hev hodet*, det er et nytt år

Det starter snart et helt nytt år, det er på tide å kjøpe seg en helt ny dagbok.

Det grunnlaget du har før du setter deg og begynner å klusse på de blanke sidene, er de årene du har levd frem til nå. De tårene du har grått, de smilene du har smilt, de ordene du har sagt og tankene du har tenkt. Du har sikkert kjempet noen tøffe kamper, ønsket deg bort og spurt deg selv: «Hva ER poenget???!» Fy faen. Livet ass…. Du har sikkert angret, elsket, ledd, bannet og lært. Hele følelesspekteret, du kom deg gjennom det, gjorde du ikke? Gjorde du vel! Den du er akkurat nå, med pennen i hånda og en uskrevet bok, er et resultat av alt det. Og det er noe å være stolt av. 🙂

2010 er fullført fra perm til perm. Legg alt som har skjedd bak deg, ingen vits i å bruke opp energien din på gamle bekymringer, du må ikke resirkulere tårene dine. Det kommer garantert nye grunner å gråte for i 2011, ikke bruk de opp på noe som skjedde for lenge siden. Det er ikke verdt det. Hvert minutt du bruker på å forbanne livet, er verdifulle minutter med lykke du aldri vil få igjen. Det er et nytt år nå, alt frem til skrivende stund hører til i fortiden. Ta med deg de bruddstykkene fra året som gikk, de som lagde et smil i det pene ansiktet ditt, og glem alt annet. Boken din er uåpnet, sidene er blanke, du skal starte på nytt. Nu kjör vi!


foto priv

Det er så deilig å vite at livet er uforutsigbart fra nå, du aner ikke hva som kommer til å fylle boken din. Clueless. Om et år sitter du her igjen, og ser tilbake på enda et år du aldri kunne forestille deg. Sørg for at dagboka blir en fin bok å bla i, da. Lim inn glansbilder. Tegn hjerter og skriv navn inni dem, vær en flørt og bli forelsket i livet. Vakre deg. Skriv setninger og stryk dem angerfullt, det er feilene dine du lærer av og vokser på. Selvom det blir litt kluss i dagboken din her og der, blir det du skriver etterpå så mye bedre. 🙂 Tegn en latter og gråt tårer som gjør sidene i boken din våte. Det gjør ikke noe om den ikke holder seg like fin fra perm til perm, det er sånn livet skal være. Ta vare på de våte flekkene på s 34, de dagene du lå motløs i sengen og lette etter grunner til å stå opp. Uansett hvor vonde de dagene er, er de dagene med på å forme deg til den du er. Og du er verdifull, inkl alle skrittene du trådde feil. Cry me a river, det gjør ikke noe det. Det viktigste er at du lever i øyeblikket og holder fokuset unna både fortid og fremtid. Livet er det som skjer mens du planlegger andre ting, slutt å gled deg til helgen, til sommeren eller russetiden. Gled deg heller over den du er i dag, den dagen du lever i dag, den siden i dagboken din du sitter og skriver på akkurat nå. Helgen, sommeren og russetiden kan du skrive om når den tid kommer.

Gjør noe helt nytt, noe du ikke fikk med i årets bok. Sett deg opp på ridetime, dra steder du aldri har vært, lag retter du aldri har smakt. Denne dagboken skal bli den fineste noensinne 🙂 2010 er bare SO last year. Snart, iallfall. Smil.

Blabla, lev livet. Nå er det lunsj. Bart ut!

*hehe, ikke DET hodet daaa…..

Ps. Hvis dere syns jeg fortjener det, gi meg din stemme her. Evt 43 av dem. Your call 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *