rekrutt 22901 Brudevold melder innlegg klart til å leses

God bedring!
Kan ikke du lage et innlegg med tips til rekrutten? Var det noe spesielt du skulle ønske du visste når du var der? Hvor blir det mest gnagsår, f.eks?
Hadde blitt så glad om jeg fikk noen tips før det blir min tur å være rekrutt 😀

Jeg har fått så mange ønsker om god bedring nå at jeg egentlig burde vært verdens friskeste menneske, snart. Tusen takk, bein!

Fra streptokokker til rekrutttips…. Det første og viktigste tipset er at du må starte med helt blanke ark. Drit i alle advarsler, forhåndsdømminger og historier fra militæret som andre har prakket på deg. Inkludert det jeg skriver, haha. Ikke la andre fortelle deg hvordan det er og farge arkene dine med sine inntrykk. Dra inn med åpent sinn og dann deg ditt eget bilde av militæret i stedet.

Og så skal resten av innlegget inneholde alt det dere ikke skal høre på, for da krøller de blanke arkene deres seg veldig….

Internettet er alltid opptatt på Madla, så hvis du er en cyberslave bør du ta med deg mobilt bredbånd. Hvis du gjør det, må du passe deg for brakkesyken. Det er fort gjort å slenge seg ned for å face litt, du er sliten etter en lang dag og plutselig blir du sittende resten av kvelden mens medrekruttene dine er ute og lager et samhold du ikke blir en del av. Ut i skogen, opp i trærne, vift med tærne, facebook er der om kvelden også.

Jeg slet ikke med gnagsår før jeg var ferdig på rekrutten og gikk/løp marsjmerket, men de som fikk gnagsår på rekrutten fikk det som regel på hælen, tærne, ryggen eller lårene. Uniformsbuksa kan gnage litt på noen.

TA MED HÅNDKLE!!!!!!11 De du får utdelt er så små at de ikke dekker tissen og rumpa samtidig engang.

Vær klar over at de tar fra deg bagasjen din første dagen, på jakt etter narkotika og andre ulure ting. Kjekt å vite sånn at dere ikke har møkkete truser eller spritflasker liggende….

Eg lurer på om dei kaller inn til sesjon 1 to gongar i året, eller berre ein? Eg satt i fleire veker å venta mens alle vennane mine fekk brev, og eg fekk aldri..
Du skal bli kalt inn i løpet av det året du fyller 18, tror jeg? Foreslår at du ringer 03003 og sjekker med de, jeg, de har stålkontroll 🙂

Hva var det hardeste du gjorde i hele rekrutttiden din?
Herregud, kompaniløpet. For å gjøre oss «fortjent» til å være på 2. kompani, kjørte befalet oss gjennom en brutal hinderløype som ble mitt første møte med militær, fysisk trening. Evt første møte med trening i det hele tatt…. Jeg dro inn på rekrutten fullstendig uforberedt og utrent og løpet ble et helvete på jord…. Vi løp, og løp, og løp, og løp og som om ikke det var satan nok i seg selv – måtte vi drasse med oss et jævla TRE overalt. Det skulle over en vegg, gjennom en trådbane i trærne, vi måtte ta det med mens vi krøp i gjørma, blåmerke på skuldrene, hat hat hat. Vi måtte dytte en MB*, løpe med hverandre på ryggen, løpe, løpe, løpe og det hadde virkelig ingen ende. Jeg husker fortsatt følelsen da jeg nådde et punkt som sa stopp, dra hjem. Jeg innså hvor feil av meg det var å melde meg til tjeneste og slaget var liksom tapt. Militæret var verdens største feiltakelse, amen.

Derfra ble jeg robot. Jeg sluttet å tenke, jeg løp bare apatisk videre og gjorde det jeg måtte gjøre. Det var en sinnsyk tilstand…. Da vi endelig kom i mål begynte det å demre for meg at jeg faktisk hadde KLART det. Alle skålet med feltflaskene, jublet over at vi fremdeles var i live og stemningen var MAGISK, som Bysheim ville sagt. Da vi fikk utdelt kompanibåndet av rittmesteren sto jeg med tårer i øynene, stolthet til beinet og ble høy på følelsen av å mestre. Kjempe, mestre, vinne. Jeg skjønte plutselig at militæret var det beste valget jeg noengang hadde tatt, smil.

Derfra var de fysiske utfordringene bare dødsgøy! Uansett hvor mye du hater underveis, er følelsen av å mestre så sterk at den overvinner alt.

Jeg er ei jente på 17 år og går medier og kommunikasjon. Vi har nylig fått svar på sesjon del 1 og jeg kom videre til sesjon del 2. Jeg har litt lyst i militæret, men er veldig usikker. Hvis jeg kommer inn, har jeg litt lyst til å drive med noe innen media. Hvordan var sesjon del 2 og hva er det du driver med i militæret? Hvordan er det og hvilke valg hadde du? Er det morsomt, veldig slitsomt, lærerikt??
Kjære dere usikre, hva VENTER dere på?? Bare PRØV!!! Ikke kast bort tid på å sitte og lure på om det her kanskje kan være noe. Dere har ingenting å tape på å dra inn i militæret, prøve og se om det er noe for dere, og heller reise hjem igjen. Forsvaret dekker reisen, du har krav på å beholde både skoleplass og jobb hvis militæret skal ha deg og herregud, det er jo BARE fryd og gammen. Jeg blir helt matt av alle de «jeg er så usikker azzoh, vet ikke helt jeiiii, hjelp meg da Marie, skal jeg dra inn eller ikke, TENK OM DET IKKE ER NOE FOR MEG??????» Drit i blomsten og «skal, skal ikke», bare GJØR det. Militæret passer ikke for alle, det er verken svakt eller flaut å dra hjem igjen. I verste fall kan en soldat bli satt til å drepe. SELVFØLGELIG passer ikke det for alle. Enn så lenge er jenter så heldige at de har et VALG. De kan ha «prøvetid» før de må bestemme seg for om de vil bli ut resten av året i grønt, eller reise hjem. Dere prøver kjoler dere er usikre på om dere skal ha, PRØV MILITÆRET OGSÅ. Slutt og gnål, just do it, bedre å angre på noe dere har gjort enn noe dere ikke har gjort.

….

Nå ble jeg sur.

Nå er jeg glad igjen. Jeg er for gammel (sier 20-åringen..) til å kunne svare på sesjon del 2, da jeg var på sesjon var ordningen annerledes. Men jeg regner med at del 2 er den delen hvor dere snakker med psykolog, lege og tar helsetester og en fysisk test. Hvis noen av dere har vært på sesjon del 2, kan dere godt skrive et par ord i kommentarfeltet om hva som skjer der, så kan dere som lurer lese det der? Vernepliktsverket vet også, ring 03003. 🙂

Jeg er mediegrafikerlærling i Luftforsvaret, designer kataloger, plakater, annonser og diverse. Det er veldig gøy, spesielt å se det jeg har laget i action! Da jeg var på Andøya i sommer så jeg plakatene mine henge byen rundt, jeg var så stolt, haha! Jeg tror ikke jeg orker å ramse opp alle valgene jeg hadde, det er så utrolig mye å velge mellom i Forsvaret. Hvis du tenker på valg innen media, så har du mulighet til å være journalist, fotograf, presse- og informasjonsassistent (de både skriver og tar bilder, de også) og mediegrafiker.

Det er veldig morsomt og lærerikt, og kontorstillinger som min er ikke særlig slitsomt. Du har èn dag i uka med soldattrening og to timer med fysisk, resten blir som en vanlig kontorjobb.

Jeg blir rekrutt i Juli, nede i Madlaleiren, og lurer veldig på hva som skjer der! Bare sånn generelt om hva dere gjorde om dagene.. 🙂
Åååh, Madla!! Gled deg! Hva skal man si? Dere løper rundt på 2 rekker, tar noen pushups her og der, trener, vasker, lærer om sanitet og etikk, setter opp telt, er alltid dødsspente på hva som skal skje og blir sakte men sikkert soldater. Dere pusser sko, pusser våpen, lærer SLO** og er lykkelige hver gang det er mat. Rekruttperioden er hektisk, du lærer supermye på superkort tid og det er dødsgøy! Tiden går altfor fort, og du kommer virkelig til å sitte i stillingen du får tildelt og SAVNE. Jeg har savnet i snart ett år. Still do. Åh, en ting til! Pass deg for leksjonene i kinosalen!! Hvis du sovner der kommer det en vakt bort og ber deg reise deg opp foran alle!!

Men, jeg har ekstremt lyst inn i militæret, men er redd for at det skal være så hardt at jeg mister all innteresse der. Har hørt fra en kompis at de måtte bade i isvann på rekrutten, bare for å se hvor lenge de klarte det.. Så.. hvor hardt er det? På en skala fra 1-10 (10 er høyest).
Ja, du skal høre mye før øra detter av…. Som jeg skrev innledningsvis; legg fra deg alle historier. De skal alltid overdrive, skremme og prøve å gjøre inntrykk. Det som er hardt er å holde seg våken de siste nettene i feltuka, når du må sitte fyringsvakt med bare en halvtimes søvn i bakgrunn fra de 2 siste døgnene, eller når du sitter helt stille ute i stillingen din og venter på å fryse ihjel, eller når du drasser den umenneskelig kg tunge sekken med deg i flere timer. Det er… 6,5 hardt. 🙂 Alle kan klare det!

For ganske lenge siden var jeg innom hjemmesiden til forsvaret og fant flere demonstrasjonsvideoer om hvordan de forskjellige øvelsene som sit ups, push ups, hang ups osv skulle utføres (hvis jeg ikke husker helt fiel viste de også hvordan dette skulle gjøres for jenter). Problemet er bare at nå finner jeg det ikke igjen ? tror de har fått ny nettside? Jeg finner i alle fall treningstips, men ikke demonstrasjonsvideoer. Vet du om det har blitt fjernet?
HER finner du de. (Takk til leseren som fant de frem, tarm)

Følte du at du fikk noe spesialbehandling som jente?
Nei. 🙂

Hva er rekrutten 🙂 ?
Rekruttskolen er de 8 første ukene i militæret hvor de gjør overgangen fra det sivile til det militære livet så enkel som mulig. 🙂 Det er… time of your life!

SÅNN, lykke til på rekrutten alle barn! Hvis gudene er med meg kommer jeg ut på feltøvelsen til januarrekruttene og lager kvalm.

*Militærbil
**Sluttet orden, da står dere i en formasjon og gjør ting på kommando.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *