kunsten å blogge

Etter at jeg ble en superkanin og gulrotsjefen sådde en gulrotåker, har jeg vært gira på lesertall og dyrket en liten evne til å tiltrekke meg stalkere. «Hvis du dobler lesertallet skal du få en jagerflytur», sa han.
Som gulrot foran kanin, ost foran mus, jagerflytur foran jente. Uten gulrot hadde jeg tisset på statistikken, bak den orange åkeren kunne jeg egentlig ikke BRYDD meg mindre om hvor mange dere er så lenge dere er så fantastiske som dere er. xoxo

Men så kom altså denne åkeren og gjorde meg litt utspekulert i å reise lesertall allikevel, og jeg har samlet noen tips og triks i ludo som jeg vil fortelle dere om. Dere vet… Tilfelle noen av dere er ambisiøse og ønsker å få lesertallet up & go. Alt er basert på egne erfaringer, og det er selvfølgelig ikke noen fasit på noe som helst, men det fungerte for meg! Værsågod:

1. KVALITET!!!!! Seriøst. Hvis bloggen din skal være verdt å komme tilbake til, må innleggene være av kvalitet. Ikke blogg for å blogge, oppdater bare hvis du faktisk har noe å si. Det er bedre å holde kjeft og gjøre innleggene verdt å vente på, enn å buse ut med «Hei blablablabla uinteressant, hihi, blabla kozemozeoverdoze» bare for å buse. Og hvis du ikke har buset på en stund – IKKE SI UNNSKYLD!!!! Ååårh, jeg får VONDT i øynene når jeg ser blogger med egne unnskyldningsinnlegg for å ikke ha blogget! Leserne dine har ikke krav på oppgulpet ditt av ord hver dag, du har ingenting å beklage deg for hvis du ikke har blogget på en dag eller to. En blogg skal liksom være en hobby du koser deg med, ikke noe du anstrenger deg for å drive. Bloggen er din, du er ikke bloggen sin, hæla i taket.

Og husk rettskriving………..

2. Ta en spansk en! Flørt litt med toppbloggerne. Ikke som i «hei søta, snakker vi lunsj?», men som i å lage søte fanbilder til en blogger du er fan av, spørre de om å få intervjue de til skoleoppgaver (hvis det passer med en reell oppgave så klart, mener ikke at dere skal juge og finne opp egne skoleoppgaver bare for å utnytte en toppblogger, stakkars, haha) eller lage header – hvis du er god til det. Kanskje blir Ida Wulff så imponert over fanbildet, Fotballfruen så sjarmert av skoleoppgaven din, eller Annais så fornøyd med headeren du lagde at de berømmer deg ved å blogge det. Hvis du er veldig heldig blir du linket også 🙂

Det siste gjorde jeg som et bevisst sjakktrekk i jakten på gulrota. Jeg designet en header til 10000-daglige-lesere-toppblogger Annais og hun valgte å bruke den. SMIL! Dermed linket hun meg i et innlegg, det drysset litt annaislesertall og plutselig var jeg et stort skritt nærmere jagerflyet. Hun fikk fin header, jeg fikk fly jetjagerfly. Win-win-situation, kind of! Hehe.

3. Heng deg på det som er inbloglovin. Det virker som forsiden på bloglovin fungerer sånn at de innleggene som er mest «Liked» i løpet av uken blir berømt med spalteplass. Når du får spalteplass på selveste forsiden av bloglovin.com, blir du lettere oppdaget av nye potensielle lesere.

Den teller automatisk hvor mange som «Like»r det du blogger. For at leserne dine skal «Like» innlegget ditt, må de først og fremst være registrert på bloglovin (selvfølgelig). Det neste du kan tenke på for å få mest mulig ut av bloglovin-world, er å virkelig gå inn for å skrive innlegg du på forhånd forestiller deg at de kommer til å «Like». De innleggene som er populære og mest «Like»d for tiden er typ:

– Fine «dagens outfit»-bildeinnlegg som gir leserne ideer til egne outfits, og kvaliteeet er nøkkelen på alt rundt en blogg.
– Matoppskrifter (åhh, jeg er så METT på matblogging…)
– Innlegg om hvordan man redigerer i photoshop, legger sminke eller hvordan man gjør andre ting. Det virker som innlegg som gir leseren kunnskap eller tips scorer høyt, de innleggene som leseren faktisk får noe ut av.
– Inspirerende og motiverende innlegg om livet
– Søte, triste og tankevekkende historier som rører leseren på en eller annen måte
– Tips- og anbefalingsinnlegg (feks musikk, bøker, filmer, sminke, apps)
– Treningsinnlegg
– Truseinnlegg. (……..hehe.)

Innlegg som er basert på noe av det her faller tydeligvis i smak hos innbyggerne på Internettet og har en større sjanse for å få en «Like». Og en «Like» fører ofte til fler. (JA jeg har faktisk hengt rundt på bloglovin og kommet frem til det her helt selv, så mye jæævla fritid har jeg…..)

Men hør da. Mange nok «Like»s GIR forsideplass.

Jeg havnet på forsiden to ganger på en gang, øverst og nest øverst, med innlegget om selvtillit (15 likes) og innlegget om hvordan jeg redigerer bildene mine (33 likes). Dette gjorde at flere bloglovinbrukere oppdaget bloggen min, som igjen gjorde at flere valgte å følge meg på bloglovin. Det IGJEN førte til at jeg havnet på 7. plass under «HOT AKKURAT NÅ». (se til høyre i bildet over), og kjedereaksjonen førte videre til at ENDA fler dro på oppdagelsesferd til supermarie.net

Dere aner ikke hvor SYKT smart jeg følte meg da jeg tenkte meg frem til det her helt selv!!! Ingen har selvfølgelig NOENGANG tenkt på det før meg. Jeg var SÅ førstemann til månen og nå snakker jeg IKKE om Dr Phil’s. For å si det sånn.

4. Prøv å skriv innlegg som gjør at leseren sitter igjen med noe etter å ha lest. Husk at leseren bruker opp verdifull tid av livet sitt ved å lese akkurat din blogg, og hvis du da serverer svada etter svada kan følelsen av å kaste bort tid komme snikende etter en stund. Jeg mener selvfølgelig ikke at ALLE innleggene på en blogg må være så forbanna innholdsrike og fulle av skatter, men prøv å få til hvertfall ETT virkelig godt innlegg i uken, slik at du sørger for at leseren blir værende. 🙂

5. IKKE VÆR MAINSTREAM. Prøv å skille deg ut litt, blogg-Norge har FOR mange like blogger. Da jeg fordypet meg i bloglovin (….) og studerte «Like»s (……), oppdaget jeg hvor utrolig mange det er som blogger om det samme. Det kom innlegg med mat, oppskrifter, mat, trening, sminke litt, mat, mat, oppskrifter, trening og oppskrifter på forsiden av bloglove HELE tiden, og hvis jeg var heldig fant jeg et par søte innlegg innimellom som handlet om noe helt annet. Tenk nytt, tenk så facinerende stor verden faktisk er – det MÅ finnes mye mer å skrive om enn bare mat og trening.

6. Skriv om ting leserne kan relatere seg til. Hverdagslige ting som meninger, kjærlighet, tanker, håp og drømmer fanger lett en leser fordi de kan kjenne seg igjen.

7. Gi av deg selv, men ikke alt. La leserne bli kjent med deg, men ikke så kjent at de kan bruke det mot deg. Ikke gjør deg sårbar. En leser kan plutselig være en drittslenger, og hvis du da har utlevert deg selv 100% er det LETT for h*n å sikte seg inn, skyte og treffe deg med kommentarer som sårer. Det er viktig med rustning 🙂

8. Husk at du er super! Og husk at bloggen din ikke hadde vært en suksess uten leserne dine. Ta vare på dem. Hjerte Ryggrad.

1 kommentar

  1. Stine Friis

    Haha! Nummer 2! Jeg intervjuet jo deg! Lover at det ikke bare var på kødd. Tenkte faktisk på det i går og har fått den ferdige artikkelen tilsendt. Så nå skal jeg _endelig_ sende den til deg. Fy søren for noe dårlig oppfølging. Men jaja. Kommer i en inbox nær deg snart! (sorry<3)

    http://www.stinefriis.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *