the truth pt 2

Takk for kommentarer – igjen! I går betalte jeg for enda et år med supermarie.net så nå MÅ bloggsmilet bare komme tilbake….

Herregud, det er så nervepirrende på jobben for tiden! Kontoret mitt ligger MIDT i flyskoleopptaket, og det har fløyet (hehe) håpefulle pilotkandidater veggimellom rundt her hele uken. Jeg blir like begeistret hver gang noen går videre, og like skuffet når noen ryker ut. Det at jeg kjenner noen av kandidatene gjør ikke oppropet av de som har bestått noe mindre spennende. JEG DÆVVER!!!! Heia dem!

Da fortsetter jeg på sannheten, jeg.

MILITÆRET
Er det sant at du verkeleg ikkje lika å ha perm?
Jeg hatet det mer før, da jeg var på rekruttskolen. Overgangen fra det militæret livet hvor vi slapp å tenke en eneste tanke selv til det sivile livet hvor ALT var opp til deg var helt forferdelig, jeg ble bare sittende apatisk og vente på ordre som aldri kom, haha! Mamma prøvde å utnytte situasjonen ved å gi meg ordre om å rydde, men hun hadde verken stjerner eller vinkler så jeg klarte ikke adlyde. Nå er stillingen min i militæret mer som en vanlig jobb, og fri fra jobben et par dager i uka gjør bare godt for sjela.

Er det sant at Forsvaret er superhardt, og at befaler, oberster, sesjanter og hva i all verden de heter, er kjempestrenge?
Jeg kan ikke svare for hele Forsvaret, men basert på mine erfaringer er ikke Forsvaret så hardt som jeg trodde det kom til å være – selvom det var hardt nok. Befalet er heller ikke så umenneskelige som jeg trodde, og jo høyere opp i gradene de kommer jo hyggeligere og mer avslappet forhold har de til oss som er nederst i næringskjeden. Sersjanter som nettopp har fått en autoritet bruser kanskje litt med fjærene, men de er ikke kjempestrenge de heller. Den tradisjonelle militærtonen du ser på film har jeg nesten ikke sett noe til.

Hvilke krav/hva må man ha vært igjennom før man kan dra til Afghanistan?
Se her.

Vet du om noen jenter som har vært der og eventuelt hva de syns?
Nei, desverre. MAMMA OG PAPPA, SE EN ANNEN VEI NÅ: Jeg skal si hva jeg syns etter å ha vært der selv, jeg, dere.


fotopriv_Ikke begynn, jeg vet jeg har luen på helt feil, befalet bjeffet om det senere.

Er det sant at du må kunne løpe 3000 m på 14 min for å i det hele tatt komme inn i Forsvaret?
Nei, vanlig førstegangstjeneste har ingen løpekrav. Hvis du søker befalsutdanning er kravet på 15 min.

Er det sant at jeg skal inn i Forsvaret når jeg blir eldre?
GJETT OM DU SKAL!

Er det sant at man ikke kommer inn i Forsvaret hvis man ikke ser like bra på begge øynene, men supert når man bruker begge to?
Vet ei. Ring 03003.

Er det sant at dersom du frivillig blir med i millitæret, kan du bli tvunget til å kjempe i utlandet eller evt hjemme hvis det blir krig?
Er det sant at hvis du frivillig utdanner deg til å bli frisør må du regne med å måtte klippe noens hår? Neidajoda, du er soldat, selvfølgelig må du kjempe hvis det blir krig. 🙂 Disse tingene bør man ha tenkt gjennom før man evt melder seg til tjeneste. De alvorligste oppgavene en soldat kan bli satt til å gjøre er å drepe, da nytter det ikke å riste på hodet og si «Neinei, jeg skal ikke krige, jeg dro bare inn for å gjøre noe annerledes ett år, jeg….» når du står midt i det. Jeg tror ikke fienden tar hensyn til det.

Er det sant at du har flydd/vært med på F-16 tur?
Nei, jagerflyet jeg satt på med er et veteranfly som pleier å fly i formasjon med F-16 på flyshow og sånt. De Havilland Vampire.

Er det sant at stolthetsfølelsen griper deg når du går blant sivile?
Ja! Bare når jeg går i uniform, da. Hvis jeg går sivilt tror de at jeg er en av dem… Også er jag inte det ;PPppPPpp

Er det sant at et år i grønt er det beste du har gjort?
JA!

Er det sant at? hm. Du liker å løpe?
Ja! Yrkesskade, hehe.

Er det sant at det bare er fem mediegrafikerplasser i militæret i hele Norge? Og hva faen skal jeg gjøre hvis det er sant?
Det vet jeg ei! Jeg vet at det er en mediegrafikerlærling i Oslo, to vernepliktige grafikere på Forsvarets mediesenter og noe grafisk på Kjevik. Nøyaktig antall plasser i hele Norge har jeg ikke peiling på, og jeg vet ikke om de plassene som er i dag kommer til å være i fremtiden heller. Foreslår at du bare søker på det du finner av mediegrafikerplasser, jeg, og krysser fingrene for at du kaprer en av dem! Ikke gi opp uten å ha prøvd, iallfall 🙂

Hvordan er det å være jente i forsvaret?
Ja, det er sant!

Neida, jeg elsker å være i Forsvaret så jeg syns det er supert! Du blir stilt krav til på lik linje med guttene, det skal ikke være noen forskjellsbehandling, men du føler kanskje selv at du bør yte litt ekstra fordi du er der av egen fri vilje – i motsetning til gutta. De fleste guttene jeg har møtt har satt pris på at det er jenter i miljøet, og respekten er gjensidig. Når det gjelder det fysiske er kravene litt lavere hos jentene av naturlige årsaker, og treningen er ganske tung – men ikke så tung at en utrent tjej ikke overlever. Jeg er et levende bevis!

(Husk at jeg bare snakker om det JEG har vært gjennom i Forsvaret, da. Rekruttskolen og førstegangstjeneste med kontorstilling. Vakt- og sikring, hundefører osv er mer fysisk krevende.)

Jeg har stort sett bare møtt på bra mennesker i Forsvaret som jeg er glad for å ha i livet mitt, men som jente kan du også møte mennesker som ikke skjønner hva du driver med i Kongens klær, du som har pupper og innovertiss. Det SKJER seksuell trakassering i Forsvaret, og hvis du opplever det er det viktig å tørre å si fra. Selvom dritten du får kanskje preller av som regndråper mot en panzervogn, skal det alltid komme unge, håpefulle jenter etter deg igjen som kanskje ikke tørr å sifra når et befal oppfører seg upassende eller slenger kjønnsbasert dritt. Du skal bli behandlet som en SOLDAT når du er i tjeneste – ikke som en jente.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *