put that smile back on

101 vakre tips til hvordan du kan finne tilbake ditt glade jeg, tusen takk for engasjementet! Her er et utvalg:

1. Når jeg er lei meg så gjør jeg gode gjerninger for andre. Jeg sender en fin melding til min beste veninne, baker en kake til mamma, sender masse fine sanger til vennene mine, via spotify. Hva som helst som får meg til å føle meg snill og en god venn. For jeg får så god respons etterpå, at jeg føler meg som en god person og at noen er glad i meg tilbake. Det hjelper virkelig, og den neste ganger du er lei får du kanskje en fin oppmuntrende overraskelse tilbake igjen. (: Det hjelper ihvertfall å dele sorgen med venner, delt sorg er halv sorg. Og den gyllende regel er og fin å ha; gjør som andre som du vil at andre skal gjøre mot deg.
Julie

2. Finne eg skrivebok og penn. og tenke på alle de positive og fine tingene som du har opplevd gjennom livet. Først er det supervanskelig og du tenker at det er umulig. Men har det komt frem en fin ting, kommer det ofte flere etter hvert. : )
Tonje

3. Jeg liker å se på bilder av ting som gjør meg glad. Enten det er søte bilder på weheartit, eller om det er bilder jeg har tatt selv når jeg har hatt det gøy sammen med venner 🙂 Ellers har jeg store planer om å lage meg en liten eske med kort i. På hvert av kortene skal det stå et kompliment eller noe annet positivt, så kan jeg ta fram kortene på dager hvor humøret ikke er på topp 🙂
Linn

4. For å hente tilbake smilet mitt er det bare en ting som teller: when words fail, music speaks.
Susanne

5. Skrive en liste over de positive tingene dine i livet ditt ? og de negative. Som regel ser du at den positive listen er minst dobbelt så lang som den negative, du bare lar den ene negative tingen skygge over alle de positive! 🙂
Ine

6. Jeg er en stor tilhenger av uttrykket ?it`s the little things that counts?. Med andre ord trenger det ikke være de store, livsviktige tingene som snur opp ned på humøret. Det kan være noe så enkelt som å finne frem gamle bilder og kikke gjennom gode minner, spise en is mens du dypper beina i et godt, varm badekar, eller bare sette sammen halvgalne antrekk og leke kostymeparty for seg selv. Det blir ikke mer moro enn hva man gjør det til selv ? så det er viktig å ikke alltid forvente at ANDRE skal muntre deg opp ? men ta fatt i det selv og gjør noe! Ikke sitt stille og tenk iallefall, er du allerede nede i et dypt hull kan jeg nesten garantere at dette ikke blir mindre mørkt og skremmende om man begynner å kverulere og fantasere..
Biniboo

7. Noe så enkelt som å lage en plakat/ark med overskriften: ?Dette gjør meg lykkelig?, for så å (selvsagt) skrive de tingene som gjør meg lykkelig (klisjéord, men det hjelper å se det på papir) under. Selv har jeg redigert litt bilder og disse ordene til en montasje, rammet inn og hengt opp på veggen. Ikke noe som er finere enn å se svart på hvitt hver morgen og kveld hva som gjør meg glad ? og hva som gir meg grunn nok til å komme gjennom dagene selv om ting til tider kan se litt svart ut 🙂
– Bambi

8. Tegn, ta bilder, spill musikk, gjør et eller annet kreativt! Hver gang jeg er skikkelig nede, finner jeg frem kladdeboken min og skribler ned hva jeg tenker på, tegner små søte tegninger, eller lager en skisse over et bilde jeg har lyst til å ta. Hvis jeg i nærheten av et piano pleier jeg å bare spille noen tilfeldige toner som jeg liker (krever ikke pianokunnskaper!). Finn inspirasjon i sorgen! Det er som å skrive dagbok, bare bedre. For ikke bare får du utløp for alt det vonde du har inni deg der og da, men følelsen av å ha skapt noe vidunderlig er fantastisk, og noe som garantert kommer til å muntre deg opp!
Helene

9. Når jeg er deppa og trenger en pause fra livet synes jeg det hjelper å gjøre noe som krever konsentrasjon. Om man for eksempel leser en bok er det ikke mulig å la tankene vandre på samme måten som når man løper eller hører på musikk. Treffe en venninne som ikke vet om problemene mine, dra ut å spise kinamat, gå på shopping og drikke alt for dyr kaffe på søte kaféer hjelper også! Når jeg da kommer hjem om kvelden har jeg fått problemene litt på avstand, og tenker mer rasjonelt.
– Kristine

10. Jeg trykker på restart knappen, og starter på nytt med ett smil på munnen!:)
– Dina Wiik

11. Når jeg syns livet er jævlig, noe det er alt for ofte, så leser jeg bloggen din. No kidding. Har sagt det til deg før, men jeg sier det igjen, dine ord hjelper meg. Leser innleggene dine om og om igjen 🙂 Men hvis jeg ikke gjør det, så ser jeg på bilder. Bilder der jeg smiler, minner sammen de som betyr aller mest for meg. Da smiler jeg. Selv om det kanskje ikke er så mye, så hjelper det 🙂 Eller så løper jeg meg en lang tur, med høy musikk på ørene, i mørket. Nå skal jeg skrive om deg på leksen min, Marie, skrive om forbildet mitt. Hjerte
– Malin Rydland

12. Jeg tar på meg det fineste jeg har. Det pene undertøysettet som jeg nekter meg selv å bruke som regel fordi jeg tror det blir ødelagt og den fargerike kjolen som gjør meg glad. Det hele starter i det små. Ofte trenger man ikke mer enn det teite sokkeparet alle har fått av en venninne på tull for å smile litt.
– Eline

13. Se på deg i speilet og SMIL. det er faktisk bevist at å smile, selv om du ikke er glad fra før, gjør deg glad! funker på meg.
eller; bak noe. lag mat som tar tid. brød, boller etc. noe deig som skal knas, så kan du kna alt det vonde inn i deigen.
Emma

14. Når det gjelder tips til folk generelt, så pleier jeg å tenke at det er bare i motbakke det kan gå oppover. Og jeg tror helt ærlig at det kommer noe bra utav alt. Det tar bare litt tid før du ser det. Alle opplever noen veldig tøffe perioder i livet, men det er disse periodene som styrker deg og gjør deg til den du er. –Everything will be okay. If it?s not okay, it?s not the end. Lær deg å være glad i deg selv og det du gjør. SMIL.
Siri W

(Jeg lovte at en av dere som kom med tips til å smile igjen skulle få en tiss i bånd, jeg trakk ut Ine! Tiss i bånd på vei i posten! Hvis dere vil lese resten av tipsene, se i kommentarfeltet på det innlegget jeg linker til helt øverst, smil)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *