fotografer supert

Her er oppfølgeren til «skriv supert» 🙂 De på face sa det var stemning for et fotoinnlegg også.
Jeg bare… «okey.».

Jeg er ikke så fantastisk dreven innen foto egentlig, til tross for 3 år på media hvor 2 av dem var med foto som fordypningsfag. Vi fikk veldig mye frihet til å leke på egen hånd, og hadde egentlig ganske lite teori. Jeg bruker iallfall Canon 450D, innstillingene står alltid på «auto» eller «P», lukkertid og blender er det sjeldent jeg kødder med. Jeg leker med lukkertiden hvis jeg vil ha kule effekter, bare. «P» er forresten nesten det samme som «auto», bare at blitzen ikke løser seg ut elns.

Det er med andre ord ikke så mye teknisk rundt selve kameraet jeg kan tipse dere om, annet enn at… «P» fungerer bra, hehe.

Innstillingene på kamera er heldigvis bare halvparten av et bilde. Motiv og kreativitet er jeg litt bedre på. Jeg tenker egentlig på samme måte her som når jeg skriver. Jeg tenker metaforer og ordspill, tar utgangspunkt i ting jeg opplever og hvordan jeg kan få det frem i bilder i stedet for tekst. Jeg har som regel alltid noe jeg vil fortelle med bildene mine. Nei, ikke alltid da.
Noen ganger er jeg bare sykt random.

ANYWAYS….

1. Pixeler opplevelsene dine


Tenk på det du opplever og erfarer, og hvordan du kan ta bilder av det – uten å egentlig ta bilder av det. Da jeg bodde i Oslo feks fikk jeg NOK av alt det idiotiske som ble sagt, jeg orket ikke høre mer. Fy faen, du sier så mye dritt, vask munnen din. Hei, metafor. Hva skjer? Munn som blir vasket. Hvordan vasker du opp? Munn i vasken, da. Jeg klippet ut munnen fra et magasin, la den i vasken, satt på litt vann, trykket på knappen.
Ferdig.
Munnen ble vasket, bokstavelig billedlig talt. Det ER ikke så vanskelig å ta «geniale» bilder 🙂

2. Fortell hverdagslige ting på en ny måte


En av dere lurte på hva jeg spiste til middag en dag. Who cares…. Vi hadde kjøttkaker den dagen. Ordet «kjøtt» har tatt helt av på bloggen (bare spør barneombudet, hehe, neida….), og hadde utgangspunkt i ordet «mannekjøtt». Når noen spør meg hva jeg spiser til middag, og det ligger kjøttkaker på tallerkenen…. Det ble til mannekjøttkaker, da. Det er egentlig ikke noe hokus pokus, det er bare å tenke kreativt/sykt hver gang du skal ta bilder, og ikke være redd for å bli sett på som litt sinnsyk 🙂 Jeg fremstår sikkert ikke stabil når jeg trer en mann sammen med kjøttkake på gaffelen, og foreviger det i pixler, men bildene mine blir jo tatt godt i mot og dagens outfit er fortsatt ikke en tvangstrøye.

3. Lag din egen surrealistiske verden

Ta kjente gjenstander og plasser de i unaturlige og helt nye settinger. Se da, bare ved å sette skoene mine i kjøleskapet (det rosa paret, masken og klokka er der fremdeles i skrivende stund, haha!) fikk jeg masse kommentarer på at bildet var genialt. Det er egentlig ikke så genialt, dere, det er griseenkelt. Når jeg skulle vise hva slags serier jeg følger med på på TV også, la jeg alle sesongeskene inn i stekeovnen og befølte Canon igjen. Genialt bilde pt 2. Det er ikke så vanskelig, bare tenk utenfor stekeovnen boksen.

4. Generelle tips

– Det bildet her fikk kommentarer om at jeg var både syk og genial. For GUDS skyld, jeg står bare og drar i en dorull og har på selvutløseren. Så forbanna sykt og genialt er det ikke….


– Skriv noe på kroppen din, det slår nesten alltid an. Nesten. Eller du kan skrive noen kloke ord på papir og holde de opp foran eller ved siden av deg. F.eks. «Hug $6» eller «Smile like you mean it». Du kan også få tak i en papirpose og tegne et søtt ansikt på, og tre det over ditt eget. Aaaw! (mener ikke at dere ikke er søte uten papirpose over hodet altså…)


– Kjøp deg en maske og lag mat mens du har den på, det blir automatisk et sært og spennende bilde, bare ved å gjøre helt normale ting – med en maske på.

5. Legg litt i det 🙂
Apropo maske. Hvis du tar fotointeressen til neste nivå, sånn som jeg har gjort, shopper du gjennom en kameralinse. Jeg mener… Spør Thea. Hver gang vi er ute og shopper sammen, drar jeg med meg masker, vinger, bokstaver og sære ting som jeg får ideer til kule bilder av. Jeg bruker aldri disse tingene til noe annet enn bilder, en sjelden gang utkledningsfester, men stort sett setter jeg fyr på hundrelapper bare for å ta ETT stilig bilde. Det er helt insane, men jeg klarer ikke stoppe. De kuleste tingene finner jeg på Kremmerhuset (bokstaver og vinger), Panduro (masker) eller Søstrene Grene (alt). Det er også enkelt å lage fotostudio hjemme, kjøp inn kule stoffer fra Ryen (reklamerer for butikken din, mormor) og bruk det som bakgrunn når du tar bilde av deg selv elns 🙂

6. Inspirasjon
Dere gnåler sånn om hvor jeg får inspirasjonen fra. Jeg VET ikke!!!! Stort sett faller det bare naturlig for meg å løpe inn på do og ta bilde av meg selv med dykkerhjelm på…..


…Kødder ikke. Den ideen der kom på impuls.


Eller bare… Legge meg ned på badegulvet og strekke føttene i været. Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg tar det fra, seriøst.

Utenom de syke ideene som kommer av seg selv, henter jeg mye inspirasjon fra weheartit og deviantart. Det er det mest konkrete jeg kan komme med, jeg tror jeg stort sett henter ins her, pir der og asjon andre steder. Hehe, ins…pir..asjon. Hele verden er så forbanna inspirerende, sikkert…..

Hvis dere er gira på hjemmelekse her også, kan dere ta et bilde av… Frokosten deres, på den mest kreative måten dere kommer på – og legge igjen linken til bildet i dette innlegget 🙂 Tenk sykt, tenk utenfor boksen, tenk supert. Dere var så flinke til å skrive i «skriv supert»-innlegget, det hadde vært dødsfett om dere tar utfordringen i foto også!

(Nå vet dere hvordan hodet mitt spinner når jeg tar bildene, jeg kommer med et innlegg om hvordan jeg redigerer dem og, smil.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *