stolthet og krigsveteraner

Hallo!

Håper dere har klemt en veteran i dag? Veterandagen, vet dere! Jeg jobbet under markeringen av dagen på Akershus festning i strålende sol, det var underbart! Plutselig stod GIL* ved siden av meg og snakket om bloggen, spurte hva dere svarer på innleggene mine (jeg skrøt veldig av dere!), om språket vårt og utelukket meg fra å være en rosablogger.

«Nei, for du er vel ikke en sånn rosablogger? Det er vel de med liten hund og hår og greier…»
«Ja, og negler og sånn, hehe.» sa jeg…. Herregud. SA jeg det?

Jeg prøvde å spille tilstedeværende, men jeg tror det lyste himmelfallen av hele meg. Å snakke om bloggen med selveste Generalinspektøren for Luftforsvaret er definisjonen på skrekkblandet fryd.


Der er dem! GIL er nr 2 fra høyre. Han er like hyggelig som han ser ut!


Krigsveteraner er seriøst noe av det stiligste jeg ser, og jeg begynner alltid å lure på hva de har vært gjennom, hva slags historie som ligger bak alt som henger på uniformene og hvilke opplevelser som har lagt seg som rynker i ansiktene deres.


Utenriksministeren, Jonas Gahr Støre, kom plutselig gående!


Forsvarssjefen ville si noen ord, jeg klarte virkelig ikke å ta blikket bort i fra mannen bak han som SOVNET flere ganger under talen. Haha!


Sjøforsvaret stilte med Thor Heyerdahl, et beist av en fregatt. Tenk å tjenestegjøre på en sånn!


De hadde satt opp deler av Camp Nidaros på plassen for å vise litt av hvordan Norge har det på leir i Afghanistan. Det er den leiren jeg skulle ha dratt ned til hvis jeg hadde fått dratt ut på det designoppdraget jeg fortalte dere om, vet dere. Jeg ble spinnvill av bare å gå inn i teltene, og da en av soldatene viste frem «rommet» man bor på der nede hadde jeg allerede flyttet inn mentalt. Lengselen etter å dra ned går ikke an å beskrive engang, det virkelig brenner der inne. Bak ribbeina, altså.

Håper alle veteranene hadde en like bra dag som jeg, det var så trist og fint på en gang! Det er på dager som denne det går opp for meg hvor vanvittig stolt jeg er over å bære uniform. Jeg nekter å ta den av meg igjen før jeg har GJORT noe, noe mer enn å designe bøker og smile til publikum. Jeg vil også gå med salater (de stripene man får på brystet på uniformen) og medaljer og ha historiske rynker og opplevelser til beinet.

Hva har dere brukt veterandagen til?

*GIL = Generalinspektør i Luftforsvaret, Luftforsvarets høyeste sjef.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *