maybe baby I'm a heartbreaker

Svar på spørsmål del I.

Personlig

Hvordan er det å være superkjendis? Spør Dr Phil! Han er det. Ville du tatt på tissen til Aleksander Rybak for fem tusen kroner? Jeg får soldatlønn. Jeg gjør det meste for 5 lapper. Neida… Men tenk så gøy å kunne skryte av at jeg har hatt tissen til Rybak i bånd!!!! Hva er det mest rare/gale du har gjort? Jeg har en BART på fingeren for resten av livet….. Kan du introdusere meg og Cæsar-Rolf? 😀 Jeg har en hvit grisebamse som heter Rolf! Nei, alvorlig talt, Hotel Cæsar skal jeg ha for meg selv. Hvor lenge var du og eks-kjærsten din sammen? Nesten 3 år. Hvor mange kjærster har du hatt? 1 seriøs. Liker du pinnekjøtt? Kjøtt <3 Hvis du kunne flyttet til månen, ville du gjort det? 🙂 Ja, Dr Phil har måne. Da kan jeg leke førstemann-til-månen hver dag!! Har du sett noen Studio Ghibi-filmer(Spirited Away, Ponyo osv..)? Hva syns du om dem? Nope Hvor mange barter har du? 1 bartetatovering, 2 bartesmykker, 1 bartering, 1 bartepute, 1 bartekopp med 2 barter på, 1 barte babybody og en kollega som heter Bart. Fineste mann med bart? 🙂 Dr Phi… Fuck det, han har barbert den bort. Taper…. Angrer du på noen av tattisene dine? Og var det vondt? Nei. Jeg har bare en tatovering nå da; barten på fingeren. Dr Phil under foten forsvant etter et par uker. Dr Phil kjente jeg nesten ikke (tok den selv), barten var litt vondere fordi jeg måtte ta den to ganger og da risset han liksom OPPI det såret som allerede var der. Au. Men det var verdt det, bart for alltid. Jeg skal fylle på til neste år, og tatovere et anker for «håp»Hva er det beste med bart på fingern? 😀 Når jeg drar den frem på fest og folk rundt meg ler. Jeg liker å være en smilsmitter.

Har du tenkt på å bli forfatter noen gang? 🙂 Ja, det var barndomsdrømmen min, jeg sendte inn en bok til Gyldendal forlag da jeg var 12 år. Haha! Ambisiøs, sikkert. Har ikke gitt slipp på drømmen enda. Kan du gi ut bok? KLART JEG KAN, sier Maxbo. Må bare få tid til å prøve først. Jeg ønsker meg tid til jul. HVEM er du? Åååårh, jeg hater det spørsmålet der!!!! Jeg tar livet som det faller seg, tenker for mye, bryr meg for mye, er utspekulert og skinnet bedrar. Og så er jeg veldig sjenert. Hva er det fineste ordet du vet om? (utenom bart, kjøtt osv..) Jeg syns «dynasti«, «flamingo»«krystallklart» og «stjerneskudd» er fint, jeg 🙂 Bart og kjøtt er ikke fine ord.

Hva er den flausete situasjonen du har havnet opp i? Det var ganske flaut å ta feil av CD-rom og dashbord i en av Forsvarets biler i sommer, egentlig. Jeg dyttet CD’en INN i en sprekk i dashbordet, og klikket internasjonalt fordi bilen nektet å spille den av. Haha! Og jeg var smart nok til å blogge det, så hele Stjernebygget spredde blondinevitsen som ild i tørt gress 🙂 Hvilken “ice-breaker” funker alltid for deg? Hvis det er en ice der i utgangspunktet, er ikke jeg den som bryter den. Jeg blir så usikker av isbiter at jeg lukker meg helt. Jeg er en typisk skilpadde. Snuser du? Nei Det virker som om du til stadighet tar bilder fra ei fin stue, regner ikke med at det er der du bor i militæret, eller? Pendler du så mye at du har tid å ta bilder der? Jeg liker at du kaller rotet mitt for fint! Ser du, mamma? Rotet er fint. Det er hjemme i Hællæwood, jeg er der i helgene 🙂 Står du på ski/brett? Ja, slalom! Fett! Trysil i mitt hjerte.

Militæret


Dusjer dere naken? Noe jeg lurer pååå veldig, om jeg skal i militæret vil jeg helst dusje naken ALENE. Neida, vi får utdelt egne dusjuniformer som vi… Selvfølgelig dusjer vi nakne. Militære mennesker gjør sivile ritualer de også, vet dere. Jeg vet ikke hvordan andre leirer er, men på Rygge har vi låsbart jentebad hvor vi låser oss inn og dusjer èn og èn. På madla hadde guttene fellesdusj, mens jentene hadde egne dusjer med plass til èn om gangen. Det var 12 jenter fordelt på 4 dusjer. Tror dere det ble kaos når vi fikk 5 minutter på å dusje, skifte og stå ferdig oppstilt ute eller? Haha! I treningshallen der jeg er nå, er det felles jentedusj, men du kan velge å gå opp og dusje på kaserna i stedet – da får du garantert dusjet alene. Vi har en regel på at hver jente får 15 min bak låst dør, sånn at alle rekker det de skal før inspeksjon. Nå svarer jeg bare utifra egne erfaringer da, det kan hende de har fellesdusjer og andre ordninger andre steder. I dunno. Var det vanskelig og komme seg inn i militæret..? Sånn fysisk og psykisk sett? Nei, det eneste kravet for vanlig førstegangstjeneste er at du har god allmenn helse 🙂 Og at du bør være motivert, da. De sier at det har blitt innført en løpetest på sesjon også, men den kom etter jeg hadde kommet inn så jeg vet ikke. Ring 03003 hvis du trenger svar, det er det militæret orakelet. Kva er det beste ved å vere i Forsvaret? Alle mulighetene du har her, alle vennene du får, og det samholdet som oppstår. Opplevelser, utfordringer, trening, hverdag med mening, gratis mat og gratis bosted. Og den ultimate mestringsfølelsen som bare mili-mennesker kan forstå. Åååh, det har ingen ende, dere!!!!!1

Var det du som fløy over huset mitt, en natt jeg lå stilt ned på puta? Nei, når jeg flyr, flyr jeg bare på dagtid, jeg. Heh. Var det skummelt å satse på militæret når du visste at antall jenter var klart mindretall? Ja! Jeg var livredd for å mislykkes, for jeg hadde ingenting å komme hjem til igjen. Skole, jobb, kjæreste. Alt var borte og kjæresten (nå eksen) dro jo i militæret samtidig som meg. Jeg satset virkelig ALT for å kle meg i kongens outfit. Det er det skumleste og beste jeg noengang har gjort! Hjerte


alle foto: priv

Blogg

Kva er den største fordelen og den største ulempa, for deg personleg, ved å ha blogg? Den største fordelen er alt bloggen fører til. Opplevelsene Forsvaret har gitt meg, alle ordene fra leserne (DERE!! <3) som blir til ullgenser for hjertet, fanposten, oppmuntringene. Det er helt utrolig at vilt fremmede jenter (og gutter!) faktisk setter seg ned og lager eller skriver ting for å oppmuntre meg, plante smil og fortelle meg at de blir inspirert. Jeg er målløs. Jeg er jo bare…. Marie.

Mitt spørsmål er kanskje litt utenom det vanlige? Jeg er en “typisk” 5′er i norsk skriflig, og klarer aldri klatre opp på 6′er nivå… Enda så hardt jeg prøver. Læreren min sier jeg må tenke mer “outside the box”, om du skjønner hva jeg mener? 😛 Det jeg lurte på, var om du kunne forklare meg hvordan det “fungerer”. Du er som sagt superflink til å skrive!!! Rett imponert! Siden jeg er en gullfisk, har jeg ingen anelse om du har skrevet noe om dette tildligere. Derimot hadde jeg satt STOR pis på om du kunne svart på dette! Jeg vet ikke om jeg klarer å forklare deg hvordan det «fungerer», det varierer sikkert fra person til person hva som er «outside the box» og ikke. Men jeg har skjønt at de fleste syns jeg skriver… Litt spaca i forhold til andre, og jeg skrev et lite innlegg om hvordan jeg tenker når jeg skriver for ikke så lenge siden. Jeg vet ikke om det besvarer spørsmålet ditt, men du kan jo lese det og se om det hjelper iallfall! Innlegget finner du her.

Jeg tar perm fra og med… Nå! I morgen er det Asker, stylist og kamera som venter. Æææh, det her tar jo helt av. Skulle tro jeg var på en flyplass….

…..

Hehe. (jeg er stasjonert på en flyplass)

Ps. Jeg ser jeg har fått enda flere nye leserbein, det kommer et svarinnlegg til, så dere har fortsatt mulighet til å spørre hvis det er noe 🙂 Kommentarfeltet er til for å brukes! De andre soldatene drar ut i felt, jeg er på oppdrag i kommentar…felt. Å herregud, kunne ønske alle hadde blitt utstyrt med den samme humoren som meg!! <3 Smil!

Ps 2. Hvis dere vil ha svar med en gang, kan dere spørre her.

21 kommentarer

 1. Kommentarfelt. hahahahahahahaah. drep meg.

 2. karoline

  Jeg liker deg godt , Marie:)

 3. Henriette

  Dusjuniformer og kommentarfelt, hahha! Så genialt, digger deg!

 4. Heisann!
  Tenkte bare jeg skulle nevne at jeg møtte på gulerotsjefen i helgen, og fortalte han hvor utrolig flink du er til å rekruttere og at det skulle bare mangle at du fikk gulerot. Han var nok meget enig i det ja! Tenkte bare du ville vite det:)

 5. Hei SuperMarie!
  Jeg ELSKER bloggen din, det er ikke bare noe jeg sier!
  jeg rett og slett ELSKER den!
  Selv om jeg vet at det bare kommer ett innlegg hver dag,eller nesten.. så sjekker jeg bloggen din 4-5 ganger hver dag, leser gjennom alt og drømmer meg vekk. Livet ditt virker så perfekt! Skulle virkelig ønske jeg kunne leve som deg.

 6. du er forbildet mitt innen skriving! no kidding.

 7. vent, du er forbildet mitt på mye annet også

 8. Digger deg Marie, du er best!

 9. Det tok ikke mer enn en dag å smile igjen! Kommentaren din ble jeg forresten også veldig glad av 🙂 Veldig koselig at du svarer. Er det mulig å være så flink til å skrive at til og med en spørsmålsrunde blir bra? Tydeligvis, du klarer det – ikke så veldig overraskende egentlig. GI UT BOK A – jeg kjøper’n <3

 10. Hadde du freaket ut om jeg hadde sagt HALLOO DU!! hvis jeg hadde sett deg på gata? Eller lesere generelt. Jeg har jo blogg, så du kan faktisk se hvordan jeg ser ut (ca).
  Det er godt å se flere gode skribenter her i bloggverdenen! Som har ordet i makt, for å si det sånn. 🙂
  STÅ PÅ! Du R QL. hjertehjertehjerte

 11. Thea Kristine

  Jeg sendte et spørsmål på bloggsvar.se for…….. lenge siden. Sikkert 2-3 måneder. Har enda ikke fått svar. Første gang jeg sendte spørsmål fikk jeg svar med en gang 🙂 (den hvite kjolen..) Håper på svar snart!

  Klem Thea Kristine

 12. hei…går det greit om jeg låner noen bilder av deg??
  for vil lage noe..og publisere det på bloggen min^^,
  jeg bare DIGGER deg ;D (håper det ikke høres patetisk ut eller noe sånt..) (aa)

 13. Eg VIL i militæret, men kom ikkje videre på sesjon del 2..? Er ikkje overvektig, trener 4 ganger kvar veke, er ikkje spesielt lav, ikkje røyker eller snuser eg, og har ikkje varige skader nokon plassar. Korleis skal eg komme meg inn? Vil utdanne meg skjønner du! 🙂

 14. Du er morsom, veit du det? 🙂

  BOK?? <3

 15. for en fantastisk dr.phil tattovering 🙂
  Om du gir ut bok, blir det den foerste boken jeg leser frivillig paa MANGE aar. superstorthjerte.

 16. Ikke fortvil! Jeg har akkurat samme humor som deg! =)

 17. Åh, du er så flink på spørsmålsrunder, hadde aldri giddet å svare så bra på så mange spørsmål.
  Hahahahah, forresten, da jeg skulle skrive inn bloggadressa di i nettleseren din glemte jeg u’en. Spermarie.net! Det var HELDIGVIS ikke en side.

 18. Marie, du veit jo at du er supermarie for meg(kanskje du veit, men du er det). MEN noe irriterer meg når jeg leser bloggen din. Spesielt siden jeg har typografi eksamen på mandag. Den kursive skriften her ser helt forferdelig ut, den ser falsk ut : (((

 19. MARIE, håer du har sett barte-tee’n som de selger på gina tricot? http://www.ginatricot.com/kollektion/ccollection-p0.html#product_118305 (jeg er snill)

  1. S: Haha, ja faktisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *