Soldatspørsmål

Bor du gratis?
Jess sør! Alle som er inne til førstegangstjeneste bor og spiser gratis :- )

Får du klær som du kan beholde? Eller må du levere de tilbake?
Du leverer mesteparten tilbake, men får beholde noe. Truser, sokker, tskjorter og sånn, sikkert :- )

Er det gøy å være der?
JAA FOR ALLTID!


Ikke like gøy uten Anjalove. Dere bør finne dere en sånn, men bare ligg unna min. Den er her som vernepliktig journalist.

Hvor lenge skal du være i militæret?
2 år først, ferdig utdannet mediegrafiker i 2012 :- ) Deretter går turen til Afghanistan, no joke. Jeg MÅ.

Hvis du ser en fyr som plutselig snur seg etter deg og roper ?EY! SUPERMARIE!? så er det meg. Bloggen din var konge veiledning gjennom rekrutten, og kom til vakt- og sikringskurset her på 137 luftving i dag (17/9). Mwahaha.

PS. wæh, flystasjonen er stor. Finnes det noen butikk nærmere enn Kiwi? Google sier det vil ta 57 minutter å gå. 
PPS. Shit så stor flystasjonen er. (…)

:(

FLS MYHRE
Herregud, hvem ER du??? Jeg har sett TO med samme etternavn på døren ved siden av rommet mitt (!!!) men det er jo INGEN av dere som gir et eneste FORBANNA tegn til at dere vet hvem jeg er!! Jeg er VETTSKREMT og føler meg dødsforfulgt, vet du det????

……

Nei, kiwi er det nærmeste! Evt Joker da, men det er så godt som like langt å gå når du skal på bamsemumspatrulje* :- ) God tur! Hehehe.

Når man er lærling i Forsvaret? Har man noen plass å bo hele året da? Må man hjem i ferier og sånt, hvis det er noen ferier uten jul?
Jada, du får tak over hodet (og resten av kroppen – dersom det er det du vil) hele året. Første året som lærling bor du på soldatkaserne med resten av troppen, andre året blir du ansatt i Forsvaret og får egen leilighet og høyere lønn. Du må ikke hjem hvis du ikke ønsker det, nei :- ) Du får i utgangspunktet ingen ferier i løpet av det første året – da må du bruke av de 20 permdagene du får for å fordele på hele året. Julefri får de fleste uansett heldigvis, god jul.

Hva anbefaler du av hæren, luftforsvaret og sjøforsvaret?
Altså…. Jeg er i Luftforsvaret og elsker det. Hva tror du jeg svarer? Men hæren sjarmerte meg litt med de panzervognene sine, da…


Jeg er i lufta OG leker med hæren på en gang!! Magi, sikkert.

Og hvilken utdanning?
Befalsutdanning er glitter til CV’en! Så den anbefaler jeg. Ellers kan du jo søke lærlingplass her, hvis du har noe spesielt i utdanningskikkerten din. Jeg feks er mediabarn, og sitter nå som mediegrafikerlærling i Luftforsvaret. Les mer om utdanningsmulighetene her, du. Må bøye meg litt i støvet for lærlingordningen i Forsvaret, det er litt mer action i her enn i andre lærlingbedrifter. Ut i skogen, opp i trærne, vift med tærne.

Hva gjør man i de ulike stedene?
MIL.NO

Heia! Du, jeg er veldig interessert i å skulle gå inn i militæret den dag jeg er ferdig med vgs. Går nå i 2 klasse. Har tenkt en del på diverse studier i militæret, men føler ikke helt at jeg vet hva jeg går til. Hva gjør man i løpet av førstegangstjenesten og når er eventuell utdanning i forhold til dette? Tnx:)
Hey you. Hva du gjør i førstegangstjenesten kommer helt an på hvilken stilling du søker deg til, i hvilken gren. Det er så mye forskjellig at HJELP. Hvis du skal ha en utdanning som kan slenges på CV’en, må du søke lederutdanning, lærlingplass eller noe annet lurt. Gå på linken til utdanningsmulighetene noen linjer over her og lek :- ) Ordinær førstegangstjeneste gir ingen spesifik utdanning som settes på papir, du får «»»bare»»» soldatferdigheter, erfaringer, kunnskap og venner for livet. :- )

Hvis noen av dere leserbein har lyst til å prøve ut mili-livet før dere evt drar inn, kan dere prøve dere i Heimvernsungdommen. HVU er frivillig tjeneste for ungdom mellom 16 og 21 som vil ha en smakebit av kongens klær. Det ligger også litt informasjon på heimevernet sine nettsider. Se film om tjenesten i HVU HER. Bare hyggelig, HV….

Lover å svare på spørsmålet om hva jeg syns om uttalelsene til Afghanistansoldatene senere!

*bamsemumpatrulje = tur i butikken for å kjøpe godteri

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *