut, her. Jeg skulle egentlig bare fortelle dere at jeg har pakket og er klar for Hove, og gleder meg som en unge til festivalen! Reiser i morgen, til Robyn, Kaizers Orchestra, sol, sommer. Det er ferie og jeg elsker det!

Bart ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *