god kveld bloggsoldater

Har hørt det ikke er mulig å bli jagerpilot om en bruker briller, men i går når jeg så Jagerpilotene hadde han ene briller?
Ja, du må ha perfekt syn for å kunne bli pilot i Forsvaret. Når du har fått en pilotutdanning til en verdi av 30 mill derimot, kaster de deg ikke ut om synet ditt svekkes litt. Det er derfor du må ha et utgangspunkt på 100% syn, sånn at de «har råd» til at alderen stjeler en bit av øynene dine.

Kom på en ting jeg lurte på, er ikke sikkert du vet det, men allikevel: Hvorfor er flagget på skuldra ?feil? vei? 🙂
Jeg vet, jeg vet! Flagget er plassert den veien fordi det skal «flagre» riktig i forhold til hvilken vei du går :- ) Altså når du går fremover med et norsk flagg i hånden, vil det alltid flagre bakover.

Kan du fortelle om korleis du har det i militæret? Om både fordeler og bakdeler. Har veldig lyst, men klarer ikkje helt og bli overbevist 🙂
Jeg lever i en kamuflert drøm, dere. Livet mitt har aldri vært så hinsides (lært meg nytt ord) bra som det har vært det siste halve året, fra mars 2010 til skrivende stund. Livet har aldri vært så utfordrende heller, og jeg har fått et helt nytt pensum om meg selv som jeg er i ferd med å jobbe meg gjennom. Jeg har innsett at jeg klarer så SYKT mye mer enn jeg tror, og jeg er ganske stolt av meg :- ) Militæret krever mye innsats, både fysisk og psykisk, men det er det som gjør deg sterkere og det er det som gjør militæret så kult. Du får utfordringer sivilistene aldri kommer til å få, du lærer vanvittig mye om deg selv og får erfaringer som glitrer i fremtiden. Og århundrets CV.

Fordeler, herregud. Det er så mange av dem. Du får gratis utdanning, bor gratis, spiser gratis, slipper å tenke på outfit og hår, kommer i god fysisk form, lærer å ta ansvar, får fin døgnrytme, fin dressur, mange nye venner med samme klesstil (lol!), opplevelser, kunnskap, og en hverdag med mening. Når du går i uniform får folk automatisk tillit til deg, de forventer at du er søsteren til supermann og hvis toget sporer av og folk tror de skal dø er det deg de ser bønnfallende på. Det er en syk, syk følelse….. Og blikkene fra gamle menn som selv har vært i militæret er priceless! De sprekker opp i et eneste stort GLIS og blikkene deres lyser gode minner lang vei. Smil tur retur, jeg blir så glad av dem :- )

Ulemper jeg har opplevd er at kontakten med de sivile vennene blir dårligere. Jeg lever et liv så anderledes enn dem, at det blir på en måte vanskelig å finne noe å prate om fordi jeg tenker at de uansett ikke skjønner hva jeg sier eller mener. Jeg bor fast på leiren, og det er ikke ofte jeg reiser hjem for å være med jentene, føler meg veldig distansert fra det livet jeg hadde med dem før jeg ble grønn. I helgene er jeg enten så apatisk og tiltaksløs at jeg bare vil være alene, eller så er jeg på jobb. Heldigvis er jentene mine så best at stillheten ikke betyr noe. Selvom det kan gå uker mellom hver gang vi har kontakt, føles det som om vi snakket sammen senest i går hver gang vi møtes. :- ) LOVE U BIGTIME.

Den andre ulempen er at togpassasjerer tar meg for å være konduktør når jeg går i permuniform……

Ellers kan du lese mer om mililivet mitt i arkivet fra mars til i dag, men ha i bakhodet at mange av opplevelsene jeg har hatt i Forsvaret er langt i fra normalt….. Jagerfly, panzervogn, helik… Jeg har bare vært hensides (ordet!) heldig, hatt en sjef som var stor i kjeften og vært på rett sted til rett tid. :- )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *