Uniformerte svar

Jeg skal i militæret om 2 år, ja det er lenge til. Men jeg klarer ikke guttepushups. bare jentepushups. hjelp meeg. hvordan kan jeg få meg inn i militæret når jeg ikke kan push ups!? du sier at du ikke klarer det, hvordan klarte du å få deg inn da? fordi det er sånn krav kunne 20 push ups osv. lurer veldig på dette. er jente btw. elsker bloggen diiin marie?kan du svare på bloggen*? Du daaa, ta det med ro :- ) Det er ingen krav for å gå vanlig førstegangstjeneste, det er kun befalskole og andre utdanninger som krever et antall mili-pushups. Jeg klarer ikke fler enn 2…..

Kan du ikke bli pilot?
JEG ER BLIND

Morn, Marie! Jeg bare lurer på en liten ting; jeg tenker på å dra inn i Forsvaret etter jeg er ferdig med 3 år på MK (eller siste året påbygg, har ikke helt bestemt meg enda), men hvis jeg går 3 år MK, kan jeg søke som fotograflærling da? Det står bare at man trenger å ha gått VG2. Jess, veldig lurt å gå ferdig og få studiekompetanse først, da har du et ess i erme og du kan fortsatt søke fotograflærling i Forsvaret :- ) Jeg gjorde det samme, bare at jeg ble mediegrafiker – ikke fotograf. Skål! Egentlig vil jeg ikke bli fotograf. Jeg vil bli enten fotojournalist, journalist, nyhetsanker eller jobbe innenfor radio, men jeg tenker at hvis jeg likevel får utdannelse i forsvaret som fotograf så er vel det bare et pluss i boka, eller? Det er et pluss! Når arbeidsgiver ser at du har et par år i grønt bak deg, ser han at du en beinhard jævel som ikke er redd for utfordringer. Det glitrer, vettu. Glitter og stas.

Er man ikke tjenestedyktig hvis man er deprimert? Type uten medisiner men går til behandling? Kommer nok helt an på depresjonen din. Du får utdelt våpen, de kan ikke ta noen sjanser. Men i utgangspunktet skal det ikke ha noe å si når du ikke går på medisiner :- )

Når du sier du MÅ ned til Afghanistan, mener du MÅ som i at du har kjempelyst, eller som i at du virkelig blir sendt ned dit ?på tvang?,  at det er din plikt etter fullført lærlingtid?
MÅ som i kjempelyst! Ingen plikt :- )

Har dere egne mili-truser? Jaa, sorte jenteboksere som er dødsdigge!

Hei 🙂 Hei :- D
Hvor lenge har du vært i forsvaret og hvor begynte du? På befalskole eller førstegangstjeneste? Jeg kom inn på rekruttskolen på Madla 17. Mars 2010, og har altså vært her i litt over et halvt år. Jeg går førstegangstjeneste/1.årslærling :- )

Vet du ca hvilken sum man får i mnd for å gå på befalskolen? Ca 6800 kr i mnd. De får 150,- kr dagen som er vanlig soldatlønn, + 19,- i korporal-tillegg og + 59,- i utdanningsbonus. Altså litt over 200 kr dagen :- ) Det er soldatene og Donald Trump, lissom.

Trives du der, og hva jobber du med/som akkurat nå? Jeg kunne ikke hatt det bedre! Sitter som mediegrafikerlærling i Luftforsvaret, og jobber med utdanningskatalogen for 2011 :- ) Dere som skal inn i Luft neste år holder et supermarieprodukt i hendene! MAGI!

Hvordan gjorde du det på opptaket ift fysiske tester? Det er ikke noe opptak til førstegangstjenesten, men på de testene vi måtte ta før vi ble sendt videre til nytt tjeneststed gjorde jeg det… Øøh. Herregud. Jeg klarte 1 (!!) pushup, 4 hangups, 21 situps og 3000 løp jeg på 15:54 første gang og 14:54 andre gang. Fornøyd med de 3000 meterne på under 15 (befalskolekravet), styrketestene derimot…. Pushupsene dreper meg.

Anbefaler du andre å gå den samme veien som du har gjort? KJØR PÅ, GI JERNET, HÆLA I TAKET!!!!!!! (Ja)

Hvilke muligheter har man i luftforsvaret? mil.no/luft :- ) Evt se i katalogen JEG har designet, som kommer neste år. Heheh.

Har man lov til å ha tungepiercing av og til i forsvaret? (sånn når en har ?fri?) Hva du gjør på fritiden legger ikke Forsvaret seg oppi, men du skal ikke ha noen synlige piercinger når du er i uniform.

og hva er kravene på sesjon del 2? Det er ingen krav, du må ha allminnelig god helse og være motivert. De har en løpetest også, så det lønner seg å løpe som en vind!

Hei, du vet at det ikke er lov til å legge ut bilder av forsvarets ting? Som uniformen din og merkene. Det står i reglementet. Ikke en gang på FB som er din private profil. Du burde undersøke det litt, før du legger ut noe mer.. Kan få konsekvenser. Hei igjen bloggpolitiet, du vet at Forsvarsdepartementet leser bloggen min? :- ) Jeg har så mange militærgrønne øyne som følger med på det jeg gjør og legger ut, så det er bare å slappe helt av. Jeg vet hva jeg gjør, dere trenger ikke å passe på meg….

Hei, jeg har tenkt til å ta utdanning i forsvaret (Hæren<3), som deg, Og skal da gå mediegrafikker.. Men lurte på om førstegangs tjeneste er samtidig som jeg tar utdanning eller om de er vær for seg.. Har lurt litt på den se.. x) De går samtidig! Det første året du er lærling, går du også førstegangstjeneste kombinert :- ) Smart!

Er det masse fyfo i Hæren og luftforsvaret? daglig? Alle som er inne til førstegangstjeneste har krav på 2 timer fyfo i uken. På Rygge har vi en time på tirsdag og en time på torsdag. Hva Hæren gjør vet jeg ikke, men også der har de krav på 2 timer hver uke. STÅ PÅ KRAVA :- ) Resten av treningen må du gjøre på eget insj.

Kem du henger med der? Mest jentene eller guttane? Jeg henger mest med Anjalove, resten av leiren eksisterer ikke i min verden… Neida, alle skal få! OB (ikke en tampong) har feks blitt superassistenten min, han tar bloggbilde-drillen hver gang sjansen byr seg.

Har du noken gong hatt en date der? Eller hatt lyst på noken? Snakker om sola, så skinner’n! Jeg fikk en melding, vent litt a….

Hva er det ALLER beste du får gjøre i militæret? Trenger man å være veldig flink atletisk/god form for å bli tatt opp? Det beste er utfordringene! Nei, alminnelig god fysisk form holder :- ) Du blir Hulken i løpet av rekrutten uansett.

Tar de sivile og militære spørsmålene hver for seg jeg, sånn at dere som ikke er så interessert i leire og grønt slipper å lese om det :- ) Dere to som ikke har fått svar enda (om Afghanistan og lærlingplassen min) får det senere i eget innlegg, jeg må forsikre meg om noe først….

APROPO, nå skal jeg endelig ut og møte Seheriøst igjen!! Hun har gått i demonstrasjon mot krigen i Afghanistan. Og her kommer JEG, liksom….. Soldaten sjæl. Tigerstaden, here we go.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *